perjantai 25. marraskuuta 2016

Uusi sarja - kohti rennompaa mielentilaa

Tarkkasilmäiset ovat jo ehkä saattaneet huomata sivupalkkiin ilmestyneen jotakin uutta. Blogissa sekä youtubessa lähtee piakkoin käyntiin ihan ensimmäinen pidempi sarja, jonka toteuttamisen meille tekee mahdolliseksi eläinklinikka AlmaVet. Voi kun osaisin näin interaktiivisesti kertoa teille tästä innostuksen määrästä jota kihisen hurjasti.


Kerroinkin jo aiemmassa bloggauksessa lyhyesti, kuinka AlmaVet teki minuun erittäin suuren vaikutuksen. Ko.klinikalle päädyin kavereilta kuulemieni, positiivisten kokemusten perusteella ja tottakai haluan myös omalta osaltani tehdä samoin. Sekä vielä enemmänkin. Heti AlmaVetin etusivulla on teksti "kuuntelemista, välittämistä ja luottamusta - ihmisten ja eläinten välillä." Tähän lauseeseen kyllä kiteytyy ihan kaikki mahdollinen. Näin upea klinikka, sen ammattitaitoinen sekä välittävä henkilökunta on ansainnut ehdottomasti lisää näkyvyyttä. Viestittelyt puolin sekä toisin klinikkamanagerin, Taijan, kanssa ja näin ollen olen äärimmäisen ylpeä siitä, että pystyn omalta osaltani olla vaikuttamassa siihen asiaan.

Tässä teille katsottavaksi hyvän mielen video.


Suurin osa kavereista, lähipiiristä, lukijoista ja muista seuraajista tietää, että Hekalle eläinlääkärissä käyminen on joka kerta stressaava ja jännittävä tilanne. Vaikka kyseessä olisikin ihan vaan rokotus tai vaa'alla käyminen. Jopa tietyt hajut saattavat saada sen reagoimaan lievästi. Hekalla on takanaan yksi, erittäin kurja kokemus vuosien takaa ja hei - jos koiralle tapahtuu jotain, sehän muistaa sen koko ikänsä. Stressistä seuraa hetkittäisiä närästysoireita ja röyhtäilyä. Jokainen voi itse miettiä miltä se tuntuu, kun rintalastan takana korventaa. Heka ei todellakaan ole ainoa, joka tästä samasta "ongelmasta" kärsii, joten toivottavasti tästä tulevasta sarjasta olisi apua myös monelle muulle vastaavassa tilanteessa olevalle, Hekan stressi ja jännittyneisyys eivät ole koskaan estäneet eri toimenpiteitä, mutta olisihan se koiralle kokonaisvaltaisesti parempi vaihtoehto pystyä olemaan rennommassa mielentilassa. Lähden työstämään Hekalle ko.mielentilaa eläinlääkärikäynneille positiivisella vahvistamisella. AlmaVet omalla välittävällä, ystävällisellä ja lempeällä tunnelmallaan on mitä parhain mahdollinen ympäristö sen toteuttamiseen. 

Sen huomasi jo viime viikolla, kun menimme klinikalle ihan ensimmäistä kertaa. Hekaa kyllä jännitti, mutta se ei ikinä ole vapaaehtoisesti ja omasta aloitteestaan lähestynyt ketään eläinlääkäriä tai hoitajaa joka sen eteen kyykistyy. Samaten tutkimusvaiheessa Heka ei tärissyt lainkaan yhtä pahasti kuin mitä se yleensä tuossa hetkessä tekee. Suvin tapa käsitellä Hekaa vakuutti minut ja yksikään eläinlääkäri ei ole herättänyt samanlaista luotettavuuden tunnetta. Olen NIIN kiitollinen AlmaVetille ja tämä todistaa vain entisestään, kuinka sydämen asia eläinten hyvinvointi heille on.

Ensimmäinen setti toteutettiin jo tänään, josta on olemassa sekä video, että- kuvamateriaalia. Kirjoittelen siitä viikonlopun aikana erikseen oman tekstinsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti