Heka - valkoinen elosalama the McQueen

Heka on saanut palautua viime keskiviikon kraniohoidosta ja pakko kyllä todeta, että vapaa viikonloppu tuli ihan oikeaan aikaan. Allekirjoittanut nukkui yhteensä sellaiset 27 tuntia ja ei sitä unta sitten meinannut enää riittää uuden viikon alkaessa.

Viikko on pyöräytetty perinteisesti käyntiin, milläpäs muullakaan, kuin agilitylla. Maanantaina Heka oli jälleen Annin aisaparina viikkotreeneissä ja tällä viikolla huristeltiin yhden SM-tuomarin, Jari Helinin, kiemuroissa. Itse en ole muistaakseni kertaakaan ko.tuomarin radoilla käynyt, mutta aika pian kävi selväksi että siellähän on paljon meille vahvoja tekniikoita ja niitä omimpia osaamisalueita. Annihan pamautti Hekan kanssa koko radan heti sinne 32.esteelle asti, pienillä "kauneusvirheillä" höystettynä mutta loppuun asti hei kuitenkin! Anni on jo selvästi tietoinen miten Hekaa kuuluu ohjata ja kun miettii tilannetta mistä lähdettiin aikanaan liikkeelle, on ero huomattava.


Tänään oli sitten itse aika siirtyä "puikkoihin." Rata oli jo juurtunut mieleen Annin suoritusta seuratessa. Tai ainakin niin luulin. Nimittäin unohdin peräti kahdesti minne sitä oikein piti juosta. Loppuun asti kuitenkin mentiin, vaikka viime metreillä oli happi loppua. A:n juoksari, puomin kontakti sekä siellä tehty layerointi olivat kyllä isoa prosenttiluokkaa. Ainoastaan keinun kanssa on pieni pohdinnan paikka ja siihen saatiinkin nyt ihan konkreettiset neuvot mitä lähdetään asialle tekemään. Julia totesi lopuksi, että olen ohjaajana kuin diesel. Ensin pitää vähän ravistella ja sitten lopussa asenne muuttuu että "nyt prkl mennään eikä meinata." Hän haluaisi saada sen saman asenteen esille jo alussa, ettei menisi tuollaiseen säätämiseen aikaa. Ajattelinkin nyt seuraavaksi kokeilla samaa lähestymistapaa kuin kisoissa ja se on kuulemma erittäin suotavaa. Katsotaan kuinka meidän käy.

Heka sen sijaan kulkee ja liikkuu kuin rasvattu salama. Vertasin keväällä otettuja videoita tähän hetkeen ja se on aina ilo silmälle nähdä, kun koira on saavuttanut kisakuntonsa. Tietysti viime viikon huollollakin oli osuutta asiaan. 

Ja jottei nyt ihan päästä heti "tylsistymään", lähdetään huomenna työasioiden jälkeen kohti Kuopiota. Tiian treenit! Wuhuu jee, satamiljoona sydäntä ja hymynaamaa! Päästään vihdoin ja viimein koeajamaan koirakeskus Metkan teknonurmi ja se kuulemma tekee nopeista koirista vieläkin nopeampia. Jäiks. Tiedossa on varmasti paljon epämukavuusalueelle menemistä, mutta silti odotan huomista innolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti