torstai 22. kesäkuuta 2017

Nippukuulumiset

Kotona ei ehdi käytännössä käymään kuin pelkästään nukkumassa. Ai mikä kesä sekä aktiivisin harjoittelu -ja kilpailukesä? Voin kyllä todeta, että kolmen päivän virkistysreissu Piispalaan mitä parhaimman työporukan kesken tuli enemmän kuin tarpeeseen. En uhrannut ajatustakaan koirajutuille, keskityin vain nauttimaan siitä kiireettömyyden tunteesta ja valmiiseen pöytään pääsemisestä. Mitä nyt muuan jäkisleiriläiset eivät tahtoneet noudattaa hiljaisuussääntöä ja ainakin omat yöunet jäivät sen vuoksi hyvin vähäisiksi. Minulle oli tietysti koirallisena ihmisenä järjestetty jälleen ihan oma mökki ja Hekakin tuntui nauttivan, kun miltei suoraan ovelta pääsi samantien metsään.


Myös työkaverillani oli hänen oma koiransa matkassa mukana, 10-vuotias whippet Nöpö. Olin tutustunut Nöpöön jo edellisellä viikolla Könkkölässä ja kiinnitin heti huomiota sen rauhallisuuteen. Heka suhtautuu sitä isompiin koiriin jonkinlaisella varauksella, sillä nuorempana sen yli jyräsi isovillakoira ja siitä johtuu Hekan epäluuloisuus. Nöpö olikin Hekalle mitä parhain siedätyskaveri mitä tulee isoihin koiriin, se antoi Hekan olla rauhassa tunkematta iholle väkisin. Kävimme lenkeillä yhdessä ja tiistai-iltana Heka sekä Nöpö olivat kanssamme rantasaunalla samassa tilassa. 

Ja erittäin hyvin tulivat toimeen.


Tämän viikon agilityn sain onnekseni vaihdettua keskiviikon sijasta torstaille, sillä kotiuduttiin Piispalan reissulta keskiviikkona iltapäivällä ja Heka oli aika väsynyt. En epäile yhtään etteikö se olisi ollut samantien valmis treeneihin, mutta halusin antaa koiralle yhden huilailupäivän. Viikon teemana oli meille niin varmat ja rakkaat pujottelun sekä putken erottelut. Ja tarkoitan tätä nyt oikeasti. Kepit on olleet Hekan bravuuri siitä lähtien, kun se oppi ne pujottelemaan ja se on ehdottomasti sen vahvinta alaa esteosaamisessa. Putken pää ja keppien aloitus olivat todella tiiviisti lähellä toisiaan, mutta silti Heka putken sijasta valitsi oikein ja paljon mieluummin ne kepit. 

Just love. Treenin loppupuolella Heka alkoi kuitenkin osoittaa pieniä väsymyksen merkkejä, mitä ilmeisemmin reissaaminen painoi sitä vielä jonkun verran. Huomenna pakataan jälleen kimpsut ja kampsut kasaan sekä lähdetään viettämään pitkästä aikaa mökkijuhannusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti