Hyppytekniikkaa & venyttelyä

Tiistaina oli siitä mielenkiintoinen päivä, että varsinaisten ratatreenien sijasta keskityttiinkin koiran oikeaoppiseen venyttelyyn ja hyppytekniikkaan. Hekahan ei ole ikinä harjoitellut hyppytekniikkaa ja Julia sanoikin, että joillakin koirilla (mm.Hekalla) on luonnostaan hyvä ruumiinrakenne eikä niiden hyppäämiseen juurikaan tarvitse puuttua.

Heka ei hyppää ns.ylöspäin joka söisi siltä vauhtia, vaan se ikäänkuin liitää riman yli sitä nuolien. Sinällään nuo treenit ehkä hieman pelotti, sillä se pystyi antamaan niin paljon hyvää tai huonoa informaatiota koiran kropasta. Ja minähän heti pessimistinä ajattelin, että vikaahan tuosta koirasta varmasti löytyy. Kuitenkin ennen itse hyppytekniikkaa paneuduttiin koiran venyttelyyn sekä tutustuttiin isoon pehmohevoseen. Osa venyttelyliikkeistä oli meille jo entuudestaan tuttuja, mm. niska sekä lavat. Heka ei voinut ymmärtää, että siellä kentällä voi tosiaan tehdä muutakin. Koira kuitenkin jaksoi keskittyä, mutta ihme vänkäämistä ja venkoilua oli koko ajan.


Itse hyppytekniikkaa harjoiteltiin taipumisella. Harjoituksena oli hevosenkenkä ja sen ratasovellus. Tavoitteena oli, että koira suorittaisi hevosenkenkä-linjassa olevat hypyt sisäsyrjällä. Julia kertoi todella kattavasti itse hyppäämisestä ja miten koiran tulisi kroppaansa käyttää. Heka oli ihmeissään, kun tyyppi laitettiin istumaan lähes rimaan kiinni ja se tarjosikin useaan otteeseen nousta etutassujen varaan seisomaan itse riman päälle. Kuitenkin yllättävän nopeasti Heka hoksasi idean ja koiralta oli ihan selvästi nähtävissä miten sen aivot työskenteli. Hyppytekniikassa ei ole ongelmia, vähän vaan Hekalla tuppasi ensin löytymään vauhtia enemmän kuin oli sallittu ja se otti pari kertaa ylimääräisiä askeleita.

Hyödynsin lisäksi ulkokentällä ollutta puomia ja käytiin siellä tekemässä parit muistuttelutreenit. Heka ottaa ihan tosissaan häiriötä omasta liikkeestäni, se joko juoksee läpi tai sitten pysähtyy liian ylös. Ärsyttävää, mutta treenit jatkukoon.


Eilen Heka oli mukanani töissä ja hyödynsin tietysti tilaisuuden pestä sekä trimmata tuo koira muualla kuin kotona. Lisäksi kaksi innokasta pajanuorta pääsi kokeilemaan miltä tuntuu kun turkkia leikataan koneella. Heka oli mitä mainion "mallikohde", kiltisti pönötti saunapenkin päällä vaikka koneen varressa oli joku muu kuin allekirjoittanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti