keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Hekan hyppelyharjoitukset

Kennelyskä toi väistämättä meille treenitauon, mitä en kyllä sinällään pistä pahakseni motivaatio-ongelman vuoksi. Hekan puolesta tietysti tuntuu kurjalta, että sen piti siihen sairastua mutta nyt on jo kolmas oireeton päivä meneillään. Näin ollen karanteeni on "kärsitty" tammikuun 2.päivään mennessä, mutta sain Hekalle ajan kraniohoitoon 4.1 ja treeneihin palaillaan vasta 11.1.2017. Tuleepahan ihan kunnon tauko, jolloin koira saa ihan rauhassa toipua ja otetaan yksi viikko ylimääräistä palautumisaikaa.

Kuitenkin ennen sairastumistaan Heka ennätti käymään kaimani kanssa treeneissä, jolloin pääasiallisena teemana oli hyppytekniikka. Ko.harjoite oli Hekalle tuttu ennestään, siinä koiran tulee pystyä suoriutumaan kaartella olevista hypyistä in-outina. Siitä sitten sai mahdollisesti jatkaa eteenpäin tekemään sitä kahdeksikkona. Kahdeksikko vaati koiralta harjoituksen lukemista, irtoamista, taipumisen ja laukanvaihdon osaamista sekä askelmitan sovittamista.

Tiinalta ja Hekalta sujui näin hienosti.


Harjoitus itsessään sujui hyvin, joten pääsivät sitten vielä tekemään treeniä valkoisilla numeroilla. Tästä on video vielä kamerassa, mutta noin yleisesti hyvin sujui vaikka Tiinalle taisi rytmittäminen Hekan kanssa tulla pienenä yllätyksenä. Mutta hei...Heka osasi tehdä Tiinan kanssa SOKKARIN! Minä taas itse pidän lähes mahdottomuutena, mutta eipä se näköjään sitä sitten kuitenkaan ole. 

Nyt yritän tässä joululoman ja Hekan pakollisen karanteenin aikana nostattaa omaa treenimotivaatiota. Huomenna heti aamusta menen seuraamaan erään maksikoiran treenejä, jota pääsen itse sitten ohjaamaan ensi viikolla. Jeij!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti