Pentupölinää - valmistautumista

Nyt niitä sitten alkaa tulla. Nimittäin pentupäivityksiä. Joten pyydän jo etukäteen anteeksi te siellä ruudun toisella puolella, jotka ehkä parhaillaan podette pahimman luokan pentukuumetta. Joka tapauksessa meillä valmistaudutaan pennun tuloon kovalla tohinalla. Eniten olen tässä vaiheessa panostanut Hekan valmistelemiseen, ettei asia (toivottavasti) tule sille ihan kamalan suurena järkytyksenä. Kävin hankkimassa Sykkeelle ihan uuden fleecepeiton, jonka vein kasvattajalle vajaat 2 viikkoa sitten ja sain vaihdossa tilalle jo pentulaatikossa olleen pyyhkeen. Hekaa totutetaan pennun tuoksuun yms hajujen avulla. Kovasti se onkin tuota nyt jo meillä olevaa pyyhettä nuuskutellut ja jopa pitänyt lähellään. Fleecepeiton käyn hakemassa tänne takaisin joko ensi viikolla tai sitten sitä seuraavalla. Lisäksi pennun tavarat ovat olleet esillä jo jonkun aikaa olohuoneen nurkassa ja Heka on niitä silloin tällöin käynyt tutkiskelemassa.

Asuntoa olen jo pikkuhiljaa muokannut sopivaksi pentuaikaa varten. Koska asunnossani on laminaattilattiat, olen entistäkin tarkempi ettei vahinkoja niiden päälle sattuisi. Pappani on luvannut toimittaa minulle eri kokoisia muovimaton palasia, joilla peitän lattioista ainakin osan. Kasvattaja on tosin luovutusikään mennessä saanut opetettua kaikki kasvattamansa pennut tekemään tarpeensa joko sanomalehdelle tai pissa-alustalle, mutta vahinoja tottakai tulee tapahtumaan ja osa osuu melko varmasti myös laminaatille. Vahingot kuitenkin pyritään minimoimaan niin hyvin kuin se ikinä vaan on mahdollista. Vuodenaika tulee omalta osaltaan aiheuttamaan lisähaasteita sisäsiisteyden opettelussa, mutta sitä en kovin isona murheena pidä.


Hankitut tavarat
*Pentuaitaus
*Oma peti (hommasin jo samantien sen verran isomman, että Syke mahtuu sinne kasvaessaankin.)
*Ruoka -ja juomakuppi
*Pissa-alustoja
*Simple Solution-puhdistusaine
*Vaaleanpunainen aktivointipallo
*Adidog-huppari
*Juoksuhousut
*Hurtan sadetakki
*Matolääkkeet
*Nutrolin-pentuöljy ja kassi
*Mush Vaisto-puppy violetti pussi

Kotoa jo valmiina löytyvät tavarat
*Kantolaukku
*Kevythäkki auton takaosaan
*Leluja
*Yleisimmät turkin -ja terveydenhoitoon liittyvät tarvikkeet

Vielä tuloillaan olevat tavarat
*Pentupanta -ja hihna
*FitDogin PuppyBooster-juomajauhepussit
*Yksi isompi Adidog-huppari

Ihan varmana unohdin joltakin listalta jotain, mutta eipä tuo maailma siihen kaadu. Sponsorilahjoina Syke on tosiaan saanut Nutrolinilta pentuöljyä ja kassin sekä Hekan voittamilla lahjakorteilla hain sille ilmaiseksi yhden pussin Mushia pakkaseen. Seurakaveriltani sain ostettua käytettynä Hurtan sademanttelin, sillä selvitään varmasti ensi kesään saakka. Kasvattajalta Syke tulee saamaan mukaansa pentupakkauksen, jossa on valmiiksi 2 kg tuttua penturuokaa joten ruokiin ei ole tarvinnut alkuvaiheessa itse käestää.

Eniten hilpeyttä varsinkin kavereideni keskuudessa on aiheuttaneet nuo juoksuhousut. Eihän vielä ole edes minkäänlaista varmuutta siitä, minkä kokoinen Sykkeestä edes kasvaa. Kuitenkin tässä vuosien mittaan olen törmännyt niin moneen tapaukseen, missä narttu on joko a) keplotellut itsensä housuista pois koska ne ei ole kivat päällä tai b) maannut sohvannurkassa liikkumattomana koska housut on niin hirveät. Siinä missä tulen alusta asti totuttamaan Sykettä turkin -ja kynsienhoitoon, niin aion totuttaa sitä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa myös noihin juoksuhousuihin. Positiivisin vahvistein. Jotenkin koen sen koiran kannalta paljon mukavampana, että pöksyt on sitten itse h-hetkellä niin tutut, ettei niiden kanssa tarvitse ruveta draamailemaan. Lisäksi meidän treenihallilla myös juoksuiset nartut saavat treenata pöksyt jalassa, joten siinä on yksi hyvä lisäsyy totuttaa pentua niihin jo melko varhain. Posti ei ole vielä toimittanut meille tilaamiani pentupantaa ja hihnaa sekä FitDogin PuppyBoosterit lähtevät matkaan nyt tulevalla viikolla. Lisäksi jouduin tilaamaan Sykkeelle yhden isomman hupparin, sillä tyttö tuntuu kasvavan sotanorsun mitalla ja se tuskin kahta viikkoa kauempaa mahtuu tuohon, joka sille tällä hetkellä on jo hankittu. Ja pitäähän tytölle nyt olla vähän sitä pinkkiä, ei enää Hekan tarvitse olla sijaiskärsijä värin suhteen. Hekalle tilasin uuden kevythäkin autoon, joten sieltä jo löytyvä, vaaleanpunainen häkki siirtyy Sykkeelle.

Ajattelin seuraavaksi kirjoitella hieman ajatuksiani siitä, mitä lisähaasteita se tuo kun taloudessa on uros sekä narttu ja molemmat ovat kaiken lisäksi leikkaamattomia. Se nimittäin tuntuu kiinnostavan monia, joten stay tuned.

2 kommenttia:

  1. Aivan ihanaa lukea valmistautumisestanne pennun tuloon! Lisää vaan tällaisia. Hirveä pentukuume itselläkin, mutta onneksi ei ole pennun otolle mitään esteitä... Sekin on muuten ihana tunne ja aion makustella sillä kaikessa rauhassa. Pentukuume ja mahdollisuus ottaa pentu, mikä ihana tilanne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeij! Kiva kuulla, että tästä aiheesta on ihanaa lukea! Ja lisää on todellakin tulossa, sen voin luvata ;) Se on kyllä myös ihana tunne, kun pennun otolle ei ole mitään estettä ja voi fiilistellä mahdollista tulevaisuutta kaikessa rauhassa :)

      Poista