sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Tervetuloa kotiin Syke

Muistan kun kasvattaja laittoi juhannuksen jälkeen viestin, että "nyt se Molla juoksee!" ja alunperin elokuulle odotetut juoksut aikaistuivat. Todennäköisesti tähän oli syynä muun lauman kiimakierto. Astutus tapahtui agirotu-viikonloppuna ja siitä alkoi piinaava odotus. Onko narttu kantava vai ei? Tiineysultrassa pentujen lukumäärän arveltiin olevan kaksi, ehkä jopa kolme, mutta tiineysröntgen paljasti lopulta pentuja olevan vain yksi.

Vihdoin ja viimein 8.9.2017 ponteva, 184 gramman narttupentu tupsahti tähän maailmaan. Synnytys oli kaikinpuolin onnistunut, vaikka yleensä yhden pennun synnytykset ovat kuulemani mukaan jotenkin riskialttiimpia. Siitä alkoi sitten toiset piinaavat kaksi kuukautta kunnes tämän viikon perjantaina, 27.10.2017, sain hakea Sykkeen kotiin.


Hekan ja Sykkeen ensikohtaaminen meni mielestäni jopa paremmin kuin osasin odottaa. Heka oli jo hakumatkalla mukana, mutta toisiinsa koira pääsivät tutustumaan pihalla ennen sisätiloihin siirtymistä. Syke tutki uudessa kodissaan paikat ja sitten alkoikin sellainen iltavilli ettei tosikaan ja Heka seurasi hölmönä vierestä. Ruoka on maistunut erittäin hyvin, Syke tekee jo rutiinilla pissat ulos ja sisälle jos sattuu jotain tekemään, etsii automaattisesti tiensä pissa-alustalle. Tänään Syke on jo hakeutunut eteiseen päin kun pitää päästä ulos. Ensimmäisen yön se nukkui todella rauhallisesti ja kun itse nousin seitsemältä, heräsi myös Syke tietysti ihmettelemään että mitä täällä tapahtuu.

Syke ei ole (ainakaan vielä ja toivottavasti ei koskaan) osoittanut minkäänlaisia perskärpäsen merkkejä. Kasvattaja kyllä jo sanoikin, että se nukkui erillään lauman muista koirista yksin olohuoneessa kaksi viimeistä päivää. Sykkeen pentuaitaus sijaitsee samassa tilassa missä minä ja Hekakin nukutaan, mutta esimerkiksi tälläkin hetkellä Heka nukkuu sohvannurkassa ja Syke omassa pedissään aitauksessa. Sillä ei ole näköyhteyttä minuun eikä Hekaan. Silti se vain nukkuu eikä esimerkiksi ahdistu siitä että on yksin. Sänkyyn nukkumaan sillä ei ole asiaa siinä missä ei ole Hekallakaan. Minä tykkään siitä, että koira on itsenäinen eikä liian sidoksissa ihmiseen jolloin esim.yksinolo voi vaikeutua. Mitä yksinoloon tulee, jo eilisestä lähtien olen mennyt itse kylpyhuoneeseen ja pysynyt siellä kahdesta minuutista kolmeen minuuttiin ja tänään olen jatkanut samalla tavalla sekä käynyt ulkona viemässä roskat. Toivottavasti tämä enteilee hyvää alkua yksinololle, Syke ei ole kertaakaan herännyt vaikka olen poistunut samasta tilasta ja mennyt jo asunnon ulkopuolelle *koputtaa puuta kolmesti.*

Luulen, että myös Hekalla on vaikutusta siihen asiaan. Heka on tottunut nukkumaan ja olemaan yksin tähän aikaan päivästä ja kun se on rauhallinen, on myös Syke rauhallinen.

Kirjoittelen hieman myöhemmin Hekan kuulumisia yms, ettei tästä tekstistä tule ihan jumalattoman pitkää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti