Jenna Caloanderin valmennus

Oli kuulkaa erittäin ERITTÄIN hilkulla, että mahduttiin Hekan kanssa ihanan Jenna Caloanderin valmennukseen. Valmennus järjestettiin JATilla ja jo ilmoittautuessani ruksitin haluavani harjoitella nimenomaan kivituhkalla.

Rata oli aivan mahtava! Kun mielikuvaharjoittelin sitä eilen illalla mielessäni, tuli heti sellainen olo että tämä on juuri sellaista mitä me ollaan Hekan kanssa kaivattu. Tosin heti alussa oli aika kaamea kohta, joka oli samankaltainen kuin viime SM-kisojen maksien finaaliradalla ollut "keppiansa." Nyt siinä oli keppien sijasta kuitenkin aita ja ko.radankohta oli ikäänkuin peilikuva.


Kuitenkin aika sekalaiseksi sillisalaatiksi meni tämä valmennus tällä kertaa meidän osalta. Heka oudoksui kivituhkakenttää, minkä vuoksi se oli ajoittain aivan pihalla. Jopa Jennakin oli sitä mieltä, että tuo koira ei ole yhtään oma itsensä. Hekaa joutui jopa saattelemaan takaakiertoihin, mikä on sille todella epänormaalia. Normaalistihan sen pystyy irroittamaan takaakiertoihin vaikka hallin toisesta päästä. En päässyt yhtään omaan ohjaukseeni kiinni kun koira ei liikkunut tuolla pohjalla kuten yleensä. Mutta eipä tuo ole mikään ihme, kun Heka on harjoitellut suurimmaksi osaksi keinonurmella. Saatiin me kuitenkin onnistumisiakin aikaiseksi, mm. se kaamea aita putki-yhdistelmä onnistui. Hekan kanssa jouduttiin tekemään myös paljon enemmän pidätteitä, sillä se teki alkuunsa melkoisia kaarroksia (joka näkyy myös videolla.)

Kyllähän se hieman harmitti, ettei pystytty antamaan parastamme. Mutta kuten Jenna sanoi, kyse ei ole treenaamattomuudesta tai siitä ettei Heka osaisi. Sillä se osaa, mutta kivituhkakenttä tuntui siitä tänään melko oudolta. Nyt ruvetaankin hakemaan tuntumaa myös kivituhkalla, jotta koira ei ole sitten kesän kisakaudella yhtä pahasti pihalla.

Eniten kuitenkin lämmittivät Jennan sanat siitä, kuinka täysillä Heka menee ja miten hyvässä kunnossa se on. Hekahan täyttää ylihuomenna 9, mutta ikä siinä on edelleen numeroita. Eihän siitä todellakaan usko, että se on kohta jo 9-vuotias. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti