keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Välikatsaus

Noin 3 viikkoa sitten tein päätöksen siitä, että Heka ei tee agilityssa rataharjoituksia ennenkuin lumet ja jäät ovat sulaneet. Nyt kun aikaa on kulunut, ajattelin kertoa kuulumisia tältä ajalta.

Kokonaisia ratoja emme tosiaan ole harjoitelleet yhtään sitten helmikuun puolivälin. Olemme keskittyneet pelkästään kontaktien vahvistamiseen ja erilaisiin tekniikkaharjoitteisiin. Pitkästä aikaa olen saanut kokea Hekan kanssa onnistumisen tunteita. Sekä tällä, että edellisellä viikolla olen lähtenyt treeneistä kotiin hymy kasvoillani. Olen opetellut hallitsemaan Hekan virettä uudelleen eikä tuo koira ole millään tasolla kiehunut yli siellä radalla. Tämä näkyy mm.siinä, että Heka ei ole enää kolhinut itseään. Se on viimeisen kolmen viikon ajan päässyt liikkumaan monipuolisesti ja jo ihan peruslenkeilläkin Heka liikkuu selvästi hallitummin. Energia purkautuu siellä missä pitääkin eikä agilitykentällä. Nyt näyttäisi siltä, että päänuppi ei enää vie yhtä pahasti kuin vielä hetki sitten.

Joku on onnellinen

Ainoa asia mitä olen mielessäni pyöritellyt, on ollut Hekan vasemman jalan kannuskynsi. Kirjoitin siitäkin tänne blogiin treenisepustuksen yhteyteen. Suvi vilkaisi sitä pikaisesti edellisen laserhoidon yhteydessä ja totesi, että onhan se vähän outo jos vertaa oikeaan kannuskynteen. Vielä emme kuitenkaan leikkaukselliseen poistoon päätyneet, vaan kokeilemme vahvistaa ko.kynttä sinkkikuurilla sekä suojasidoksilla. Heka aloitti sinkin syömisen n.viikko sitten, joten vielä on kovin aikaista sanoa vaikutuksista yhtään mitään. Katsotaan tilannetta uudelleen sitten, kun aikaa on kulunut enemmän.


Jo kolmessa viikossa Hekan ruokahalu -ja kulutus on kasvaneet jonkun verran. Jotenkin tuntuu siltä, että tekemäni päätöksen jälkeen tuo koira on voinut kokonaisvaltaisesti paremmin. Kaikki kun tuppaa vaan olemaan yhteyksissä toisiinsa. Edellisen uinnin yhteydessä nappasin etukäteen tilaamani pakasteet mukaan ja valitsin tarkoituksella hieman rasvaisempia lihoja. Olen aiemmin ostanut Maukkaan possunlihakuutioita ja ne jostain syystä tuppaa kuvottamaan. En tiedä miksi. Kun taas tuosta Hurjan possun palalihasta Heksteri diggaa ihan himona. Ruoka kuitenkin maistuu ja uppoaa hyvin, mikä on pääasia.

Mutta tämmöistä tänne. Hekalla on muutenkin ollut jo toinen aktiivinen viikko meneillään ja huomenna vielä jatkuu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti