#tiedätmitäsyötät - testissä Rahulan kalkkunajauheliha

Yhteistyössä: Rahula Jyväskylä

Niin se jo tammikuukin vaihtui helmikuuksi ja jälleen on aika testailla Rahulan tuotteita. Pääsimmekin pitkästä aikaa palaamaan pakastimien äärelle, sillä mukaan lähti useampia, 300 gramman pötköjä kalkkunajauhelihaa. On muuten ihan mielettömän kätevän kokoisia tämmöisille pienemmille syöjille. Henkisesti siis, fyysisestä puolesta en tiedä kun tuntuu olevan pohjattomat vatsat. Pääosa Rahulan kanssa tehtävässä yhteistyössä on edelleen Sykkeellä, mutta sivurooliin astuu tässä kuussa myös Heka. Syke varmaan ratkeaisi "riemusta" jos tietäisi, että Heka tulee sen apajille rääppimään. Ei kuitenkaan kerrota siitä sille mitään.


Kalkkunajauheliha on yksi monista, Rahulan omista raakapakastetuotteista ja ne ovat kaikki 100% kotimaista laatua kuivaherkkujen lisäksi. Kysyessäni henkilökunnalta onko liha luullista vai luutonta, oli ilahduttavaa kuulla kuinka helpoiksi huomata nämä kaksi asiaa on kuluttajan näkökulmasta tehty. Mikäli pötkössä ei lue erikseen "luullinen", se on silloin täysin luuton tuote. 

Syy miksi otin myös Hekan tähän ns. "koe-eläimeksi" on se, että tämä jauheliha osoittautui laadultaan huomattavasti paremmaksi kuin mitä olen joskus aiemmin vastaavia nähnyt. Hekan suoliston vuoksi lihan täytyy olla sitä itse lihaa eikä se saa sisältää yhtään jänteitä eikä sidekudoksia. Tästä syystä olen jo yli kahden vuoden ajan hankkinut Hekalle lihat ihan tavallisen ruokakaupan lihahyllystä -tai tiskistä. Tässä voisi nyt kuitenkin olla aika potentiaalinen mahdollisuus ottaa pitkästä aikaa ruokintaan mukaan lemmikkitarvikeliikkeestä saatavaa lihaa. Koska Heka ei kykene sulattamaan myöskään raakaa lihaa, oli meillä tiedossa pitkästä aikaa kokkailusunnuntai.


Jaoin tuon pötkön siten, että kypsensin siitä n. 250 grammaa ja loput 50 grammaa jätin raakana Sykkeen ruokakuppiin. Sekoitin lihaan kaksi ruokalusikallista laktoositonta rahkaa, levitin seoksen pellille ja annoin paistua uunin keskitasolla 200 asteessa n.15-20 minuuttia.


Kuten kuvasta näkyy, yksi utelias kirsu ilmestyi nuokkumaan keittiön puolelle. Koska haju oli Hekan mielestä suorastaan vastustamaton, annoin sen jo pienesti koemaistaa ja hyvä ettei siinä ahneuksissaan vienyt allekirjoittaneen sormiakin. Tulen palaamaan tähän aiheeseen vielä tarkemmin kuun loppupuolella, jolloin osaan varmemmin sanoa mitä Heka on kaikinpuolin tästä tuumaillut.


Syke sai oman osansa kalkkunajauhelihasta raakana, sekoitettuna raakatäysravintopullan kanssa. Ei varmaan yllätä ketään, että semmoisten 20 sekunnin päästä kuppi oli huolellisesti kiillotettu reunoja myöten. Minulla on ollut jo jonkin aikaa pohdinnassa ottaa Sykkeelle Dagsmarkin ja noiden pullien oheen ihan pelkkää lihaa täydennysravinnoksi. Nyt taisi löytyä sille sopiva kombo. 

#parastarahulaa #avainlipputuote #tiedätmitäsyötät

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti