Mitä kuuluu juoksupuomille?

Olen orjallisesti noudattanut helmi-huhtikuun ajaksi laatimiani treenisuunnitelmia, käytännössä rampataan hallilla kaksi kertaa viikossa. Toisinaan ihmettelen tähän kaikkeen käyttämääni aikaa, vaivaa ja myös rahaa mutta ajatus siitä, että kyllä tämä kaikki on sen arvoista ja palkitsee vielä jonakin päivänä, auttaa puskemaan määrätietoisesti eteenpäin.

Tilanne on tällä hetkellä hyvä, olemme päässeet siirtymään lankuista kokonaiseen, madallettuun puomiin. Yksi asia on kuitenkin herännyt ?-merkiksi mielen päälle tässä viimeisen viikon aikana. Nimittäin nuo tämän hetken osumat. Nyt kun Syke on selvästi rennompi eikä jännitys enää hallitse sen mieltä, on vauhtikin tottakai kasvanut ihan eri mittakaavassa. Alussa osumat menivät selvästi 1 ja 2 pielan väliin, lähelle 1 pielaa. Nyt kuitenkin vauhdin lisääntyessä takajalat on siirtyneet enemmän lähdelle 2 pielaa, lähelle rajaa. Tämä on selvästi tuntunut koiralle optimaalisimmalta osumakohdalta kovassa vauhdissa. 

Tässä video.


Tänään kävimme jälleen hallilla tekemässä puomioheiset ja toteutin samalla pienen "eläinkokeen", jotta sain jotain vahvistusta omalle teorialle. Jos osumaa yritetään saada alemmaksi, Syke muuttuu epävarmemmaksi ja vauhti selvästi hidastuu. Kun taas ylhäällä kuvailemani, optimaalinen osumakohta on ja pysyy eikä Syke ole yhtään epävarma, saatika himmaile. Laitoinkin tilanteesta ko.videon ja kysymyksen ilomme-juoksarilaisten suljettuun facebook-ryhmään ja odotan koutsien vastauksia. Yhden kommentin sain jo toiselta treenaajalta ja hän olisi meidän tilanteessa hyvin tyytyväinen kun kerran osuu vakiona tuohon mihin nyt. Tähän uskon itsekin, mutta kuunnellaan nyt vielä koutsien näkemykset asiaan.

EDIT//Sain yhdeltä koutsilta ryhmässä viestin, että Sykkeen kannattaa antaa vakiinnuttaa tämä suoritustapa. Osuma on keskellä kontaktialuetta eli hyvin puhdas suoritus. Venyttää laukan niin, että lopputulemana on hänelle optimaalinen suoritus. 

Viikon puoliväliin olin merkinnyt treenien aiheeksi keppejä, mutta meille tarjoutui mahdollisuus käydä tuuraamassa Haukkuvaarassa joten mikäpä jottei. Saatiin tehtyä niitä keppejä sielläkin ja hyvä niin, koska erilaiset esteet, eri halli ja pohja ei ole tässä vaiheessa yhtään pahitteeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti