torstai 17. marraskuuta 2016

Leegolandian huolto

Heka kävi tänään päivittämässä purukalustonsa tilanteen eläinklinikka AlmaVetissä. Olen kuullut kavereiltani ko.klinikasta pelkkää positiivista ja jo pitkään on tullut tuskailtua, että olisi helpottavaa löytää yksi ja sama eläinlääkäri/klinikka jonne keskitetään käynnit.


Olin varannut ajan Suvi Heinolalle ja ennenkuin Heka laitettiin unten maille, siltä tarkistettiin yleiskunto, kuunneltiin sydän ja tietysti kartoitettiin pinnallisesti hampaiden tilanne. Yleiskunto on erittäin hyvä eikä sydämessäkään kuulunut mitään normaalista poikkeavaa. Suvi kuitenkin näki jo heti, että ainakin 2 hammasta on poistettava. Ei muuta kuin piikki perslihakseen ja valkoinen elosalama unille. 

1½ tunnin päästä menin hakemaan Hekaa ja ensi töiksi istuttiin Suvin kanssa alas ja käytiin tilanne hammaskartan kanssa lävitse. Järkytys taisi olla meille molemmille melkoinen, sillä Heka ei välttynyt hampaiden poistolta. Vielä ennen nukutustakin Suvi totesi, että Hekan hampaista näkee kuinka niitä on hoidettu kotioloissa aktiivisesti. Näköjään se ei kuitenkaan ole riittänyt. Mietinkin pitkään, että miten tämä voi ylipäätään olla mahdollista? Hekalla on aina ollut hyvät hampaat, pesen ne päivittäin ja lisäksi tuo koira on aina ollut kova kaluamaan erilaisia luita. Vuosittain uusiessa kennelyskä-rokotetta olen pyytänyt eläinlääkäriä käymään hampaat läpi ja missään vaiheessa ei ole tullut kehotusta hammaskiven poistoon. Hekahan kävi aikoinaan yhdessä hammaskiven poistossa ja jo silloin eläinlääkäri totesi, että poistolle ei olisi ollut tarvetta.

Villakoira ja varsinkin kääpiövillakoira on ikävä kyllä kärkipäässä hammasongelmien suhteen ja hyvästä kotihoidosta huolimatta rotuominaisuus on läsnä Hekallakin. Kurjaltahan se tuntuu, kun parhaansa on tehnyt eikä kukaan ole ollut sitä mieltä, että hammaskiven poistolle olisi tarvetta. 


Onni "onnettomuudessa" on kuitenkin se, että poistetut hampaat olivat ihan edessä ja koirahan ei käytä ko.hampaita oikeastaan mihinkään. Samalla putsattiin tietysti hammaskivet, mitattiin ientaskut ja Hekasta otettiin vielä verinäyte joka osoitti, että kaikki on siltä osin kunnossa. Muutenkin Heka sai Suvilta paljon kehuja sen erittäin hyvästä kunnossa ja Suvi lainatakseni "8,5 vuotta ei ole ikä eikä mikään." Hekalla on vielä useita harrastusvuosia edessään, jos koira vain pysyy yhtä terveenä kuin tähänkin asti *koputtaa puuta kolmesti.* Sitä samaa toivon tietysti minäkin.

Heka sai vielä viiden päivän tulehduskipulääkekuurin, suuhuuhdetta ja seuraavat 2 viikkoa mennään eteenpäin pehmeän ruuan voimin. Hammaspesut jatkuvat yhtä aktiivisesti kuten tähänkin asti.

AlmaVet osoittautui kehujen veroiseksi ja vielä enemmänkin. Koen saaneeni erittäin asiantuntevaa palvelua, jossa todellakin syntyi luottamus omistajan, koiran ja eläinlääkärin välille. En ole saanut missään muualla yhtä perusteellista kartoitusta hampaisiin liittyen ja tämä jos jotain, on sitä todellista asiakaspalvelua. Lämpimät kiitokset Suville ja tietysti koko AlmaVetin väelle vielä tätä(kin) kautta! Taisimme löytää sen meille parhaan eläinklinikan, meistä tulee vakioasiakkaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti