keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Sä saat mut näkemään asioita mitä en oo nähnyt aiemmin

Joulukuu. Jippaijee. Tänään tuli veronpalautukset ja sitä rataa. Aloitetaan sitten tämä joulukuu blogin puolella "purnaamisella." Se tunne, kun olet löytänyt lievästi allergiselle koirallesi sille sopivan nappulan joka on paitsi viljaton mutta myöskin tarpeeksi proteiini & -rasvapitoinen kunnes kuulet...

"Tämän ruuan valmistus lopetetaan kokonaan. Kysyntä on ollut niin pientä." Kröhöm. Näin pääsi käymään. Heka on n. 1½ vuoden ajan syönyt Carni-Lovea - ensin kanapohjaisena ja viimeisen vuoden ajan villisika & lammaspohjaisena. Jimi on jo vuosia elellyt pelkästään raakaruualla, mutta Hekan maha ei aikoinaan sattuneen hoitovirheen takia kestä pelkkää raakaruokaa. Sen takia Heka on saanut nappuloita, raakoja lihoja, luita, kasvissoseita yms suhteessa suurinpiirtein 50/50. Sopivan nappulan löytäminen oli kuin loputtomassa suossa kahlaamista. Siinä ei saa olla kananmunaa, lohta eikä maissia jolle Heka allergisoi ja koska kyseessä on aktiivinen harrastuskoira, proteiini & -rasvapitoisuuden tulisi olla vähintään 20%. Molempien. Sitten löysin tämän merkin jota uskalsin lähteä kokeilemaan. Se sopi, koiralle maistui ja Heka on voinut niin fyysisesti kuin henkisesti todella hyvin. Kunnes sitten maanantaina kuulin tämän tiedon, että ko.ruuan valmistus lopetetaan. Kerkesi ahdistamaan, ärsyttämään ja ties mitä. Olin jo ihan kauhuissani että mistä löydän yhtä hyvän ja vastaavan safkan tilalle kun tämäkin löytyi lähes vuoden etsimisen jälkeen. Onneksi ei tarvinnut kovinkaan kauan uutta ruokaa etsiskellä, kun kaverini kertoi Planet Petillä olevan koostumukseltaan ja -ravintosisällöltään tismalleen samanlaista nappulaa. Toivottavasti tuo nyt edes pysyy markkinoilla. Ensin syötän nyt tämän Carni-Loven 1½ kilon pussin tyhjäksi. Oli muuten ainoa pieni pussi mitä koko Jyväskylästä löytyi.

Ruokajutut sikseen ja kiekkoiluihin. Pidin frisbeilystä taukoa ihan tarkoituksella sellaiset about 2½ viikkoa, kunnes tänään sitten käytiin takapihan nurtsilla tekemässä n. vartin mittaiset treenilöiset. Oliko edes vähän sitä virtaa ja intoa? Uudet kiekot (Jawz Pup Deja Flew) pääsivät tänään ensimmäiselle testikierrokselle. Kotona olen noita viskellyt ilman koiraa ja ainoan eron minkä olen Hyperflexiin huomannut on se, että tuo on ominaisuuksiltaan kuin perus-Jawz mutta tuntuu jostain syystä kuitenkin kevyemmältä. Ööööö? Lisäksi nuo deja flew-kiekot valmistetaan uudelleen kierrätetyistä Jawz-kiekoista ja ne ovat kaikki siitä johtuen väriltään mustia. Nuo on lisäksi hieman painavampia kuin CS:ät ja SofFlitet ja kun omat kädet on tottuneet heittämään kevyempiä kiekkoja, oli noiden kanssa aluksi vähän tekemistä etteivät lentäneet aivan minne sattuu. Mutta ainakin näin yhden treenin jälkeen olen tainnut rakastua SofFliten lisäksi juuri näihin kiekkoihin. Ja niin näyttäisi olevan Hekakin. Nuo CS:ät on siitä mielestäni huonoja, etteivät tunnu olevan kovin kestäviä hampaille ja vaikka Hekallakin olen niitä käyttänyt vasta n. 5 kuukautta enkä edes joka kerta kun ollaan harjoiteltu, on niissä ikäviä rösöjä joita ei kukaan suuhunsa haluaisi. Olisi hiomapaperille töitä niin ehkä sitten. Aloitin noiden Jawzien kanssa ihan perusheitoilla mm. floatereilla sekä backhandilla. Lisäksi omasta mielestäni tuuli lennättää tuota Jawzia pidempään jos vertaa nyt vaikka SofFliteen joka mätkähtää heti suoraan maahan pienestäkin tuulenvireestä. Hekalla vaan oli vähän ihmettelemistä kun kiekko leijaili tuulessa eikä se tullut sieltä yhtä nopeasti alas.

Flipin harjoittelua jatkettiin tutulla ja turvallisella SofFlitella ja voi viudevaude kuin hyvin tuon koiran kroppa kääntyy! Ulkona kun on enemmän lääniä tehdä, niin Heka saa selvästi enemmän itsevarmuutta kun ei varo mm. seiniin osumista. On se ehkä siis vähän viisastunut sen suhteen että seiniinkin voi olla törmäilemättä vaikka hauskaa onkin.

Lähes kaikki (ellei jopa kaikki) suuntaavat viikonloppuna Helsinkiin viettämään Voittaja-viikonloppua. Me kuitenkin jäädään kotiin tänä vuonna, vaikka Heka onkin "henkisesti" paikanpäällä. Suomen frisbeekoirien näytöksissä isolla areenalla (missä ryhmäkilpailut järjestetään) pyörii samaan aikaan screenillä video frisbeekoirista. Heka on ko.videolla mukana ja näin itseasiassa äsken millainen se on. Mielettömän upea! Jos joku blogia lukeva tai muuten vain tänne eksyvä sattuu jompana kumpana päivänä katsomaan ko.näytöstä (suosittelen, huikea laji) niin olisin enemmän kuin kiitollinen jos joku saisi Hekan osuudesta vaikka kuvan napattua.

Ja vielä semmoinen pieni asia, että ensi vuoden alusta koiratanssin kisasääntöihin tulee muutos jolloin yksi kunniamaininta avoimesta luokasta riittää voittajaluokkaan siirtymiseen. Lisäksi ne koirat joilla on takautuvasti se yksi kunniamainita, pääsevät halutessaan siirtymään vuoden alusta suoraan voittajaluokkaan. Hekallahan on se kuuluisa yksi kuma kisakirjassa ja näin ollen minun pieni puudelini siirtyy heti vuoden alusta koiratanssissa freetylessa kuninkuusluokkaan, eli voittajaluokkaan! Tuntuu aika hienolta. Kuvittelin meidän olevan ikuisia avolaisia, mutta kai se on ensi vuodelle mietittävä kisaohjelmaa.

3 kommenttia:

 1. Voin kyl nappaa siitä videosta kuvan (tai koko pätkän videolle talteen), jos muistan ottaa kameran mukaan. Riippuu vähän siitä, miten paljon muuta kamaa pitää raahata. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis kyl ihan huippua jos pystyt! :) Videota ei tarvitse kuvata, sain eilen linkin ko.videoon ja näin sen sitä kautta. Mutta kuva olisi kiva kun kerran siellä isolla screenillä sekoillaan :D

   Poista
  2. Okei, nappailen kuvia sitten. :D

   Poista