Välineurheilua osa 1000...tai jotain...

Se ei varmaan ole mitenkään ns. normaalista poikkeavaa (tai no, kuka mitäkin pitää normaalina), että me koiraharrastajat allekirjoitamme olevamme tietyiltä osin myös melkoisia harrastamaan koirien lisäksi myös välineurheilua.

Otetaanpa kaksi esimerkkiä. "Taas tuolla koiralla on uusi hihna!" "No eikä ole, tilasin sen jo 2 kuukautta sitten!" "Sillähän on ainakin 500 erilaista pantaa!" "Joo, mutta ei agilityyn sopivaa." Näet jossain liikkeessä tai verkkokaupassa jonkun ylihienon hihnan joka on ihan must have. Ja hei c'moon, kyllähän jokaisella koiralla pitää olla jokaiseen harrastukseen oma pantansa. Kuullostaako tutulta?

Yleensä ihan ohimennen jossakin bloggauksessa saatan parilla lauseella kertoa jos olen jotakin uutta ja esittelemisen arvoista ostanut tai saanut, mutta nyt tekee mieli kirjoitella jostain muustakin kuin treeneistä/kisoista ja koiratarvike-kaapin sisältö onkin saanut ihan kivasti täytettä tässä kuukauden aikana. Let's begin.

Kuvat - Kana

Kirjoitinkin tänne jo aikaisemmin että KanaShop siivittää jatkossa Hekan liitoa ihanilla pannoilla sekä hihnoilla. Löysin muuttoraivauksen yhteydessä aikoinaan tilaamaani agilitynauhaa (ilmeisesti joskus on ollut tarkoitus itse tehdä joku testipanta) ja kysyinkin samantien Kanalta, että pystyisikö hän sen pannan tekemään jos laitan nauhan tulemaan postissa. Tietenkin se sopi ja voihan viude kuinka upea tuosta pannasta tuli! Pannan materiaali on sitä hehkuttamaani, turkkiystävällistä satiinia ja nauhan ympärillä kiertää myös heijastinnauha.


Viime viikon loppupuolella posti toi tilaamani eukalyptus-hajupullon jota käytetään noseworkin 1.osiossa hajulähteenä. Toissaviikon kurssilla laatikkoetsinnässä käytetyt laatikot olivat Hekalle ehkä aavistuksen verran liian korkeita, joten tällä viikolla kävin ohikulkureissulla Biltemasta hakemassa pienempiä rasioita tähän tarkoitukseen. Aloitetaan muistin virkistämiseksi koko homma noilla rasioilla ja sitten pikkuhiljaa siirrytään ulos autoetsintään.

Sininen viilennysalusta näkyy viltin alta

Ennen juhannusta kävin kiertelemässä jo hyvissä ajoin alkaneita kesän alennysmyyntejä ja tiedättekö mitä sieltä löysin? Jo vuoden ajan haaveilemani viilennysalustan. En siis itselleni tietenkään, vaan Hekalle. Silloin jo vitsailtiin kaverin kanssa, että täällä kun on ollut viime aikoina "NIIN kuuma" että kyllähän sitä on vähemmästäkin viilennysalustalle käyttöä. No kun halvalla (9,90) sai ja kyllä se vaan "koeajettiin" käyttöön viime viikonloppuna. Kyllä Hekakin ilmeisesti sen tarkoituksen jollain tasolla sisäisti, kun tyyppi hakeutui sohvan päällä olevalle viltille nukkumaan jonka alle olin viilennysalustan laittanut. Pintamateriaali on liukasta polyesteria ja sisällä on viilentävä polymeeriseos. Alusta viilenee itsestään kun koira asettuu sen päälle makaamaan, mutta vaikutusta voi tehostaa laittamalla alustan ensiksi 15-30 minuutiksi  jääkaappiin. Kyllä tuolle tulee varmasti enemmänkin käyttöä, ennemmin tai myöhemmin.

Agilityn mm-karsinnoissa tuli kierreltyä siellä olleita myyntikojuja ja tottakai sorruin ostamaan ProDogin ständiltä ko.merkin treeniliivin. Tarjouksessa kun olivat. En sitten katsonut vanhemmalle treeniliiville enää olevan tarvetta -> myin sen pois. Lyhyen käytön jälkeen olen kuitenkin todennut itselleni, etten ole tuohon ProDogin liiviin tyytyväinen, se hiostaa aivan järkyttävän paljon ja lisäksi se on rintakehän kohdalta jonkin verran liian iso. Tuolla on kuitenkin pärjättävä hetken aikaa ennenkuin pystyn uuteen liiviin satsaamaan. Harmittaa. Äitini lupaili katsoa, jos hän vaikka saisi jotenkin sitä hieman kavennettua rintakehän kohdalta, silloin kyllä pärjäisin hetken aikaa hiostavuudesta huolimatta, kunnes löydän uuden ja paremman liivin tilalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti