Hekan terveystarkastus & hammashuolto

Se oli jälleen se aika vuodesta, kun Hekalla oli edessään vuosittainen terveystarkastus. Toteutin yhteistyössä AlmaVetin kanssa "Tassunjälki sydämessä" - vanhan lemmikin terveystarkastuksesta videon, jonka pääsee katsomaan tässä:


Mielessä on risteillyt viimeisen vuoden ajan yhtä ja toista; Hekan leikkaus, patologin lausunto pahanlaatuisesta kasvaimesta, spondyloosi...ihan kaikkea laidasta laitaan.

Hekan selkä uusintakuvattiin ja kuvista näkyi, että pientä etenemistä spondyloosin osalta siellä on tapahtunut. Ei kuitenkaan siinä määrin, että asiasta tarvitsisi tässä vaiheessa huolestua eikä kipulääkettä katsottu tarpeelliseksi ottaa käyttöön kuin tarvittaessa. Lisäksi Hekalta kuvattiin keuhkot ja sydän - kaikki näytti puhtaalta sekä siistiltä. Verikokeiden tulokset olivat suorastaan loistavat Kaikki elin, valko -ja punasoluarvot ovat viiterajojen sisällä. Kaikista helpottavinta oli kuulla että vuosi sitten leikattu, pahanlaatuinen kasvain, ei ole uusinut ja toivottavasti pysyy poissa tästäkin eteenpäin. Suvin mukaan Hekan keho on edelleen kuin urheilevan koiran, vaikka vanhenemisen merkkejä jo näkyvissä onkin.


Jännitysnäytelmää terveysteemalla jatkettiin kun Heka kävi niin ikään AlmaVetillä, tällä kertaa Tiinan hammasklinikalla. Stressasin ja panikoin toimenpidettä etukäteen melko huolella. Eniten mietitytti miten Hekan suolisto kestäisi rauhoituksen, lääkkeet ja ennen kaikkea...mikä tilanne siellä suussa on nyt. Kannatti taas panikoida itsensä kipeäksi, sillä sain ylivoimaisesti tämän joulun parhaan joululahjan; Ei yhden yhtäkään poistettavaa hammasta eikä tulehdusta yhdessäkään hampaassa!

Täällä ollaan NIIN helpottuneita ja onnellisia. Jopa aiemmin rajalla olleen, oikean alakulmahampaan, Heka saa toistaiseksi säilyttää. Toki tilannetta tarkkaillaan ja jos hammas alkaa vaivaamaan, sitten tottakai toimitaan. Millä tämä kaikki saatiin aikaan? No ahkeralla hampaiden kotihoidolla! Moni edelleen tuhahtaa sille, ettei niitä koirien hampaita ole ennenkään harjattu ja ihan yhtä tyhjän kanssa. Heka on nyt elävä, omakohtainen todiste siitä mitä ahkeralla kotihoidolla ja säännöllisillä ell:n suorittamilla hammastarkastuksilla voi saada aikaan. Minä harjaan molempien koirien hampaat joka päivä ja jos pystyn sillä tavalla edesauttamaan suun terveyttä, teen sen mukisematta.

Mikäli siellä on ajankohtaista lähteä opettelemaan (ja miksei muutenkin) omalle koiralle hampaiden harjaamista, käyppä kurkkaamassa AlmaVetille tekemäni opetusvideot alla olevaa linkkiä klikkaamalla:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti