Sykkeen näyttelydebyytti - Jyväskylä 25.3.2018

Kauhun -ja innostuksen sekaisin tuntein tämä päivä sitten koitti. Syke kävi debytoimassa showuransa Royal Canin-pentunäyttelyssä täällä Jyväskylässä, kids & pets lapsi -ja lemmikkimessujen yhteydessä. Tarkempi blogiteksti itse messuihin yms lähtee tulille heti alkuviikosta, halusin tehdä tästä (minulle kovin erityisestä hetkestä) ihan oman artikkelinsa.

Jaana (kasvattaja) haki Sykkeen perjantaina iltapäivällä ja vei sen Äänekoskelle asti trimmattavaksi Salla Valkoniemelle. Kun Syke sitten tuli trimmauksesta takaisin, en ollut uskoa silmiäni. Salla oli onnistunut loihtimaan siitä kelpoisen terrierin.


Vaikka terrierileikkaus onkin nykyään yksi sallittavista malleista näyttelyissä, silti (riippuen tuomarista) siihen suhtaudutaan edelleen jonkinlaisella ?-merkillä. Toki onhan se koiran rakenteestakin kiinni. Minun mielestäni se on villakoirien leikkauksista ehdottomasti paras. Tiesin kuitenkin ottavani melkoisen riskin viedessäni pennun paitsi terrierissä kehään, niin myös lievästi alapurentaisena. Syke olisi voitu heittää pihalle kuin leppäkeihäs heti kättelystä, mutta ei. Tuomari, Annaliisa Heikkinen oli oikein mukava ja kävi koiran tarkoin läpi.

Arvostelu oli erinomainen ja tunnistan koirani siitä täysin.

"Erittäin hyväntyyppinen narttupentu, joka liikkuu ja esiintyy hyvin. Tummat silmät. Hyvät päänlinjat. Tällä hetkellä alapurenta. Riittävät kulmaukset edessä ja takana. Tiivis runko. Hyvä karva. Viehättävä luonne."


ROP ja KP jäi tottakai saamatta purennan vuoksi, mutta sehän nyt oli päivänselvää. Minä lähdinkin kehään sillä periaatteella, että haluan kuulla millainen koira Syke on muilta osin. Kuitenkin luokkavoitto saatiin, wuhuu!

Ei kyllä uskoisi, että vielä 2½ viikkoa sitten Syke käyttäytyi näyttelyhihnassa kuin mielipuoli. En voisi olla tyytyväisempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti