Viimeinen päivitys ennen vuoden vaihtumista

Joulukin se mennä jollotti ja nyt jo valmistaudutaan ottamaan vastaan vuotta 2020. 


Sain Aniverse Oy:ltä (Ilomme) postia ennen joulua ja siellä oli joulukuvaston lisäksi kiitokset kuluneesta vuodesta sekä lahjakortti jollekin valitsemalleni verkkokurssille. Lisäksi olin saanut facebookin kautta alekoodin, joten yhdessä sen ja lahjakortin kanssa valitsin itselleni joululahjan: keinu-verkkokurssin. Meillähän on keinu vielä sellaisissa tekijöissä, että vauhdin kasvaessa, Syke saa siivet alleen. Olen kuitenkin valinnut sille selvästi erottuvat käskyt (puomilla ja a:lla "go go" sekä keinulla "pinta), jotta se erottelisi mikä kontakteista on edessä. Kunnes sitten tajusin saman kuin mitä puominkin kanssa; Keinu on leveydeltään sama kuin puomi ja Syke ei vielä tunne oloaan siellä täysin varmaksi. Verkkokurssi siis tuli todellakin enemmän kuin hyvään saumaan ja varmasti niillä ohjeilla me saadaan se tulevan kevään aikana hyvään malliin.

Kaksi päivää ennen joulua meillä oli Juulia Savolaisen juoksarikurssi, missä päivitettiin tilanne nykyhetkeen. Lyhyt kertaus: Sykehän alkoi loppukesästä jännittämään puomia, vaikka se kovin urheasti siitä yrittikin suoriutua. Syke ei ole missään vaiheessa tippunut puomilta eikä sille ole tapahtunut siellä yhtään mitään, minkä voisi yhdistää säikähtämiseen. Tätä solmua lähdettiin availemaan jo syys -ja lokakuussa niin ikään Juulian kursseilla ja hän löysi syyn samantien; Koska puomi on vain 30 cm leveä, pienen koiran näkökulmasta katsottuna aika korkeakin ja vauhti pitäisi siellä parhaimmillaan nostaa 11 m/s, kyllähän se pikkuisen pistää jännittämään. Koko syksy tuohon joulukuun kurssiin saakka on tehty vain ja ainoastaan pelkkiä rentoutumisharjoituksia puomilla sekä hyödynnetty paljon kehonhallintaan liittyviä harjoitteita. Pitkä ja sinnikäs työ tuottaa vihdoin tulosta ja jännitys alkaa pikkuhiljaa olla selätetty, kun Syke kykenee hyviin osumiin.

Video löytyy meidän instagram-kanavalta ja sinne pääset suoraan tästä:

Joulukuun puolivälissä tarjoutui mahdollisuus käydä tekemässä ratatreeni Haukkuvaarassa popparien vapaavuorolla, mikä pohjautui Landenin Jessin 2.luokan agilityrataan.


Meillä on vielä tämän päivän ajan voimassa treenioikeus Jattilaan syksyn jakson myötä, joten käydään vielä tekemässä yhdet puomioheiset. Sitten Syke pääseekin ansaitulle lepotauolle koko tammikuun ajaksi ja treenejä jatketaan uusin voimin helmikuussa.

Minulla ja molemmilla koirilla oli ennen joulua eräs hyvin tärkeä vierailu paikallisella koululla, josta tulen kirjoittamaan vielä erikseen. Se ansaitsee ihan oman tekstinsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti