11 kysymystä - näin me vastaamme

Puikkonokka-blogi heitti meille 11 kysymyksen haasteen ja tottakai me siihen vastaamme. Ensin ajattelin vastata siihen jollain muulla tavalla kuin kirjoittamalla, mutta koska oma ääni on edelleen osittain painoksissa, toteutan tämän juuri yllä mainitulla tavalla.

1.Minkä rotuisen koiran haluaisit seuraavaksi ja miksi?

Olen lähes koko ikäni unelmoinut shetlanninlammaskoirasta ja nimenomaan blue merlen värisenä. Shelteissä minua kiehtoo niiden kompakti koko ja monipuolisuus harrastuskoirana. Lisäksi viimeisen vuoden aikana olen kiinnostunut rotuna kooikerhondjesta, oikeastaan tismalleen samoista syistä kuin mistä pidän shelteissäkin. Olen jonkun verran konsultoinut ko.rotujen harrastajia ja se on käynyt varsin selväksi, että vaatii melkoisen pohjatyön että saisit jommasta kummasta rodusta juuri sen itselleen sopivan yksilön.


2.Sano koiraurheilulaji(t), jo(i)ta haluaisit testata/harrastaa, muttet ole vielä testannut?

Voi apua, tämä on paha! Me ollaan Hekan kanssa kokeiltu ties mitä ja mieleen ei näin ihan heti tule yhtäkään lajia, mitä olisi polttava halu päästä kokeilemaan. Jotain vauhtilajia olisi hienoa päästä testaamaan, esim. canicrossia tai kickbikea.

3.Mitkä ovat tämän hetken top3-koiratarvikkeet?

Valinnanvaikeus, kun kaikki ovat omalla tavallaan tärkeitä. Sanotaan nyt vaikka, että Back on Track-mantteli, Kanan tekemät Pehmeee!-taluttimet sekä FitDogin nesteytys ja- palautusjuomajauheet.

4.Millaisia outoja tapoja koirall/koirillasi on?

Hekalla on taipumus vetää korvat ihmeellisesti "rullalle" kun sille juttelee lässyttämällä. Samalla se alkaa siristellä silmiään aivan kuin olisi nukahtamaisillaan.

5.Mikä on yksi mieleenpainuvimmista hetkistä koirasi kanssa?

Niitä on NIIN paljon. On lähes mahdotonta luetella vain yksi, mutta noin yleisesti ne ovat hetkiä jolloin tuntuu että olet sen koiran kanssa samalla aaltopituudella. Oli sitten kyse treeni tai- kisatilanteesta. Silloin kaikki sujuu ja se tunne mikä siitä kaikesta syntyy on jotain sanoinkuvaamattoman upeaa.


6.Ikävin velvollisuus tai asia koiran omistamisessa?

Hmm. En keksi mitään mikä olisi ikävintä. Voi kun voisin sanoa, että p****ssa pyöriminen, mutta kun ei meillä harrasteta edes sellaista.

7.Paras vinkkisi ensimmäisen koiran ottajalle?

Muista, että koira on eläin. Se ei ajattele kuten ihminen. Koira elää parhaimmillaan kanssasi yli 10 vuotta, mieti tarkkaan oletko siihen valmis. 

8.Miten koirasi viettää joulua tai eroaako se normaaleista päivistä?

Joulua vietämme aina perheen kesken. Ainoa asia millä se eroaa normaalista arjesta jollain tasiolla on se, että Heka saa jotain extraherkkua, esim.joulukinkkua.


9.Miksi valitsit sen rotuisen koiran/koirat kuin sinulla on?

Rotuvalintaan vaikutti niinkin tuttu asia kuin allergia. Minun on todettu allergiatestien avulla olevan allerginen koirille ja kun koirakuume kävi sietämättömäksi, alkoi mahdollisten allergisoimattomien rotujen selvittäminen. Rotuvaihtoehdot olivat coton de' tulear, bichon frise tai villakoira. Jälkimmäinen oli kuitenkin lopulta ihan selvä valinta omaksi roduksi luonteensa ja monipuolisuutensa vuoksi.

10.Teetko koirallesi/koirillesi itse herkkuja koskaan ja jos teet, millaisia ne ovat?

Nyt on pakko tunnustaa, että omat kokkailut koirille rajoittuvat broilerin sydämien ja kivipiirojen keittämiseen.

11.Kolme hyvää puolta koirasi/koiriesi rodusta?

1.Luonne. 2.Monipuolisuus harrastuskoirana. 3.Siitä ei lähde karvaa.

Huhhuh, muutamiin kysymyksiin piti miettiä vastauksia ihan pääkoppaa hieromalla. It's done. Koska joulustressi yms painaa päälle, en nyt tällä ajalla lähde haastamaan ketään kun pääkoppa miettii jotain ihan muuta kuin kysymyksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti