Superseniori nenähommissa

Yksi "tavoite" Hekan eläköidyttyä agilitysta, oli lähteä jossain vaiheessa kokeilemaan joko rallytokoa tai nose workia. Tutkailin pitkin syksyä seudun kurssitarjontaa ja eläinpalvelu Operantin muutettua toimintansa Leppävedeltä Jyväskylään, sieltä löytyi omaan aikatauluun sopiva alkeiskurssi.

Ko.kurssi käsittää 4 treenikertaa ja tätä blogitekstiä kirjoittaessani treenejä on takana jo kolme. Kurssia pitää Anne Nyrönen, mutta viimeisimmällä kerralla häntä tuurasi Iina Valkeajärvi. Hekahan on käynyt aikoinaan Etoelävällä pari kertaa nose work-treeneissä, mutta sen pidemmälle ei kuitenkaan olla päästy lajia jatkamaan. Hajuista eukalyptus on Hekalle tuttu, mutta tällä kurssilla lähdettiin ihan tarkoituksella alussa liikkeelle miedommasa hajusta - laakerinlehdestä. Ensimmäiset kaksi kertaa on keskitytty itse hajun löytämiseen ja eilen päästiin laakerinlehden lisäksi etsimään eukalyptusta.


Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Tiina, Heka & Syke | 🐾 (@eloajasyketta) jakama julkaisu
Kyllä huomasi että hajuista tuo eukalyptus on Hekalle tutumpi, sillä ilmaisut olivat huomattavasti selvempiä kuin mitä laakerinlehdellä. Ylläoleva video on toiselta treenikerralta.

Hieman meinaa Hekalla vire mennä tässä(kin) yli, sillä ohjaajaorientoituneena tyyppi kyselee minulta ohjeita turhankin paljon. Silloin kun harrastin Hekan kanssa vielä agilitya, en edes tajunnut kuinka vahvasti se on minun ohjauksessa kiinni, mutta nämä treenit ovat herättäneet "karuun" todellisuuteen. Siksi Heka on saanut suorittaa etsinnät pääasiassa vapaana, ettei hihna ole meidän välissä ns.jatkeena. Eilisissä treeneissä mentiin jo huomattavan iso harppaus eteenpäin ja Heka sai hienoja ilmaisuja tehtyä. Tarkkana saa kuitenkin olla, ettei tule valeilmaisuja.

Alkeiskurssia on jäljellä enää yksi kerta ja vähän kutkuttelisi ilmoittautua jossain vaiheessa jatkokurssille. Syke jää joulun tienoilta ainakin kuukauden mittaiselle treeni -ja kisatauolle, joten silloin olisi hyvin aikaa nenäillä Hekan kanssa. Katsotaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti