Con Fuoco - tulisesti & kiihkeästi

Kirjoitan tätä tekstiä haikein fiiliksin. Eilen oli toistaiseksi Tiian viimeinen valmennus täällä Jyväskylässä. Jatkoa on kuitenkin tiedossa, mutta sitä ennen meillä on onneksi kahdet treenit ACElla Kuopiossa. En tiedä miten muuten selviäisin. Treenien teema oli con fuoco joka tarkoittaa tulisesti ja kiihkeästi. Jotenkin nuo kaksi termiä kuvaavat valkoista vilahdusta hirmuisen hyvin, joten tuon oli pakko enteillä jotakin.

Selitän jälleen numerokohtaisesti mitä ohjaustekniikoita käytin. 1-4 ihan perus-niistoilla. Kannattaa muuten taas klikata ratapiirros suuremmaksi, jos sitä haluaa tarkemmin katsoa. Toki tuohon alkuun olisi ollut mahdollista tehdä aidoille 1-2 vastakäännös, mutta jotenkin nuo niistot tuntuivat omalla kohdallani ns. luonnollisemmalta vaihtoehdolta. 6.aidalle piti ensin linjata, jotta koira ei olisi lukinnut aitaa nro 23. Sen jälkeen tyrkkäisy kohti 6.aitaa ja nopeasti koiraa karkuun 10 ja 9.aidan tienoille. Itse olin ajatellut tekeväni 7.putken päähän persjätön, mutta siihen ei yksinkertaisesti ollut mitään tsäänssejä ehtiä nopean koiran kanssa. Tiian ohjeilla käytettiin sitten niinkin tuttua ohjauskuvioita kuin tuplasylkkäri. Voin kertoa, ettei ollut yhtään niin helppoa kuin miltä kuullostaa. Tai no, se itse tuplasylkkäri ei ollut vaikea suorittaa, mutta yritäppä saada tuollainen tykinkuula reagoimaan siihen kun se tulee tuhatta ja sataa putkesta ulos. Heka sinkosi 8.aidalle monen monta kertaa, kunnes sitten päädyttiin yksissä tuumiin palkkaamaan koira että se ymmärsi jarruttaa ja lähteä tulemaan 9 ja 10.aitojen välistä. Kaiken lisäksi huomasin videolta, että olin itsekin monta kertaa väärin päin kääntyneenä koiraa kohti ja en muistanut pysyä liikkumatta kuin Heka piti saada reagoimaan tuohon sylkkäriin. Kun pieni puudeli sai juonesta kiinni, pystyi rata jatkumaan.

Yllätyin tuosta, kuinka hyvin Heka haki keppien avokulman. 10.aidalle takaakiertopersjättö, sen jälkeen linjaus 12.aidalle ja muurille ns. pyöristävä takaaleikkaus. Ensimmäisellä kerralla unohdin Hekan ihan tyystin ja se juoksi 10.aidan ohi. En tiedä mitä me Tiian kanssa oikein ajateltiin, mutta päätin sitten tehdä tuon kohdan 10-11 oikein vaikeimman kautta. Tein nimittäin siihen takaakiertopersjätön, TUPLANA eli peräkkäin mihin en ole ikinä aikaisemmin pystynyt. Kuulin vain kun Tiia huusi "HYVÄ TIINA!" Vasta toisella kierroksella tajuttiin, että se 11.aita piti mennä edestä eikä takaa ja me hinkattiin sitä vaikeimman kautta. No ei siinä mitään, treeniähän se oli tuokin. Oikein tehtynä 10-13 onnistui todella hyvin ja tiukasti. 14.aidalle vastakäännös ja A:lle. Ensimmäisen A:n juoksukontaktin Heka teki nätisti, mutta toisella kerralla se ilmeisesti jotenkin sekosi jalkoihinsa (?) ja kontakti meni vähän siinä ja siinä. Tiia ei sitä ehtinyt näkemään ja itsekin näin sen vasta videolta jälkikäteen. Kyllä tuo vaan vielä niin paljon sitä vahvistelua siihen A:lle vaatii.


15.aidalle takaakierto/tiukka niisto ja sitten vaan luukuttamalla kohti putkea. Tuosta putkesta kehkeytyikin varsinainen murheenkryyni. Ensimmäisellä kerralla Heka haki oikeaan päähän ja irtosi vielä hyvinkin pitkän matkan päästä, mutta sitten se alkoi kieltäytyä. Tiia tulikin ensin palkkaamaan sen siihen oikean pään suulle ja kun tämä oli vahvistettu, palkka lensi toiseen päähän kun Heka sinne putkeen lopulta oikeasta päästä sujahti. 20.aidalle tyrkkäisy ja linjaamalla puomilla, jolla myöskin tuppasi vähän unohtumaan kuinka siellä käyttäydytään. Hekaa nyt ihan selvästi sotkee nuo kontaktierottelut; A:lla se saa juosta, kun taas puomilla sen on edelleen pysähdyttävä ja tässä aion pitäytyä. Videolla näkyy, että se kyllä juuri ja juuri siihen puomille stoppaa mutta ei malta odottaa lupaa sieltä poistua. Kontaktien (lähinnä A:n ja puomin erottelu) menee nyt tässä väliajalla treenilistalle. Se lista senkun pitenee. No ei vaan, ihan lyhyenä se on pysynyt. 23.aidalle saksalainen ja siitä loppuun. Enhän minä siihen saksalaiseen kerennyt mitenkään, kun rytmitys hajosi puomilla ihan tyystin noiden possuilujen takia.

Noin yleisesti ottaen kuitenkin varsin sujuvaa ja hyvännäköistä akaa, näin Tiiaa lainaten. Kyllä se kieltämättä vähän kirpaisee, kun nyt menee vähän pidempään ennenkuin seuraava, tiiviimpi valmennusjakso starttaa käyntiin. Onneksi on tosiaan nuo kahdet ACE-treenit tulossa (ensimmäinen jo heinäkuun alussa) ja onhan tässä tosiaan erpiksiä tiedossa + Jenna Caloanderin kurssi. Ajattelin pyhittää tämän väliajan melko pitkälti ihan tekniikkatreeneille. Nyt ollaan Tiian valmennuksissa tehty niin paljon ratatreenejä ja olen niiden välissä ollut melkoisen saamaton treenatakseni meidän ongelmakohtia. Nyt siihen tulee muutos. Kun seuraava valmennusjakso alkaa, me aiotaan olla iskussa. Olen harvinaisen tosissani tämän suhteen. Pidetään oppimiamme taitoja yllä.

Kasa erilaisia kuulumisia olisi kirjoitettavana, mutta enköhän minä saa ne tällä viikolla aikaiseksi purettua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti