torstai 7. marraskuuta 2013

Pantamaterialisti vai -holisti?

Minäkö? En kai nyt sentään? Mutta kyllä, lukeudun niihin moniin pantafriikkeihin jonka koirilta löytyy pantoja miltei joka lähtöön ja tarkoitukseen. Kun Jimi oli nuorempi, en juurikaan kiinnittänyt huomiota siihen, millainen panta kaulassa se kulki. Kunhan oli joku. Kai se pitää amatööri jossakin asiassa jonkun olla. Ajan kuluessa aloinkin ottamaan enemmän selvää, millainen olisi vähiten kuluttava/takuttava pannoissa käytettävä materiaali. Päädyin Hurtan puolikuristaviin pantoihin, joita käytin myös Hekalla pitkän aikaa.
Hurtan pannat - Heka (myrkynvihreä) & Jimi (sininen)
Eikä minulla ole edelleenkään pahaa tai negatiivista sanottavaa Hurtan pannoista, tuolla ne ovat edelleen kaapissa hyvässä tallessa. Aloin kuitenkin yhä enemmän ja enemmän nähdä siellä sun täällä koirilla mitä mahtavimpia ja omaperäisimpiä pantoja. Aloin tietysti ottamaan selvää, mistä noita ihanuuksia on mahdollista saada.

Hekan pannat
LäpinG-panta
Mittatilaustyönä teetetty puolikurkkari. Pannan on tehnyt Minna Holopainen, LäpinG-tuotteet 

Idea tuosta pannasta heräsi silloin, kun suunnittelin Hekan kuvasta meille ihan oman logon ja ajattelin, että se näyttäisi aika coolilta myös pannassa. Panta on hieman vinttikoiramallinen, sillä tuo logo ei olisi mahtunut kapeampaan pantaan. Siluetti on tehty heijastinkankaasta, päällikangas on keinonahkaa ja vuori raakasilkkiä.

Kana-pannat (angry birds & dimangi)
Nämä 2 puolikuristavaa pantaa on tehnyt Kana alias Marianna, Kanashop ja Kana Dog Collars

Tykkään Kanan tekemistä pannoista ihan hirmuisesti ja niitä kyllä saa varsin omaperäisinä. Näissä molemmissa pannoissa materiaali on pehmeää ja erittäin sileää teddykarvaa. Oikealla olevassa dimangi-pannassa tykkään erityisesti tuosta näkyvästä heijastinnauhasta joka on koristeltu timanttistrassein.

Leenan pannat (angry birds & ding dong)
Tässä Hekan uusimmat pannat, myöskin puolikurkkareita. Molemmat pannat on tehnyt Leena Nurmi, Leenan pantanurkka

Huomaatte varmaan sen, miten paljon tykkään noista vihaisista linnuista. Kummassakin pannassa on käytetty vuorena satiinia, mikä tekee niistä erittäin turkkiystävällisiä kuin esim. fleece. Eli jos siellä joku painiskelee mm. takkuaikaa potevan villakoiran kanssa, voin erittäin lämpimästi suositella satiinipantoja! Tuohon pinkkiin pantaan teetätin tekstinauhan erikseen, jonka sitten lähetin Leenalle joka ompeli sen pantaan kiinni.

Jimin pannat

Nolona on pakko myöntää, että Jimillä on vain 2 mittatilaustyönä teetettyä pantaa. Täytynee kuitenkin se asia jossain vaiheessa korjata. Kun kerran toisellakin on, niin pitäähän silloin olla myös toisella. Eikö näin ole?

Kana-panta (dimangi) & Kusse&Kutta-panta
Oikealla puolella olevan pannan on tehnyt Jonna, Kusse&Kutta

Tämä oli Jimin ihan ensimmäinen mittatilauspanta ja kyllä sitä tulikin niin paljon käytettyä, että se on tänä päivänä aika kulahtaneen näköinen. Vuorena on sama kangas kuin Kanan tekemissä pannoissa, pehmeä ja erittäin sileä teddyvuori.

Tottakai Jimille piti saada myös oma, Kanan dimangi-panta, joka sopii samoihin väreihin sen kansion kanssa missä on Jimin rekkarit, rokotustodistus yms. Tätä pantaa käytän Jimillä nykyisin aina.

Tiivistettynä, kaikista näistä pannoista tulee eniten käytettyä Kanan ja Leenan tekemiä pantoja. Lähes jatkuvasti omassa mielessä muhii kaikenlaisia uusia ja kivoja ideoita hienoista pannoista ties minkä värisinä ja millä koristeilla yms. Jouluksi olisi tarkoitus teetättää uudet pannat, molemmille. 

Tässä vielä linkit meille pantoja tehneiden tekijöiden sivuille:

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti