Tiina & Lux - olumppiavoittajat vuosimallia 2016

Hieno viikko - reissaamista, lomailua ja tietenkin agilitya. Mutta kuka ihme on Lux? Eikö siinä pitäisi lukea että Heka?! Mennään itse asiaan samantien.

Jyväskylän Agility Team ry (JAT) järjesti historiansa ensimmäiset agility-olympialaiset ja tapahtuma itsessään vaikutti todella mielenkiintoiselta, joten olihan sellainen lähdettävä itse kokemaan. Alunperin minun oli tarkoitus lähteä kisaamaan vain Hekan kanssa, mutta perjantaina minulle tarjoutui mahdollisuus päästä maksikoiran ohjaajaksi. Ja nimenomaan bordercollien. Elinan 2:sta bortsusta valitsin kisakaverikseni 8-vuotiaan Luxin, jolla on paljon kokemusta niin arvo, kuin- tavallisistakin kisoista. Perjantai-iltana suoritettiin koeajo ja jo silloin tuli fiilis, että ei vitsi miten sunnuntaina tulee olemaan siistiä!

Kaikki tai ei mitään-periaattella ilmoitin sekä Hekan, että Luxin kaikkiin neljään, saatavilla olevaan haasteeseen: Gambler, Power & Speed, Tunnels sekä Slalom. Ko.kilpaluokat ovat todella suosittuja maailmalla ja oli ihan mieletöntä päästä kokeilemaan niitä nyt myös täällä Suomessa. Niitä joita luokkien tarkemmat kuvaukset kiinnostavat, voivat käydä niihin tutustumassa tätä linkkiä klikkaamalla. Niiden kirjoittaminen tähän veisi turhan paljon tilaa kaikelta muulta. 

Kaikki bloggauksessa näkyvät kuvat on ottanut Tiina Karvonen.

 
Huomatkaa uusi, Hekan profiilikuvalla hankittu verryttelytakki (Waldogs)

Polkaisin urakan käyntiin Luxin kanssaa gambler-osuudella, josta saatiin kerätyksi yhteensä 42 pistettä ja Heka tehtaili perässä ihan samanmoisen määrän. Pienen lenkin jälkeen luulin laittavani oman pään ihan pyörryksiin tunnels-radalla, josta Heka suoriutui puhtaasti. Luxin kanssa tuli harmittava, ihan omasta ohjauksesta johtuva kielto. Se jäi vähän kaivelemaan, joten halusin käyttää uusinnan hyödyksi. Sieltä sitten tultiin suvereenisti nollalla maaliin.


Lyhyen tauon jälkeen suunnattiin power & speed-radalle, josta Hekalle power-osuudella 10 vp (keinun ja A:n kontakti) ja speedissä 0 aikaan 12,57 s. Luxille tuli powerissa harmittava 10 vp, kun itse en kääntänyt sitä muurin jälkeen tiukasti ja pussin sijasta Lux juoksi A:lle. Speedissä kuitenkin 0 ajassa 12,52 s.

Päivän viimeisenä päästiin pujottelemaan oikein urakalla. Sekä Lux, että Heka suoriutuivat nollalla molemmat ja näin ollen skabailut olivat meidän osalta siinä. Lyhyen odottelun jälkeen päästiin kuulemaan tuloksia ja molemmat koira tekivät melkoista tulosriviä: Gambler: Lux 2.sija & Heka 3.sija. Tunnels: Lux 2.sija, Hekan sijoitusta en muista. Slalom: Lux 1.sija & Heka 2.sija. Power & Speedissä ei palkintosijoille päästy virhepisteiden vuoksi. Ajat sen sijaan oli nopeimpia sekä Hekalla, että Luxilla.

Olin jo tässä vaiheessa aika häkeltynyt kuinka hyvin molemmilla koirilla oli mennyt. Meinasi jalat pettää alta kun kuulutettiin, että olimme Luxin kanssa kokonaiskilpailun voittajia ja näin ollen saimme olymppiavoittajat-tittelin! Eikä siinä kaikki, pieni valkoinen elosalama nappasi kokonaiskilpailun 3.sijan! Uskomatonta, olen ihan sanaton vieläkin.


Tapahtuma ylitti kyllä kaikki odotukset. Järjestelyt toimivat erinomaisesti, tunnelma oli loistava ja se jos mikä oli ihanaa, niin ratoja sai suorittaa omaan tahtiin. Ei ollut kiire minnekkään, vaikka itsekkin tuli urakoitua kahden koiran kanssa yhteensä 9 radan verran. Suurempaakin suuremmat kiitokset Elinalle, että luotti Luxin käsiini. Oli huikeaa päästä ohjaamaan maksikoiraa ja kokemuksena se opetti paljon. En kyllä pistäisi pahakseni, jos saisin Luxin kanssa epistellä joskus toistekkin. Hekakin oli vallan mainio pieni, liukas villaeläin. Nämä kaksi täydensivät toisiaan hienosti.

P.S: Heka kesti Jattilan pohjan, vaikka mietin pitkään että uskallanko sen kanssa siellä mitään tehdä. Ehkäpä voisin kuvitella käyväni siellä kisaamassa tämän vuoden puolella ihan virallisestikin. Katsotaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti