Capriccio - päähänpistoja & oikkuilua

Iiiiiihaaanaaa! Eilen oli jälleen Tiian valmennus. Edellisestä olikin aikaa melkein kuukausi, Tiia siirsi yhdet treenit sillä oli WAO-kisamatkalla Italiassa. Mutta upeasti heillä oli Bondin kanssa kisat menneet! Sanonko vielä kerran, että on mahtavaa saada olla Tiian koutsattavana!

Eikä mekään siltä Italialta täysin "vältytty" kun Tiia laittoi radalle tuulahduksia sieltä. Treenin teema oli capriccio, mikä tarkoittaa Italiaksi päähänpistoa ja oikkua.

Ratapiirroksen saa isommaksi kun klikkaa itse kuvaa. Se on vain muodon ja tekstin sujuvuudeen vuoksi noin pienenä näkyvissä. Me ei olla treenattu Heinolan kisojen jälkeen juuri mitään. Ellei sitä viime perjantain koulunäytöstä lasketa. Tuli ns.kiintiö täyteen valsseja kisaradoilta, mutta enpä niiltä nyt sitten välttynytkään. Tällä(kin) radalla nimittäin valssit pyöri useampaankin kertaan. Sen tekeminen nopealla koiralla on RASITTAVAA. Ja tee vielä monta peräkkäin. Vähemmästäkin menee jalat solmuun. Alussa 1-3 persjätöt ja itseasiassa 3-4 oli myös mahdollinen ottaa persjätöllä, mutta itse olisin vain ollut Hekan tiellä joten tein vain 4.aidalla takaakierron ja lähetin koiran kepeille leikaten takaa toiselle puolelle. Kummallakin kierroksella Heka jätti useamman kerran kaksi viimeistä keppiväliä pujottelematta ja sitä samaa teki myös pari muutakin koiraa. Ilmeisesti tuo aivan vieressä ollut A saattoi häiritä, Hekaa se tuntui ainakin häiritsevän. 6.putkelle hirtto, joka ei toiminut yhtään. Ei mitenkään päin. Jouduin ohjaamaan Hekan kepeillä aivan loppuun kun varmistelin, että se pujottelee ihan viimeiseen väliin asti ja se taas ajoi omaa linjaani putken väärää päätä kohti. Kyllä me yksi hirtto 6.putkelle saatiin onnistumaan, mutta sekin niin että olin itse melkein siinä putken suussa kiinni. Sitten oli jo kiire A:lle ja eiköhän Heka juokse tyylikkäästi ohi. Yritin keppien jälkeen kääntää valssille, mutta ei se toiminut yhtään sen paremmin. Huoh.

No entä tuo A sitten? Sanoin jo Tiialle, että nyt oikeasti pelottaa mitä tulee tapahtumaan ja tällä kertaa ne pelot osuivat ihan oikeaan. Heka loikkasi kontaktipinnan yli ihan huoletta ja se pirulainen vielä jatkoi matkaansa hyppäämällä 2 aitaa lisää. Tuolloin oikeasti kirosin hiljaa mielessäni millaista on ohjata koiraa, joka palkkautuu siitä radasta ja itse esteistä. Tiia otti lähellä olevien aitojen rimat kokonaan pois ja sanonko että Heka oli erittäin närkästyneen näköinen tästä tempauksesta. Mutta...sitten alkoi kaveri kuunnella ihan eri tavalla. A piti ottaa ihan erikseen ja Tiia oli apparina palkkaamassa oikeasta suorituksesta. Kyllä se oikea rytmi muistui Hekan mieleen ja jätettiin A ihan omaan arvoonsa kahden onnistuneen juoksarin jälkeen. Oltiin yksissä tuumin sitä mieltä, että Heka ei vielä kestä sivuttaisirtoamista A:lla ja uskottiin tuon putken vaikuttavan niihin yli loikkimisiin. Kun ohjasin toiselta puolelta, ei edes yrittänyt loikata.

8-12 oli sitten yhtä valssaamista ja ne kyllä onnistuivat yllättävän hyvin. Kerran huitaisin huolimattomasti 11.aitaa kohti ja Heka meni ohi, mutta tässä taisi olla koko treenin ehkä onnistunein pätkä. 12.putkelle persjättö, 13-14 jälleen valssi ja olen tuosta kyllä aika iloinen, miten hyvin Heka lukitti 15 aitaa koska kun kerran vaan polkaisin sitä kohti, olin jo reilusti 10 metriä koiran edellä. Piti muuten täällä sanoa ääneen, että puomin kanssa on sujunut, niin nyt se ei todellakaan sujunut. Ihan lähellä oleva putken pää häiristi Hekaa suunnattomasti ja ylihän se juoksi ja sinkosi suoraan putkeen. Typeränä vein Hekan takaisin kontaktille ja olin aikeissa palkata kun Tiia huutaa "Etkä muuten nyt palkkaa sitä koiraa! Ota puomi uudestaan jos haluat palkata." Sitten tultiin niin nätisti ja pysähdyttiin niin hyvin. 17.putkelle hirtto ja nämä kyllä onnistui, mitä nyt vähän ylimääräistä lenkkiä meinasi tulla mutta parani koko ajan. 18-20 kohtaa mietittiin pitkään. Osa polkaisi koiran putkeen ja juoksi sitten putken toiseen päähän ottamaan koiraa vastaan, mutta itse tiesin jo sanomatta että törmäyshän siinä Hekan kanssa tulee kun yrität sen kanssa juosta kilpaa. Niinpä tein muurin jälkeen tiukan valssin ja putkeen. Yritys hyvä 10. Unohdin monta kertaa polkaista Hekaa muuria kohti ja eihän se silloin sinne edes yrittänytkään mennä. Sen kerran kun muistin polkaista, unohdin sitten jarruttaa putkelle ja siellä se Heka taas sinkoili kahden ylimääräisen aidan verran. On tämä vaan niin vaikeaa, niin vaikeaa. Kun saatiin palaset loksahtamaan paikoilleen, muistin polkaista sekä jarruttaa putkeen, niin päästiin kuin päästiinkin sujuvasti jatkamaan ja ihan oikein.


23.putkelle hirtto, mutta yllättääkö jos sanon että ei toiminut. Tiia ehdottikin, että tekisin muurin jälkeen valssin, mutta aloin änkyttämään vastaan -> jäähylle. Tuota piirrettä arvostan Tiiassa oikeasti tosi paljon, että kun itselläni alkaa keittää ja v-käyrä nousta niin sitten vaan tauolle. Toisella kerralla tein sen valssin siihen ja ihmeellistä, se onnistui. Loppu olikin enemmän ja vähemmän sähläämistä. Heka lukitti kerta toisensa jälkeen puomin - tyyppi edes katsonut mihin olin menossa ja vaikka kuinka yritin laseroida oikein, niin Hekalla oli keskari pystyssä ja hän päätti että se on tämä puomi. Oli miten oli. Tiia joutui lopulta menemään puomi eteen tukkimaan Hekalta tien, koska Heka ei yksinkertaisesti kuunnellut. Sillä ei ollut aikomustakaan kuunnella. Heka meinasi ensin juosta suoraan Tiiaa päin, mutta sitten se huomasi että "hups" ja paineli putken ohi! Kyllähän se sinne putkeen monen yrityksen jälkeen saatiin ja loppua kohti vaan parani, mutta sitten piti vielä 26.aidalla valmistautua jarruttamaan koiraa ja kääntää se valssilla 27.aidalle ja mennä siitä loppuun. Ohjaajan epätoivoiset ei kerkee-huudot on laitettu videolle ja ehkä siitä näkee, että oli aika toivotonta edes yrittää ehtiä jarruttamaan. Niinpä (vastoin Tiian ohjeita) uhmasin ja tein 27.aidalle takaaleikkauksen, joka itseasiassa olikin sitten paljon parempi vaihtoehto.

Ihan hirveää taistelua koko treeni, mutta oli siellä onnistuneitakin kohtia, mm. alun persjätöt ja 8-12 valssit. Pienen hinkkaamisen jälkeen onnistui muutama muukin juttu. Jostain syystä en voi tehdä muuta kuin nauraa. Nyt on kyllä lukemattomia asioita treenilistalla, että pakko ihan listata ylös: A:n sivuttaisirtoamisen vahvistus, hirtot oikealta puolelta, polkaisut ja sitten tietysti ne kontakti/putkierottelut. Pakko muuten myöntää, että en ole nyt tämän valmennusjakson aikana treenannut itsenäisesti muuta kuin A:ta. Olen unohtanut tekniikan hiomiset yms. Hävettää. Treenaamattomuuden puute tuli nyt hyvin esille ja se herätti. Tällä viikolla olisikin nyt tarkoitus käydä itsenäisesti hallilla ja pohtia mitä treenataan ja vahvistellaan milloinkin. Seuraava valmennus on jo ensi maanantaina ja nyt oikeasti skarpattava. Tämän ja viime valmennuksen välissä oli alle kuukausi aikaa tehdä vaikka mitä, niin me ollaan vaan huolehdittu A:sta ja unohdettu kaikki muu. Tiina, ei näin. Nyt skarpataan ja ryhdistäydytään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti