Pituusheittoa, freestylea & kiekkopohdintaa

Bloggaukset Tiian ja Outin valmennuksista on edelleen julkaisematta (luonnoksissa kyllä roikkuvat), mutta en laita niitä näkyviin ennenkuin saan inspiraation muokata ne videotkin.

Vappu oli ja meni. Me vietettiin sitä ihan vaan kotona. En ole moneen viikkoon saanut kunnolla nukuttua, mutta nyt ison kiven pudottua sydämen päältä, olen nukkunut menetettyjä unia takaisin ja muutenkin vain relannut. Vappuaattona meillä oli sen sijaan pajalla vappujuhlat ja koko meidän kuvi-ryhmä oli panostanut asuihin. Hyvä me! Hyvä meidän tiimi!

Minulla ei ole oikein ollut mitään suurta motivaatiota agilityn kuten ei myöskään frisbee-treenailuun väsymyksen takia. Mutta nyt kun vapaapäiviä oli kolme ja tunsin oloni pitkästä aikaa paremmaksi, joten ollaan Hekan kanssa keskitytty fribailemaan.

Vappupäivänä keskityttiin freestyleen. Kisoihin on aikaa enää n.kuukausi (IIK), mutta meillä on tietyltä osin palikat onneksi kasassa. Musiikki on sama kuin mitä Jyväskylän näyttelyssä ja lemmikkimessuilla sekä siihen koreografiaan on ihan selkeä runko. Heittojen määrää en ole viitsinyt laskea, tarkoitus olisi saada tehtyä ohjelma läpi hyvällä fiiliksellä ilman että Hekalla keittää yli. Kun keittää yli, niin silloin Hekasta on paaaaljoooon hauskempaa torpata mm.rollerit juoksemalla kiekon yli ja tökkimällä kiekkoja ilmassa kuin merileijona. Muistuttelin sille flippejä, reisi/selkävaultseja sekä jalkaovereita. Kyllä kai tässä jotain kehitystä on omalta osalta tapahtunut, sillä selkävaultseista vain yksi heitto meni mönkään. Hekakaan ei enää yhtään arvo selästä ponnistamista. Yhdessä vaiheessahan se mietti hypätä vai ei. Ja ainahan sitä voi vielä vähän varmistaa. Vaikka sillä rollerilla.

Sunnuntaina (eli tänään) yhden välipäivän jälkeen treenailtiin sitten pituusheittoa. Jos ihan oikein laskin, niin pisin matka miltä Heka on tähän mennessä kiekon saanut kiinni, on n. 17 metriä. Itse olen kyllä hurahtanut tähän ihan täysin, aluksi pidin vain freestylea meidän juttuna mutta kyllä tää pituusheittokin rulettaa.

Kiekkojen suhteen olen tehnyt viimeisten treenien perusteella havaintoja. Meiltä löytyy tällä hetkellä 6 kpl SofFlitea, 2 kpl CS:ää sekä 3 Jawz Deja Flew'ta. Keski-Suomen koirafrisbeeharrastajien kanssa tehtiin kimppatilaus ja sieltä on tulossa pari ihan perus-Jawzia. Heka on aina tykännyt noista SofFlite-kiekoista ja vaikka osa niistä onkin ollut käytössä jo reilun vuoden, niissä olevat vekit on yllättävän sileitä. Toisin kuin CS-kiekoissa. Toki olen niitä hionut, mutta nyt olen oikeasti huomannut että Heka diggaa eniten noista Jawz-kiekoista. Ne on jonkin verran painavampia kuin nuo kaksi muuta, mutta nyt kun olen niitä heittänyt tosi useasti, istuu ne omaan käteen kaikista vakaammin ja heitotkin on siistimpiä. Lisäksi Jawzit ovat melko hyviä purukestävyydeltään mikä näkyy siinä, että noihin meidän kiekkoihin ei ole ilmaantunut samanlaisia vekkejä kuin muihin. Kovassa käytössä ovat kuitenkin olleet. Uskon sen syyn olevan tässä, Jawzit on miellyttäviä ottaa suuhun kun niissä ei ole mitään teräviä vekkejä. Heka ei ole edes SofFliteen tarttunut sellaisella apinanraivolla kuin mitä se tekee Jawzeille.

Toissaviikolla pistettiin kimppatilausta myös Tsekin suuntaan, kun meidän porukasta pari kaipasi itselleen suojaliiviä ja reisisuojuksia. Minähän olen aina toitottanut etten ole kokenut tarpeelliseksi hankkia tuon liivin lisäksi mitään muuta. Tuli kuitenkin huomattua tuossa jokunen aika sitten, miten omat reidet oli täynnä mustelmia ja naarmuja. No pitihän se reisisuoja sitten kuitenkin hankkia. Kokovartalosuojaus alkaa kuullostaa melko hyvältä.

7 kommenttia:

  1. Meinasitko olla kisoissa koko kisaviikonlopun? Mihin luokkiin ilmosit/ilmoat? t. Stalkerz -90

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. La-su ollaan paikalla. Mulla on vielä pajapäivä perjantaina 5.6 niin sen takia tullaan vasta lauantaina - tietää ihan helvetin aikaista aamuherätystä mutta hei...koska frisbeekisat you know :D

      Ilmosin nyt näin alkuun ainakin tuohon KMarchin freestyleen, mulle on vielä osa noista niin utopiaa että täytyy perehtyä Csillan kanssa noihin. Pituusheittoon myöskin, mutta noita sarjoja on se tsiljoona että mikä noista nyt sit on fiksuin...ihan hirveesti en viitsi ahnehtia (vaikka Hekan mielestä voitais osallistuu kaikkeen), kun tuo fribailu kuitenkin väsyttää ihan eri mittapuulla ku agility :P

      Poista
    2. Joo, oon huomannut ton väsyttävyyden myös. Intensiivisempi, itseään enemmän toistava suoritus (ainakin pelkkä koppailu), saalis koko ajan joko näkyvillä tai suussa. Oon myös miettinyt, miten paljon kuolaneritys lisää nesteentarvetta. Tosin Laika on kans sitä mieltä, että kiekkoa peliin, bitch. :D

      Me tullaan pelkästään lauantaiksi. Vakkaridogsitter lähtee kuskiksi, joten Vinku on kätevintä ottaa mukaan hengaamaan. Saan myös kuluja vähän pienemmiksi näin. :D Osallistutaan luultavasti Suomen pituusheittoon, Fast and Furiousiin ja Bottleneckiin. Freestylet jää ainakin tällä kertaa ja se hodarijuttu oli niin monimutkaisen oloinen, että se oli helppo pudottaa pois. :D Pitää vielä tsekkaa, että Laika menee microdogista Kmarchillakin, Skyhoundzillahan se menee nyt myös säkäkorkeuden puolesta virallisestikin. :)

      Poista
    3. Lol pitää tulla tänne ihmettelemään KMarchin minikoiria: 35 cm / 12 kg. Öööh nyt taas. :D Ilmeisesti kuitenkin alle 12 kg koira on mini, vaikka se olisi tuota 35 cm isompi, koska eihän tossa olisi muuten mitään järkeä?

      Poista
    4. Nää on kyllä ihan yhtä hepreaa :D Pakkohan sen alle 12 kg on olla mini vaikka olisi isompi kuin 35 cm. Pitäskö tosta vielä kysyä vaikka facessa fribakoirien palstalla? Siitä taisi aikaisemmin olla keskustelua mutta mua kyllä kiinnostaisi tää logiikka että 35 cm/12 kg :D

      Poista
  2. Teidät on haastettu! :)

    http://sheltt.blogspot.fi/2015/05/meidan-ensimmainen-haaste.html

    VastaaPoista