Heksterin hammaskuulumiset

On kulunut 5 päivää viime torstain hammasoperaatiosta ja osa on jo facebookissa kovasti udellut, että mitähän Hekalle mahtaa kuulua.


Hänelle kuuluu erittäin hyvää. Heka oli jo torstaina illalla omasta mielestään ihan tarpeeksi kunnossa, kun haki lelukopasta pehmokiekon ja riepotti sitä lähes kuin mielipuoli. Perjantaina olin jo itse normaalisti töissä, vaikka olin varautunut siihen että jos Heka on kovin kipeä, jään sen kanssa tarvittaessa kotiin. Tästä voikin päätellä, että sen suurempia jälki-kipuja ei ole ilmennyt. Ainoastaan perjantaina Heka oli vielä (todennäköisesti lääkkeistä johtuen) melko väsynyt, mutta päivä päivältä se on muuttunut samaksi iloiseksi itsekseen. Sunnuntaina käytiin jo pidemmällä lenkillä.

Tänään Heka sai viimeisen annoksen nestemäistä kipulääkettä, mutta etuhampaiden huuhtelua jatketaan vielä 1½ viikon ajan kahdesti päivässä Hexarinse-suuhuuhteella. Etuhampaita saa ruveta harjaamaan vasta kahden viikon kuluttua. Muilta osin olen jo aloittanut pesemään hampaita yhtä ahkerasti kuin tähänkin asti. Kävin jopa ostamassa pienempiä väliharjojakin. Pakko kyllä myöntää, että hieman jännitti ruveta hampaita harjaamaan kun ei tiennyt onko suu arka vai ei. Heka kuitenkin suhtautuu ko.toimenpiteeseen yhtä tyynesti kuten aina.

Heka syö nyt seuraavien kahden viikon ajan vain ja ainoastaan pehmeää ruokaa ja ruokahalu sillä on aivan mahdoton. Heka ei ole kyllä koskaan muutenkaan nirsoillut ruokansa suhteen, mutta nyt tuntuu että se syö kuin hevonen. Aamulla Heka saa turvotettuja nappuloita höystettynä kaurapuuro/jauheliha-seoksella  tai kana/sikanauta-pullilla ja illalla nappuloiden sijasta olen samaan seokseen laittanut Hill'sin a/d:tä sekä Nutrolinia. Joka ikinen kerta tyyppi on nuollut kuppinsa kiiltäväksi eikä murustakaan ole jäänyt yli. Kipulääkkeen vuoksi olen antanut sille vielä aamuisin Aptuksen Attapectin-tabletteja tasapainottamaan suolistoa, ettei pakki mene ainakaan lääkkeiden takia sekaisin.

Anni kyseli eilen Hekaa treenikaverikseen Haukkuvaaraan, mutta halusin ensin konsultoida Suvia ja saada häneltä mielipiteen asiaan liittyen. Suvi oli sitä mieltä, että vielä hetken Hekan olisi hyvä ottaa rauhallisesti. Tottahan se on ja itselleni olen tehnyt jo agilitya aloittaessa selväksi, että jos koira on lääke tai- antibioottikuurilla, ei sen kanssa silloin mennä treenaamaan.

Täällä on siis kaikki hyvin. Ehdotin jo AlmaVetille, että he voisivat ruveta tajoamaan viihdykettä toipilaille joilla on itsehillintä koetuksella. Miksi?

No...käykää katsomassa meidän instagram-kanava, sieltä se selviää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti