Huhtikuun ensimmäinen viikko

Kuukausikin ennätti vaihtumaan ja ensimmäinen viikkokin sitä on jo eletty.

Hei kuun alussa, tarkalleen ottaen 3.4 kultakimpaleeni, varjoni, ajatustenlukijani ja oikea käteni...se suurin ja rakkain, paras ystäväni täytti huikeat 11 VUOTTA! Kuka muu muka kuin Heka.


Paljon on pienen villaeläimen kanssa yhdessä nähty ja koettu. Kun aikoinaan sain Hekan ensimmäisen kerran syliini, en olisi ikinä voinut käsittää minkälainen tarina siitä meille kehkeytyisi. Siinä on ollut aina jotakin erityistä ja kestävää. Jo alusta asti minulla ja Hekalla on ollut sellainen erityinen yhteys toisiimme. Se jos joku tuntuu jääneen ihmisille mieleen, sillä ihan vähän aikaa sitten minulta kysyttiin: "vieläkö te olette Hekan kanssa erottamattomat?" 

Ikä Hekassa on edelleen vain numeroita, vaikka pieniä merkkejä ikääntymisestä onkin jo havaittavissa. Mitä ikinä Hekan kanssa keksiikin tehdä, se nauttii kun saa olla esillä ja esiintyä.

Heka pääsi jälkijunassa, tarkalleen ottaen päivää myöhemmin, juoksemaan helpon radan seuramme epiksiin. Ilmoitin myös Sykkeen samaan luokkaan, mutta koska osallistujia ei ollut ruuhkaksi asti, vaihdot koirien välillä olivat todella lyhyet. Oma kunto on kyllä niin rapainen talven jäljiltä ja olin ihan piipussa juostessani uusintakierrosta Hekan kanssa. Rata oli kyllä möllitasoiseksi melko vaikea ja näin jälkikäteen olen tuntenut pienen piston rinnassani siitä, että Syke joutui tekemisiin sille vielä vaikeiden asioiden kanssa. Toki haastetta on hyvä olla, mutta kyllä minä mieluummin treenaisin nämä ensin erikseen kuntoon. Kumpikaan koira ei suoriutunut puhtaasti maaliin, mutta suureksi yllätykseksi Syke sai vähemmän virhepisteitä kuin toinen pikkumineissä kisannut koirakko.


Voittohan sieltä siis tuli ja aikamoisella esityksellä. Tai sitten Heka ja Syke olivat keskenään sopineet, että juoksutetaan tämä muikkeli henkihieveriin.

Kuten jo aiemmassa tekstissä tulin todenneeksi, huhtikuu on kyllä kaikilta osin hyvin mielenkiintoinen kuukausi. Syke pääsi huomiselle Iina Asunnan aksakoulutukseen ja ylihuomenna neiti pörriäinen oiotaan suoraksi Marjon käsittelyssä. Perjantaina me otetaan Hekan kanssa suunnaksi Helsinki ja viikonlopun Eläinystäväni-messut! Teemme tämän reissun Hekan kanssa kahdestaan, sillä nyt Heka jättää jäähyväiset aktiivisille esiintymisvuosilleen. Syke jää siksi aikaa Jyväskylään hoitoon äitini luokse. Ja odottakaahan kun kuulette, mitä on tiedossa heti ensi viikolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti