Vuosi käyntiin

Heti näin vuoden alkajaisiksi sain ostettua Haukkuvaaraan irtotunnin ja ko.viikon valmennusten teema keskittyikin sopivasti hyppytekniikkaan.


Julian mukaan Sykkeellä on ihanteellisen pituinen selkä pieneksi koiraksi ja sillä on ihan selkeä käry siitä, että sen kehosta löytyy sekä etu, että -takapää. Kuitenkin jälkimmäiseksi mainitusta osasta siltä löytyy toisinaan liikaa voimaa verrattuna etuosaan, mikä nyt ei ollut minulle mikään yllätys. Olenhan sen täällä blogissakin useampaankin kertaan maininnut, että Syke on vielä aika holtiton etuosansa suhteen. Se näkyi varsinkin haasteellisemman hyppytekniikkaharjoituksen aikana, että takapää kyllä antoi hyvän ponnistusvoiman, mutta etukroppa ei ennätä vielä samaan. Kun harjoituksissa palattiin taaksepäin, Syke keskittyi ihan eri tavalla omaan hyppäämiseensä ja pienien herneiden pystyi kirjaimellisesti havaita liikkuvan sen pienessä päässä.

Itse etäisyyksien arviointien kanssa sillä ei ole enää ongelmia ja Julia oli tästä samaa mieltä. Vaikka ratatreeniä pitää saada alle, puhumattakaan erilaisista tekniikkajutuista, päätin hieman muuttaa seuraavan puolen vuoden treenisuunnitelmaa. Juoksupuomi on prioriteetti nro 1, mutta siinä sivussa hiotaan tuota etukroppaa kuosiin. Sain todella mieltä lämmittävää palautetta siitä, että olen onnistunut löytämään Hekalle erittäin hyvän seuraajan agilityradoille sekä osannut vielä viedä sitä oikeaan suuntaan.

Mitä sitten kuuluu projektille nimeltään juoksupuomi? Sen suhteen ollaan tällä hetkellä siinä pisteessä, että Syke yritetään saada tietoiseksi takajaloistaan. Syke onkin nyt ahkerasti opetellut peruuttamista matalaan laatikkoon, mutta vielä ei olla tarpeeksi pitkällä, että pystyttäisiin etenemään seuraavaan vaiheeseen. Koirasta sen sijaan näkee todella kauas, että miten ne herneet pyörii siellä sen päässä kun oikein pohtii.


Ennen kuin puomin kanssa päästään etenemään sinne hallille saakka, vahvistan siinä ohella niitä ei niin varmoja esteitä täysin varmoiksi. Rengas on ollut siinä mielessä haasteellinen, että Syke kyllä tietää mikä on oikea väli mutta aina kun minä tuotin liikehäiriötä (ohjasin normaalisti), Syke juoksi ohi. Joka kerta. Helpotettiin harjoitusta ja hitaasti, mutta varmasti rengas alkaa näyttämään hyvältä. Videolla näkyy tiistain treenien parhain suoritus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti