sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Päivitys ennen joulukuuta

Voi jeeveli. Huomenna on joulukuun 1.päivä. Ja suoraan sanottuna EVVK joku joulu. En tiedä johtuuko se fiilis siitä että ulkona ei ole yhtään lunta ja vesi vain litisee sekä lätisee. Paitsi nyt. Ulkona on -3 astetta pakkasta, aurinko on paistanut ja maa on hienosti valkoisen kuuran peitossa. I like. Ihan kivalta tuo ensi viikon ennuste sään suhteen kuitenkin näyttää.

Mitä me ollaan kuluneella viikolla duunailtu? Oikeastaan olen keskittynyt korjaamaan kaikkia pieniä puutteita ja ongelmia. Lähdetään nyt vaikka Hekan kontaktien tilanteesta liikkeelle. Viime päivityksessä tuskailin sitä että Heka on jäänyt puomin ja keinun 2on 2offin suhteen miettimään kuinka siihen alastulolle pitikään stopata. Milloin se istuu ja milloin jää kaikki 4 koipea kontaktipinnalle ja ties mitä. Kävin viikko sitten sunnuntaina opastamssa kennelkerhon uusille agilitykouluttajille keppien takaperin ketjutusta sekä kontaktien 2on 2offia. Heka oli mukanani demokoirana ja siinä näitä tekniikoita infotessa pistin merkille kuinka hyvin tuo koira alkoi tarjota oikeaan kohtaan stoppaamista. Jäätiin sitten n.20 minuutiksi hallille treenailemaan 2on 2offia palaamalla menneisyyteen - naksuttimella ja n.metrin päässä olevalla namikupilla. Olipa muuten ihan äärimmäisen tehokasta ja nyt näyttäisi asiat olevan menossa parempaan ja oikeaan suuntaan. 2on 2offia on treenailtu lisäksi kontaktilaatikolla kotona joko iltaruuan yhteydessä tai sitten ihan muuten vain aktivoimalla. Heka paitsi tykkää näistä aivopähkinöistä niin ehkä me myös saadaan (toivottavasti) puomin ja keinun suhteen tilanne taas raiteilleen.

Samaten frisbeilyn suhteen ollaan keskitytty kaikenlaisten pikkujuttujen hiomiseen. Toissailtana sain Csillalta aivan loistavia neuvoja siihen miten pikkukoiralla flipin saa näyttämään hyvältä ja miten se kiekko kannattaa heittää, jotta koira tulee turvallisesti alas. Uskomatonta että noin pienellä muutoksella Hekan kroppa kääntyi miljoonaa kertaa paremmin ja tuo koira oli selvästi luottavaisemmalla mielialalla, kun uskalsi lähteä kääntämään itseään paljon korkeammalle. Ensi vuoden alusta meillä käynnistyy sitten kuukausittaiset frisbeetreenit kun lyötiin lukkoon talven treenipäivät. Mahtavaa päästä treenailemaan porukassa ja nyt varmasti opitaan uutta sekä hiotaan vanhoja juttuja entistäkin paremmiksi.

Kuva - Salla Kuikka

Pakko tähän loppuun vielä hypettää uutta trimmauskonetta jonka sain kätösiini viime tiistaina. Kyse on tästä: Aesculap - Akkurata GT405. En muista tulinko täällä asiasta puhuneeksi, mutta kyllästyin ja ärsyynnyin johdollisiin trimmauskoneisiin. Kahden vuoden sisään kahdesta trimmeristä on johto murtunut ja koska koirat ei sitä tiedä että hermoan yhden pirulaisen johdon takia, niin ajattelin että nyt saa riittää. Tähän torppaan ei enää johdollisia trimmauskoneita tule. Kyselinn ja otin selvää eri koneista joista voiton vei ehdottomasti tuo Aesculap. Tänään se pääsikin testiajolle kun molemmat koirat pääsivät pesuun sekä trimmiin. En ole eläessäni yhtä hyvää trimmeriä käyttänyt. Tuo on hiljainen, ei tärytä, terä pysyy viileänä ja mikä parasta. SIINÄ EI OLE SITÄ FUCKING JOHTOA! Sainkin molemmat koirat konetettua ennätysajassa, tuo kone toimii kuin ajatus. Leikkaa ihan äärimmäisen hyvin sekä siististi. Olen jo vuosia konettanut koirien varpaiden välit ja kaikki pienet yksityiskohdat sekä siistimiset Wahlin pikkutrimmerillä mutta tämä on kyllä niin äärimmäisen hyvä että kyllä jää Wahlitkin kakkoseksi.

En tykkää pitää koiria pitkiä aikoja trimmauspöydällä vaan mitä nopeampi sen parempi. Uskon saman pitävän paikkansa myös Jimin ja Hekan kohdalla.

Loppukevennys. Heka on ollut mukana kampanjoimassa Kissi Vähä-Hiilaria ja monnarin fanclub julkaisi lauantai-iltana videon siitä, miten Heka reagoi Kissin 2.sijalle.


Oli kyllä melkoinen OHO kun Kissi ei voittanutkaan, mutta ei me sitä jäädä murehtimaan. Meille Kissi on silti voittaja. Eikä tämä suinkaan jää tähän...tässä on kaikkea kivaa suunnitteilla ja niistä infoan heti kun se on mahdollista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti