Ensimmäinen agilityvamma

Ja toivottavasti viimeinen, jos ei mitään perus lihas/nikamajumeja lasketa.

Pyörähdettiin Hekan kanssa eilen piiiiiiiiitkästä aikaa jattilassa mölleilemässä, ihan vain yhteisen ajan ja ratatreenin puitteissa. Paikallaolon kanssa oli taas pientä kinastelua. Minä hölmö menin sitten ja vapautin koiran putkiralli-luokassa omalla liikkeelläni. Kuitenkin 0-tulos ja se nyt ei varmaan ketään yllätä, että aika oli Hekaksi...nopea.

Toinen rata olikin sitten alultaan yksi painajainen. 2 aitaa ja suora putki. Holy moly. Eihän se Hekan takapuoli siellä maassa pysynyt (ensimmäisen radan lipsahdus kostautui), joten eikun uusi yritys ja koira paikalleen. Silloin pääsin kuin pääsinkin putken puoliväliin ottamaan koiraa vastaan ja vapautin vasta kun olin itse pysähdyksissä. Kiva rata ja jos en olisi alussa korjannut tuota paikallaoloa, olisi tulos ollut 0. Tarkoitus olikin vain katsoa miten koira liikkuu kisatilanteessa ja ajattelinkin, että todella hyvältä näyttää. Kunnes sitten päästiin maaliin...


Kun nostin Hekan syliin, huomasin että toinen tassu on veressä ja pikatsekkauksen jälkeen näytti että vain kynsivallia lähinnä oleva iho on vähän hankautunut. Kotona sitten selvisi, että kannuskynsi oli pirsraloitunut. Sen siitä saa kun koiran pitää juosta agilitya verissä päin, saisikohan jostain pehmustettuja agilityhalleja? Muutkin paikalla olleet sanoivat, että vauhti yltyi välillä jopa liiankin hurjaksi.


Aloitin heti aikaisin tänä aamuna soitella eri eläinlääkäreihin ja saatiinkin aika vielä tälle päivälle. Kannuskynsi poistettiin kokonaan ja eläinlääkärin mukaan se oli oikein siististi hajonnut. Samalla Hekalta tsekattiin sydän ja purukalusto - kaikki oli priimaa. Kuulemma mielettömän hyvässä kunnossa oleva harrastuskoira. Nyt mennään 2 viikkoa vähän rauhallisemmin, mutta jotta Hekan kunto ei ihan putoa sinne pohjalukemiin kun olen sitä saanut nostettua, kehitellään kropanhallintajuttuja sun muuta tässä välillä. Agilitykisat ei tästä maailmasta lopu, mutta on vain yksi Heka ja sen terveys on kultaakin kallimpaa.

Päivi tulee huomenna antamaan kraniohoitoa ja se ei eläinlääkärin mukaan haittaa ollenkaan. Heka saa nyt kunnolla sitten palautua hoidosta ja sen vaikutuksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti