Miks hidastaa, ei oo hyydytty ennenkään

Kiireisen sekä helteisen viikon päätti tänään JATin perinteiset äippäpäivän aksakisat, minne olin ilmoittanut Hekan hyppy -ja agilityradalle. Kova oli hinku saada omalle äidille lahjakukat, mutta ne pitikin sitten hakea ihan kukkakaupasta.

Hyppyradan tuomaroi Riikka Kankainen. Rata sisälsi hyvin haasteita ja varsinkin makseja seuratessani oman radan jälkeen, hahmottui ne ansakohdat sieltä ihan eri tavalla. Hekan kanssa startattiin mineissä jo heti toisena, joten ei siinä paljoa ennättänyt mitään seuraamaan kun piti olla jo lähdössä. Koska Heka on Heka, ensimmäinen rata oli yhtä kaahotusta. Se on nyt muutaman välivuoden jälkeen keksinyt, että lähdöstä saa tulla omin luvin. Siinä vaiheessa se "pallo" on täysin koiralla ja Heka ennätti rekisteröimään putken väärän pään, ennen kuin minä kerkesin kissaa sanoa. Tästä siis HYL.


Agilityradalle tuomariksi vaihtui Salme Mujunen ja oli muuten kivan oloinen rata. Meillä oli tässä vaiheessa odottelua takana lähes 3 tuntia ja kuvittelin Hekan höyrynneen pahimmat savut pois, mutta mitä vielä. Se ei kiihdyksissään malttanut hypätä kunnolla edes ensimmäistä hyppyä -> rima alas ja keppien jälkeen koira ryntäsi kuin mielipuoli 4.aidalle, piitaamatta ohjauksesta. Se olisi pitänyt siis suorittaa takaakiertona, Heka meni edestä. Silloin päädyin keskeyttämään ja kävelin radalta ulos. Tuollaisessa mielentilassa olevan koiran kanssa ei ole viisasta jatkaa. Ei tule muuta kuin paha mieli. Lähdössä se sentään pysyi tällä kertaa, joten edes jossakin jäätiin plussalle. Eikä muutoin ole missään muussa moittimista. Heka kymppivee jaksoi erinomaisen hyvin siinä helteessä ja liikkui yhtä nopeasti kuin ennenkin.

Pitkiin aikoihin ei ole ollut surkea fiilis kisojen jälkeen. Nyt on. Agility on laji, joka on tunteita täynnä ja ne vaihtelee laidasta laitaan. Tiedän nytkin, että hetken ryven pohjamudissa sekä itsesäälissä, kunnes sisuunnun tarpeeksi ja huomaan taas treenaavani + täytteleväni kisailmoittautumisia. Kai se pohjamudissa pyöriminen on välillä välttämätöntä. Meinasin ilmoittaa Hekan ensi viikonlopulle Laukaaseen, mutta päädyin säästämään lahjakortit alkusyksyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti