Tiina - owner


Blogia kirjoitan ja kaiken sisällön tänne tuotan minä, Tiina, 31-vuotias nuori nainen Jyväskylästä. Olen koiraihminen henkeen sekä vereen ja koirat sekä niiden kanssa harrastaminen ovat intohimoni. Kerran koiratyttö, aina koiratyttö.

Koiria olen rakastanut lähes koko ikäni ja rakkauden niitä kohtaan olen perinyt äidiltäni, hän omisti omassa nuoruudessaan kaksi saksanpaimenkoiraa. Lapsena tehdyt allergiatestit kertoivat karuimmalla mahdollisella tavalla sen, että olen allerginen näille suuresti rakastamilleni eläimille. En kuitenkaan antanut sen estää minua lenkittämästä tuttavien ja naapureiden koiria. Myöhemmin sain sitten kuulla, että on olemassa sellaisia koirarotuja, joiden on tutkitusti huomattu allergisoivan vain vähän tai ei ollenkaan. Otettuani asiasta selvää, ne kolme rotua olivat coton de' tulear, bichon frise ja villakoira. Tutkin rotuyhdistysten kuvauksia, googlettelin sekä etsin tietoa eri lähteistä. 

Loppujen lopuksi jälkimmäisenä mainittu villakoira oli enemmän kuin selvä valinta, eritoten luonteensa vuoksi.

Sain ensimmäisen, oman koirani 15-vuotiaana, nyt jo edesmenneen toyvillakoira Jimin. Jimi on se suurin syy siihen, miksi koirista ja koiraharrastuksesta on tullut minulle lähestulkoon elämäntapa. Hieman myöhemmin, vuonna jona täytin 18, hankin toisen koirani, vastikään 10 vuotta täyttäneen kääpiövillakoira Hekan. Sen hetken jälkeen paluuta entiseen ei enää ollut. Syksyllä vuonna 2017 minun ja Hekan seuraksi tuli kauan harkittu ja odotettu, kolmas koira, kääpiövillakoira Syke. Koiria minulla tulee olemaan aina. En osaa kuvitella elämääni ilman niitä.

Kuva - Salla Kuikka

Jo Jimiä hankkiessani se oli minulle enemmän kuin itsestään selvää, että tulisin harrastamaan sen kanssa jotakin. Aloitin agilityn ja koiratanssin harrastamisen v.2005 ja v.2014 koiratanssin korvasi koirafrisbee. Itse kilpailemisen aloitin v.2006, mutta vasta Hekan kanssa olen pystynyt panostamaan kilpailemiseen ihan toisenlaisella tavalla kuin Jimin kanssa. Jimi oli harrastuskoiraksi aivan liian pehmeä ja se kiinnitti ympäristöön enemmän huomioita kuin itse olennaiseen. Heka sen sijaan on alusta saakka ollut hyvin ohjaajanöyrä, se tekee ympärilleen kuin pienen kuplan ja keskittyy täysillä siihen, mitä sitten milloinkin tehdään. Kilpailen Hekan kanssa agilityssa 3.luokassa, koirafribeessä microdog-sarjassa sekä koiratanssissa freestylessa voittaja -ja htm:ssä avoimessa luokassa. Olen lisäksi kokeillut mm.tokoa ja flyballia.

Kuva - Irene Vinha

Jimin kanssa olin aktiivisesti mukana Suomen Kennelliiton kaverikoiratoiminnassa. Vaikka minulla ei tällä hetkellä ole siihen soveltuvaa koiraa, jatkan toiminnassa mm.peesamalla uusia, toimintaan pyrkiviä koiria.

Olen sekä agilityn, että koirafrisbeen koulutusohjaaja ja kouluttanut epäsäännöllisen säännöllisesti ajankohdasta riippuen vuodesta 2007 lähtien. Lisäksi olen ollut yhdistystoiminnassa mukana ja toiminut mm.koulutustoimikunnan jäsenenä sekä paikallisen agilityseuran jäsenlehden päätoimittajana. Jonkun verran on tullut myös tuomaroitua mm.epävirallisissa agilitykilpailuissa ja mätsäreissä.

Kuva - kuvauksellista.com

Valmistuin vuonna 2013 Jyväskylän ammattiopistosta painotuotantoassistentiksi, tarkemmin ulkoasuntoteuttajaksi. Lisäksi olen opiskellut oppisopimuksella hyvinvoinnin tuottamista eläinten avulla. Koirien ohella toinen, minulle erittäin rakas harrastus on valokuvaus, jota olen harrastanut v. 2006 lähtien. Rakastan visuaalista ilmaisua, kuvakerrontaa sekä tykkään tuottaa erilaisia blogi -ja videotarinoita. Kierrän ympäri Suomea koirieni kanssa mm.esiintymässä erilaisissa tapahtumissa sekä tietysti kilpailemassa. Kertyneitä kilometrejä en uskalla edes miettiä, mutta rakkaudesta lajiin tämä kaikki tapahtuu.

Ystävälleni Jonnalle tuottamani banneri blogin yläpalkkiin

Mikäli kiinnostuit esim.koirafrisbeekoulutuksesta, haluaisit meidät esiintymään tai olet vaikka mätsärituomaria vailla, älä epäröi ottaa yhteyttä! Minut tavoittaa kaikista parhaiten sähköpostilla: tiina.hrj(at)gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti