Käsitöitä

Vähän erilaista bloggausta - vaihtelua noille treenihöpötyksille. Kävin viime viikolla eurokankaassa katsomassa täkäläistä kangasvalikoimaa. Pääasiassa olin etsimässä tämän kuun KV-näyttelyn esitystä varten kultaista, mahdollisimman kiiltävää kangasta. Satiini sopi siihen tarkoitukseen kuin nenä päähän ja näin ollen erittäin ahkerassa käytössä ollut pesuvati sai jälleen uuden lookin.


Näyttelyn teemahan on tosiaan koirien kalevala ja vadin on tarkoitus esittää sampoa. Siitä puuttuu vielä bling bling-timantteja sieltä täältä, pitäisi saada ahteri raahattua johonkin askarteluliikkeeseen että saisin tuon ihan kokonaan valmiiksi. Ehtiihän sitä, näyttelyyn on aikaa vielä 2½ viikkoa.

Sen kerran kun sinne kankaiden ihmeelliseen maailmaan eksyin, nappasin samasta laarista hieman tummempaa pinkkiä, sekin satiinia. On ollut varmaan kohta jo puolisen vuotta projektina ommella Hekan kevythäkkiin kokonaan uusi häkkipehmuste, mutta aina se on vaan jostain syystä jäänyt ja lykkääntynyt. Tänään sitten otin itseäni niskasta kiinni ja ompelin tuosta pinkistä satiinista uuden häkkipehmusteen.


Se on nyt Hekankin mielestä testattu ja hyväksi todettu. Olen täällä muistaakseni sen aikaisemminkin maininnut, että satiini on materiaaliltaan varsinkin turkkirotuisten omaavien koirien suosiossa. Se ei kuluta tai takuta karvaa kuin esim. fleece. Ei sillä, että noilla sitä turkkia olisi koskaan mitenkään varjeltu, mutta huomaa että turkki on pysynyt paremmassa kunnossa kun siirryin käyttämään leveitä satiinipantoja. Miksi se ei silloin toimisi myös häkin pehmustemateriaalina? Nyt kun tähän ompelemisen makuun pääsin, niin taidan tehdä tuosta jäljellä olevasta satiinikankaasta uudet päälliset kummankin omaan petiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti