torstai 21. heinäkuuta 2016

Nakumister is on the ring again

Eilinen päivä lusittiin mökillä ihan vaan chillaillen ja nauttien. No okei, ihan vähän treenailtiinkin. Jos jostain olen tuolla mökillä ihan onnessani, niin se on saunan ja järven lisäksi valtavan suuri nurmipiha. Ihan täydellinen paikka heitellä vähän pituutta.


Kokeilin ensimmäisen kerran heittää pienen kiekon sijasta isoa. Kiitos vinkistä Jasmin! Se on todellakin totta, että isoa kiekkoa on paljon vakaampi heittää, se lentää paremmin ja Hekakin sai kiekon kiinni huomattavasti pidemmältä matkalta. Eikä sillä ollut minkäänlaista ongelmaa kantaa reilusti suurempaa lättyä. Reuna ei ottanut maahan eikä tyyppi näin ollen kompuroinut sen kanssa. Koirafrisbee-kisat kolkuttelee jo reilun kahden viikon päässä. Vielä en ole ihan varma osallistutaanko lainkaan pituusheittoon, mutta pistekoppailuun ja freestyleen ainakin. Jälkimmäisestä puheen ollen - musiikkia, saatika ohjelmaa ei vielä ole. Olisikohan syytä ryhdistäytyä?!

Tänään tehtiin liki kolmen vuoden mittaisen tauon jälkeen paluu mätsärikehiin. Uskomatonta, tuskin uskon asiaa vielä itsekkään. Syy on ollut yksinkertaisesti siinä, että turkitomuutta ei ole katsottu hyvällä mikä on aika kurjaa varsinkin kun kyseessä on vaan mätsäri. Ajattelin käydä kokeilemassa ovatko asenteet näiden vuosien aikana muuttuneet. Hekahan pääsi ikänsä puolesta veteraaniluokkaan ja moni ihmettelikin, että miksi me ollaan siellä. Koira, joka on kuntonsa sekä mielensä puolesta ihan 3-vuotiaan tasolla. Kyllä siinä monet leuat loksahtivat auki. Tuomari oli oikein mukava perrokasvattaja, jolta Heka sai vain ja ainoastaan kehuja; Erinomainen purukalusto, vahva lihaskunto ja erityisen voimakkaat takapotkut. Yllätyinkin suuresti, kun tuomari poimi meidät punaisten nauhan saaneiden kehässä jatkoon ja sijoitti meidät lopulta neljänsiksi. Tuntui kyllä erityisen hienolta juuri siinä mielessä, että koiraa osattiin arvostaa sen turkittomuudesta huolimatta. Se oli oikea lottovoitto minulle ja Hekalle.


Tuntui oudolta pakata treenilaukkuun aksakenkien ja kompressiosäärystimien sijasta näyttelyhihna ja numerolapputasku. Kaiken tämän jälkeen voidaan jättää nämä mätsäritouhut muille ja keskittyä meidän ykkösjuttuihin - agilityyn ja fribailuun. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti