Koirien jouluhuollot

Sekä Heka että Syke kävivät molemmat joulua edeltävällä viikolla kumpainenkin oikomassa ruotoaan.

Heka sai oikein luksusta kerrakseen, kun Päivi tuli meille antamaan sille kraniosakraaliterapiaa. Hekalle ko.hoitomuoto on hivenen tehokkaampi ja stressittömämpi, kun ei tarvitse lähteä kotoa mihinkään. Heka myös näin ollen vastaa hoitoon paremmin.

Hieman näkyi kastraation aiheuttama jännitys aivan kehon takaosassa, mutta mitään maata mullistavaa ei Hekasta löytynyt. Lanne -ja selkäranka oli hyvin liikkuvia, samaten rintaranka + muut nivelet sekä lihakset joustavat. Suolistossakaan ei tuntunut mitään poikkeavaa.


En muistanut Hekan keuhkokuviin liittyvän blogitekstin yhteydessä mainita, että niistä kuvistahan näkyi sivulöydöksenä pientä, alkavaas pondyloosia. Muutos sijaitsee Th12-13 & Th13-L1 nikamaväleissä, mikä näkyy alla olevassa röntgenkuvassa.


Se mitä tämä Hekan osalta tarkoittaa niin sitä, että kisakentät on nähty ja keväällä juostaan enää pari jäähyväisrataa. Agilityakaan en ole juurikaan kuluneen syksyn aikana sen kanssa enää tehnyt kuin käymällä yhdet epikset ja games-koulutuksen. Siinä se. Näytin kuvat myös Päiville ja Hekaa hoitaessa hän totesi, että jos ei tietäisi sillä tuota muutosta olevan, ei sitä käsitellessä huomaisi mitenkään. Hekan etu on se, että jos/kun sille on jotain tullut, niihin on reagoitu ajoissa eikä jääty odottelemaan. Tulevaisuudessa tavoite on pitää lihaskunnosta yhtä hyvää huolta, pitää selkä lämpimänä ja luulen, että uimalassa tullaan vierailemaan tästä lähin hieman useammin.

Seuraavana päivänä Syke pääsi Dynamic Fysiolle, Marjon käsittelyyn ja siinähän olikin sitten vähän sitä sun tätä.

Etukroppa on vielä vähän holtiton, mistä johtui rintakehän alueen jumit. Kaikki kuitenkin saatiin auki, vaikka Syke meinasi olla asiasta toista mieltä. Saatiin kotijumppaohjeeksi ruveta treenaamaan eritoten etuosan lihaksia. Veikkaan, että tammikuussa jumpataan ja helmikuussa starttaillaan sitten taas agilityn parissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti