Neljä "pientä" haastetta - meet the challenge

Jippijaijee! Takana on toinen Tiian valmennus ja kyllä tästä kerrasta jäi hieman paremmat fiilikset kuin ensimmäisestä. Nyt keskityttiin koirien esteosaamiseen, hyppytekniikkaan ja esteiden erotteluun.

Tämmöinen 28 esteen rata tällä kertaa. Kuten jo tuosta piirroksesta huomaa, melkoista esteiden erottelua siellä oli + päällejuoksuja, pakkovalssia, vastaanottovalssia, pakkovalssijaakotusta, takaakiertoja ja leijeröintiä. Unohtuikohan vielä jotakin? Ei ainakaan muistu mieleen. Jokainen teki vuorollaan radan pätkissä 1-7, 7-14, 14-19, 19-23 ja 23-28. Tuossa ratapiirroksessa ne eivät kylläkään näy, sillä esteet on merkattu niihin neljään haaste-kohtaan. Heti alussa jouduttiin "piinapenkkiin" kun Tiia katsoi tuon puomi/putkierottelun. Vähän osasin jo etukäteen aavistaa, että Heka ei pelkällä käskyllä lähtisi lukittamaan kumpaakaan estettä vaan jäisi eteeni pyörimään. Kerrankin osuin oikeaan. Ei auttanut muu kuin siirtyä lähemmäksi, n. 2 metrin päähän ja hienosti Heka lukitti oikealla käskyllä puomille kuten pitikin. Putkeen laittaessa tein virheen, kun käytin kättä apuna (huom, piti käyttää vain suuta.) 

Kohdat 1-7, yllättävän hyvin meni tuo pakkovalssijaakotus 2.aidalla, samaten ihan normaali valssi muurin jälkeen. Puomi/putkierottelu onnistui myös vauhdissa ja pakko muuten hypettää Hekan hienoja alastulostoppeja.

6.aidalla tein tuttavuutta twistin kanssa, ei ihan uusi tuttavuus kuitenkaan mutta en ole aikaisemmin sitä juurikaan joutunut käyttämään. Kai se nyt vähän sinnepäin meni, mutta putkeen kyllä irtosi mitä suuresti ihmettelin. Vaikka kuinka Heka tässä vaiheessa tuon putken lukitsi, voitte ehkä kuvitella millainen suora kuolema oli juosta okseri-rengas-muuri-rykelmä ja siinä sitten vääntää hieman valuvaa valssia, jotta pystyi antamaan koiralle tilaa puomin vieressä olevaan putkeen mentäessä. Ei mikään ihan helppo juttu ja alussa olinkin tuttuun tapaani koiran tiellä. Ei yllätä. Pituuden jälkeinen päällejuoksu oli meille VAIKEA. Heka juoksi turhan monta kertaa ohi ja sen kerran kun sain sen sieltä oikein tulemaan, oli omat jalat ihan solmussa. Tiian piti lopulta tulla tukkimaan Hekan menoreitti, jotta sain sen kääntymään ja 14.aidalle sain kuin sainkin jonkinlaisen pakkovalssin suoritettua - ei kylläkään mitenkään nätin, mutta menköön nyt.  

Tuo keppikulmakin oli meille vaikea, vaikka olenkin pitänyt keppejä Hekan vahvimpana esteenä ja pidän edelleen. Tämä haaste oli kuitenkin vaikea, Heka haki milloin väärästä välistä sisään ja kerran se jopa syöksyi putkeen mitä hämmästelin. Hekaa piti hieman avustaa viemällä se lähemmäksi oikeaa väliä, jolloin meni hyvin. Yritin keppien jälkeen persjättöä, mutta niitä Heka ei yksinkertaisesti kestänyt. Tein sylikäännön, mutta ei sekään mennyt yhtään puhtaasti. Leijeröinnit oli hienoja! Ne tehtiin 18.putkesta 19.putkeen mentäessä sekä 21.aidalta putkeen. Heka muuten teki todella HIENON Juoksu A:n ensimmäisellä kierroksella, mutta en tiedä mikä aivopieru se allekirjoittaneelta oli kun menin pysäyttämään sen toisella kerralla. Haloo! Herää hyvä ihminen! Vastaanottovalssi 25.aidalla ei kääntynyt, tein jatkuvasti vastakäännöksen mikä sinänsä yllätti koska valssi oli paljon helpompi. En minä taas tiedä mitä ajatella. No onnistui se vastaanottovalssi lopulta ja loppurata meni hyvin ihan keinun kontaktia ja lopun päällejuoksua myöten! Ne oli kieltämättä koko treenin ehkä onnistuneimmat kohdat! Tiia otti meidän radat videolle ja nyt hän tietää mitä ruvetaan työstämään. Odotan mielenkiinnolla raportaasia tästä.

Kaikille tiedoksi! Tiian valmennukseen on myytävänä jokunen hajapaikka kahteen myöhäisempään ryhmään! Tiia Vitikaisen syysvalmennus - hajapaikat
Klikkaa linkki auki ja hanki paikkasi valmennukseen! Hajapaikkoja pitäisi saada täytettyä, että loppuosa valmennuksesta toteutuu. Itse olen maksanut koko valmennuksen jo ja haluan sen ehdottomasti käydä loppuun. Jos edes vähänkin kiinnostaa, niin voin lämpimästi suositella osallistumaan! Tiian treeneihin jää koukkuun ja treeneistä irtoaa varmasti jokaiselle jotakin. Kaikki mukaan ja ilmoittautumaan! Tiia on yksi Suomen huippukouluttajista!

Ensi viikkoa ja ensi viikon valmennusta odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti