2on 2off -> Juoksu A

Nyt on käyty Tiian kanssa pitkät ja perusteelliset keskustelut siitä, miten juoksu A:ta lähdetään viemään eteenpäin. Lyhyesti kerrottuna; A-este on jyrkkä ja se koettelee varsinkin koiran etupäätä. Voitte kuvitella mielessänne tilanteen, kun koira täydessä vauhdissa juoksee A:lle ja sitten pysähtyy 2on 2offiin. Tämä on se syy, minkä takia päätin Hekankin kohdalla luopua kokonaan A:n pysäytyskontaktista.

Ihan ensimmäisenä Tiia kartoitti millä menetelmällä haluan lähteä juoksukontaktia opettamaan. Vaihtoehtoja oli monta; Boxi (Sanders), Trkman, matto vai jotain muuta? Päädyttiin opettamaan boxilla, eli Sandersin menetelmällä. Löysin youtubesta hyvän videon Iida Vakkurin juoksuseminaarista, liittyen juurikin tuohon Sandersin menetelmään:Eli koska Hekalla on ollut A:lla käytössä pysäytyskontaktit, juoksukontaktiin on helpompi siirtyä boxin avulla. Mistä lähdemme liikkeelle?

  1. Juoksemaan suoraan ruutuun ja samantien pois. Koira tekee ns. loikan suoraan ruutuun. Vahvistaa keskelle osuvaa, alas painuvaa, ponnistavaa laukkaa.
Katsoin viime yönä monia videoita jossa näytetään, miten juoksukontaktin opettaminen kannattaa laatikon kanssa aloittaa. Hekan kanssa olen käyttänyt naksutinta aina silloin, kun aloitan opettamaan sille jotain uutta koiratanssiliikettä tai seuraamispositiota, joten Heka on jo ihan pikkupennusta lähtien ehdollistunut naksuttimeen. Meinasin aluksi lähteä ihan alusta liikkeelle, missä koiralle naksutellaan ylipäätään jo siitä, että se vilkaiseekin boxiin päin ja lopulta menee sinne sisälle. Tiia kuitenkin tyrmäsi tämän vaiheen, Hekan kanssa ei yksinkertaisesti ole tarvetta lähteä noin nollasta liikkeelle koska se tietää naksuttimen idean, on nopea oppimaan joten tuollainen sheippaaminen olisi ehkä vähän turhaa. Lähdetään liikkeelle tuosta yläpuolella mainitsemastani tavasta.

Ensimmäinen kysymys olikin "mistä saadaan se boxi?" Luulin joutuvani nikkarointitouhuihin, kunnes muistin että eteisen tuulikaapissa on Hekan vanha, rikki mennyt kevythäkki jonka olen jo monta kertaa aikonut heittää roskiin. Jossain alitajunnassa mietin sille olevan ehkä jotain käyttöä ja onneksi en ollut ehtinyt heivaamaan sitä mäkeen. Hajotin sen rungon palasiin ja siitä pohjakehikosta sain ihan täydellisen boxin tätä tarkoitusta varten. Videosaastetta tästä projektista tulee riittämään myös täällä blogin puolella, lähinnä itseäni varten ja jotta Tiia pystyy seuraamaan meidän treenailuja myös silloin kun ei ole face to face neuvomassa. Ostin meille myös paikan Tiian kontaktien workshoppiin joka on 5.4.2013 ACElla. Pääsemme täten myös tsekkaamaan ja kokeilemaan Viiksi-areenan, jossa tullaan juoksentelemaan tämän vuoden aikana. 

Julistan täten projektin, 2on 2off -> Juoksu A, alkaneeksi!

2 kommenttia:

  1. Tätä seuraan mielenkiinnolla. Meillä on sama projekti meneillään, pitäisi seuraavaksi siirtää boksi matalalle A:lle.

    VastaaPoista
  2. Me ollaan vasta ihan alussa. Katsotaan milloin saadaan Tiialta hyväksyntä siirtää boksi A:lle. Mutta mikään kiirehän tässä ei tosiaan ole, tavoite olisi saada viimeistään kesään mennessä kuntoon ennen kisakauden alkua.:)

    VastaaPoista