Eeviksen yksäri

No nyt sain sitä kauan kaipaamaani lunta ja ensi yön sekä huomisen aikana sitä tulee kuulemma 10 senttiä lisää. Jippijaijee. Katsotaan kauanko tätä riemua sitten kestää.

Tälle päivälle olin sopinut puolen tunnin yksärin Eeviksen kanssa ja koska sää oli kerrankin hyvä, lenkkeiltiin Hekan kanssa hallille sekä takaisin kotiin. Ensin keskusteltiin mikä on tilanne A:n juoksukontaktin suhteen nyt ja koska sitä on tehty kisatilanteessa viimeksi elokuussa (wtf!) ja yksin en vielä uskalla sitä niin paljoa treenata, oli koko tilanne sellainen ?-merkki. No Heka teki heti alusta alkaen selväksi että ponnari on täysin turha härpäke sillä se teki onnistuneita toistoja ilman sitä. Mikä täällä omassa pääkopassa oikein tökkii, kun ajattelen heti kaiken mahdollisen yli loikkaamisista ja yritän minimoida riskejä apuvälineellä, jota ei olla enää tarvittu  Eevis laski, että Hekalla täydellinen osuminen kontaktipinnalle tulee kolmannella laukalla. Jos rytmi kärsii tai määrä tuosta muuttuu, tapahtuu yli loikkaaminen. Keskityttiin siis saamaan koiralle sellainen vauhti A:lle, jotta se pääsisi osumaan kolmella loikalla kontaktipinnalle. Upeita toistoja tulikin. Jopa sellaisia että olin itsekkin yllättynyt kuinka hyvin kaikki alkoi taas loksahdella paikoilleen. Tosin fokuksen kanssa oli alkuun ongelmia. Heka hyvinkin tuttuun tapaansa vilkuili alastulolla allekirjoittaneeseen eikä se noteerannut Eevistä ja namikuppia. Keitetyt kivipiirat on ihan selvästi ihan so last season. Onneksi olin ottanut 2 Hekan lempipalloa mukaan ja noin hyvää fokusta tuolla koiralla ei ole ollut sitten...niin milloinkohan? Vierastan käyttää noita palloja palkkana, mutta näköjään tässä asiassa se on kaikista fiksuinta.

Tehtiin vielä muutamat 2on 2off-toistot puomilla. Ensin pyöräyttämällä ihan alkeisohjeilla alastulolle, sitten hieman ylempää ja lopulta koko puomi. Muutama läpijuokseminen, mutta sitten Hekan aivoissa naksahti. Se teki tosi hienoja stoppeja, Eevis naksautteli ja palkkasi. Kokeiltiin jopa sitä, että minä jäin koiran taakse, lähes puoleen väliin puomia ja Hekan annettiin suorittaa kontakti ns. itsenäisesti. Olin yllättynyt ettei se kääntynyt kuin kerran takaisin "mihin sää jäit munimaan?", mutta muuten se eteni tosi hyvällä draivilla. Puomin jälkeen testattiin vielä juoksari A:lla ja Eevis tekikin havainnon mitä en itse ole tullut huomanneeksi. Käskyerottelu. Kun Heka tuli A:lle puomin jälkeen, laukka muuttui alastulolla raviksi -> yli loikkaaminen. Puomilla ja keinulla käytän ylösnoustessa käskyä "kiipee", pysähdyksessä "ota" ja vapautuskäsky on "tule." A:lla se on nykyään vain "mene mene mene." Eevis kehotti käyttämään tuota mene-käskyä jo vaikka 2 estettä (vähintään yhtä estettä) ennen A:lle nousua jolloin koira alkaa valmistautua siihen kun se tietää mitä on tulossa. Kunnon draivi päälle ja otettiin vielä yksi toisto siten, että tultiin A:lle putken kautta ja jo silloin aloin käskyttää sitä mene-käskyä. Heka vaihtoi vaihdetta ja viimeisin juoksari oli ihan täydellinen! Harmittaa kun ei tullut otettua videolle. 

Se vain jotenkin sotii omia aivoja vastaan, kun tuolla koiralla vauhti on muutenkin ihan hurja ja sitten jo hyvissä ajoissa ennen A;lle nousua on alettava latomaan sitä "mene mene mene." MUTTA...se toimi. Heka osui kolmannella laukalla niin täydellisesti kontaktipinnalle ja jätettiin treenit kontaktien osalta tällä kertaa siihen. Eeviksen mukaan Hekalla on jo hyvässä lihasmuistissa miten siihen juostaan, sen vain pitää saada vauhti tarpeeksi lujaksi jotta laukat osuvat rytmikkäin oikein. Silloin ei ole mitään syytä epäillä yli loikkaamista. Treenilistalle menee myös käskyerottelut. Se tuli huomattua kun tehtiin puomia ja sen jälkeen A:ta, niin Heka sekoitti välittömästi mitä oltiin tekemässä. Melkein jopa tarjosi 2on 2offia. Olipahan taas silmiä avaavia asioita ja havaintoja. Olin kuitenkin varsin tyytyväinen siihen ettei A:n tilanne ole niin huonolla tolalla kuin mitä luulin. Nyt vain aloitellaan erottamaan pysäytyys/juoksukontaktien käskytykset toisistaan. Yksi hyvä esimerkki oli kuulemma edellisissä JATin kisoissa, kun yksi maxi3-luokassa kisannut bortsu teki A-radalla kaikilla kontakteilla juoksarit ja B-radalla pysäytykset. Käskyt olivat erilaiset, mutta koira erotti ne eikä se tehnyt kontakteilla virheen virhettä.

Jäätiin vielä hallille tekemään vähän tekniikkajuttuja. Poispäinkääntöä kepeillä ja kepeiltä aidalle, twistiä sekä sylkkäriä. Ohjaaja on NIIN rapakunnossa ettei mitään rajaa. Ihan hirvittää sunnuntain valmennus, että hyydynkö jo ekan rundin jälkeen. Tänäänkin hallille lähtiessä taistelin unta vastaan ja meinasin nukahtaa n.varttia ennen kuin lähdin kotoa. Mutta kyllä se tästä. Pikkuhiljaa. Kotiin tultuani vielä hieroin sekä venyttelin Hekan. Selässä tuntui yhdessä kohdassa olevan melkoisen tiukka lihasjumi johon koira reagoi kääntymällä vinoon, mutta sain sen sieltä kuitenkin omin pikku kätösin availtua.


Eilen tuli tehtyä yksi hyvä "työ" joulun eteen, kun lahjoitin Romanian kulkukoirille meille tarpeettomia leluja, luita, herkkuja sekä yhden pedin. Lisäksi unohdin edellisessä viestissä mainita kokonaan sen, että Jimin kanssa käytiin maanantaina kotikartanossa kaverikoiravierailulla. Se on aivan ihana, pieni sekä kotoisa paikka ja aivan meidän naapurissa. Toivottavasti vierailuja sinne tulee jatkossakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti