sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

ShowHau-roadshow

Me ollaan aksattu koko viikonloppu. Ei varmaan yllätä ketään. Tiian treeneistä ja keskiviikon koulunäytöksestä jäi noin yleisesti aika kurja sivumaku suuhun. Sillä aikaa kun muut juhli lauantaina ylppäreitä, valmistujaisia ja päättäreitä, me hinauduttiin Hekan kanssa hallille treenaamaan.

A:n sijasta keskityin nyt siihen tekniikan hiomiseen; Tehtiin oikealta puolelta polkaisuja, niistoja, loivaa avokulmaa kepeille ja lähetyksiä putkeen. Kontakteista treenattiin puomia ja keinua lähinnä siksi, että JAT sai vähän aikaa sitten uudet, Smart99:n valmistamat kontaktiesteet ja Hekan kanssa ei olla vielä kertaakaan päästy niitä "koeajamaan." Jonkun verran on tullut nähtyä ja kuultua siitä, että jos jollain seuralla onkin ihan eri värimaailmaa olevat esteet, on koirat menneet lukkoon niitä suorittaessaan ja jopa kieltäytyneet kokonaan. Heka ei ole koskaan moisista itseensä ottanut, esteet kuin esteet niin tuntuu olevan yksi lysti. Puomia Hekahan juoksi Tiian treeneissä armottomasti läpi, joten lähinnä sitä pysäytystä muistuttelin kuin myös sitä ettei keinulta tulla pois ennenkuin se on osunut kunnolla maahan. Heka oli hyvin kuulolla eikä se sikaillut kertaakaan. Sen kanssa oli hirmuisen mukavaa tehdä, irtoamisen ja lukittamisenkin se tuntui muistavan samantien. Ei uskoisi, kun muistelee millaista sen kanssa on ollut treenata viime aikoina.

Sunnuntai kuluikin sitten aksan, sekä ShowHau-roadshow'n parissa. Olimme Hekan, Pirjon/Domino-sheltin sekä Sarin kanssa esittelemässä Keski-Suomen Kennelkerhon toimintaa ja pidimme tapahtuman yhteydessä myös 2 agilitynäytöstä. Vaikka oltiin kolmestaan liikkeellä (meitä piti alunperin olla 5), niin hyvin kaikki kuitenkin loppujen lopuksi sujui.

Meidän piti olla jo aamulla melko aikaisin paikanpäällä, joten ennenkuin ihmisiä koirineen alkoi valua valtoimenaan paikalle, käytin Hekan valokuvattavana. Kuvia on tulossa jossakin vaiheessa, jahka ne ensin saadaan showhaun nettisivuille näkyviin. Kaikki muu aika agilitynäytösten välillä kului lähinnä esitteiden jakamiseen sun muuhun lörpöttelyyn. Meitä oltiin ohjeistettu etukäteen, että ohjelmaan halutaan haastatella yhtä kennelkerholaista joka kertoo toiminnasta yms. Kukaan muu ei haastatteluun suostunut, joten meidät sitten nakitettiin siihen jobiin Hekan kanssa. Haastattelun jälkeen laitettiin rata pystyyn, johon kuului 4 aitaa, putki ja pussi. Sitä sitten siinä väännettiin ja pyöriteltiin miten lystää. Eihän meitä ollut aksaamassa kuin Pirjo ja Domino sekä minä ja Heka. Showhaun porukka oli ottanut huonon pohjan asiassa huomioon ja toivat aitojen laskeutumisosuuksille pitäviä mattoja. Siinä sitten samalla kun kaahotettiin, kameramies oli tv-kameroineen kuvaamassa materiaalia. Heka tuntui muistavan nuo mustat pönikät sekä haastattelussa, että itse toiminnassa joten ei sillä karvakaan värähtänyt vaikka kamera oli parhaimmillaan n. 5 cm:n päässä sen nenästä. Toiseen näytökseen en enää Hekaa vienyt, sillä huono pohja oli matoista huolimatta hieman kuluttanut sen anturoita, joten en halunnut ottaa yhtäkään riskiä että anturat menisivät puhki tai muuta vastaavaa. Nyt olen tässä kotona ollessani huomannut, että tassut ovat jo kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan, mutta rasvaan ja huuhtelen noita nyt ihan varmuuden vuoksi muutaman päivän. Kun tuo piski edes älyäisi joissakin tilanteissa edes vähäsen hidastaa sitä kaahottamista, mutta kun ei. 

Kiva päivä noin kokonaisuudessaan ja "palkkioksi" esittelystä ja näytöksestä saatiin koirille HauHaun tuotekassit, sekä käytiin syömässä mahat täyteen ABC:n noutopöydässä. ShowHau pyörii tv-kanava FOXilla sunnuntai-iltapäivisin ja infoan kyllä täälläkin, kun tiedän milloin meidän osuus tulee televisiosta ulos. Aikaisemmin illalla vielä hieroin ja venyttelin Hekan ja ainakin omiin käsiin se tuntui hieman "letkeämmältä." Huomenna meillä on Tiian valmennus ja olen alkavalla viikolla kolmena päivänä Haukkuvaaran junnuleirillä kouluttamassa. Itseasiassa koko huominen päivä menee Haukkuvaarassa, kun ensin koulutan aamusta iltapäivään ja sitten vielä itse treenaan siihen päälle. Juuri tuossa pakkailin ja meinasi vähän paniikkia pukata, kun olen koiratanssia kouluttanut viimeksi vuosi sitten. Piti oikeasti muistutella asioita mieleen. JATilla on lisäksi maanantaina (3.lk), tiistaina (1.lk) ja keskiviikkona (2.lk) iltakisat ja näistä pitäisi kaikissa käydä kun on omia koulutettavia kisaamassa. Tulee hektinen viikko ja siinä on vielä hännänhuippuna yhdet omatkin kisat. Sanotaanko näin. että odotan jo oikeasti juhannusviikkoa jolloin päästään vähän pidemmälle lomalle. Voihan se olla, että tekemisen puute iskee silloinkin mutta yritän muistuttaa itseäni että muista nyt hyvänen aika nauttia kun ei ole kiire mihinkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti