lauantai 2. heinäkuuta 2016

Hekan taikaöljy - Nutrolin #nutrolinlife

Miksi Nutrolin?
Oikeastaan koko idea rasvahappojen syöttämisestä heräsi vuosien 2009 ja 2010 vaihteessa, kun Hekan turkki oli vielä höttöisen pehmeä sekä takkuuntuva. Olin lukenut Nutrolin-öljystä jostakin näyttelystä saamastani esitteestä ja siellä oli maininta, että ko.öljy oli karkeuttanut erään parsonin turkkia rodunomaiseksi. Tästä innostuneena ostin yhden pullon iho & turkki-öljyä testiin ja olin positiivisesti yllättynyt, että myös Hekan turkki alkoi jämäköityä ja takkuuntuminen vähentyi.


Miksi juuri iho & turkki-öljy?
Miksi Heka ei esim.aktiivisena harrastuskoirana saa Sportti-öljyä? Tässä tulee vastaus. Hekalla on todettu kala-allergia ja näin ollen kaikki lohi- yms öljyt jotka sisältävät kalaa, ovat ehdottomasti kielletty. Iho & turkki-öljy ei sisällä lainkaan kalaa ja tämähän on kala-allergiselle koiralle oikea lottovoitto nauttia niistä tärkeistä rasvahapoista.

Öljyn vaikutukset?
Edellämainitsinkin jo turkin jämäköitymisen ja karkeutumisen, mutta muitakin vaikutuksia toki on. Jossain vaiheessa kokeilin kahta muuta, kalatonta öljyvalmistetta ja vaikka maistuvuus oli lähes yhtä hyvä kuin Nutrolinilla, eivät niiden kahden muun öljyn tuomat vaikutukset sen sijaan vakuuttaneet. Hekan anturat alkoivat halkeilla sekä kuivua ja lopulta tilanne kärjistyi niin, että Hekalta paloi agilitykentällä oikean takatassun polkuantura kokonaan rikki. Näky oli järkyttävä, anturan päällimmäinen iho oli kuoriutunut kokonaan pois. Palasin samantien tuttuun ja turvalliseen Nutroliniin, hitaasti mutta varmasti anturan päälle alkoi kehittymään ensin ohuen ohut iho ja lopulta, kolmen kuukauden Nutrolin-kuurin jälkeen anturan iho oli muodostunut kokonaan uudelleen. Silloin tein päätöksen, että en anna Hekalle enää mitään muita öljyvalmisteita. Nutrolin toimii ikäänkuin sisäisenä tassurasvana, Hekan tassut ovat pysyneet äärimmäisen hyvässä kunnossa niin agility, kuin- frisbeeharrastuksenkin parissa sekä juoksulenkeillä. Varsinkin agilityssa, kun harjoitellaan sekä teko, että- luonnon-nurmella ja kivituhkalla.

Hekan tassu ennen ja jälkeen

Tassut ovat paksut ja kovat, mutta silti silkkisen tuntuiset. Myös kynnet ovat erittäin paksut, eivät lainkaa hauraat tai halkeilevat. Välillä vitsailenkin, että millä ihmeen timanttiporalla niitä saa lyhennettyä nopeammin kun sarveinen on niin jämäkkää.

Vähän aikaa sitten Nutrolin julkaisi facebook-sivullaan tämän kuvan tekstin kera, jossa kerrotaan kuinka kuvassa olevan, 14-vuotiaan koiran korviin ei ole tarvinnut tehdä mitään putsauksia tai muitakaan ikäviä toimenpiteitä. Silloin itselläni klikkasi. Hekalla korvat ovat keränneet vaikkua hyvin vähänlaisesti, melkein olemattomasti ja tätä olenkin ihmetellyt pidempään. Ainoa asia mitä joudun korville säännöllisesti tekemään, on korvakarvojen nyppiminen. Nutrolin on vaikuttanut positiivisesti myös Hekan korviinkin. Eläinlääkärit ovat ihastelleet sen puhtaita korvia kerta toisensa jälkeen.

Summa summarum
Nutrolinilla on Hekaan monia, terveydellisiä vaikutuksia enkä voisi enää kuvitella sen ruokavaliota ilman sitä. Myös edesmennyt toyurokseni, Jimi, kerkesi syömään Nutrolinin senioriöljyä jonka vaikutukset olivat pääpiirteittäin samat, mutta myös lisäksi se teki Jimin harvenesta turkista paksumman. 

On ihan mahtavaa, että meidän saatavilla on näinkin monivaikutteisia öljyjä, ja jotka ovat vielä 100 % suomalaista laatua. 

Se on varmaan sanomattakin selvää, että Heka rrrrrrrakastaa Nutrolinia. Ruoka saattaa jäädä melko varmasti kuppiin, jos ruokalusikallinen öljyä jää lorauttamatta sinne sekaan. Nutrolin on meidän menossa mukana viikon jokaisena päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti