Ensimmäinen yhteistyökumppani - FitDog

Yhteistyössä - FitDog

Jotkut ovat varmaankin jo huomanneet blogin oikeaan reunaan ilmestyneen FitDog-logon. Minulta kysyttiin jonkin aikaa sitten, että haluaisinko FitDogille tuote-testaajaksi ja ei kyllä tarvinnut kahdesti kysyä tai sen kummemmin houkutella. 


FitDog valmistaa koirien nesteytys ja-palautusjuomia joista hyötyvät niin agility, pelastus ja -näyttelykoirat, muut fyysiseen rasitukseen joutuvat koirat kuin myös toipilaat, imettävät nartut, vanhat koirat yms kokoon ja ikään katsomatta. Meille FitDogin tuotteet tulivat tutuiksi viime kesän kisakaudella ja olin äärimmäisen vaikuttunut niiden vaikutuksesta koiraan. Nyt saan ilokseni jakaa näitä positiivisia kokemuksia entistäkin laajemmin. Viikko sitten kävin hakemassa postista FitDogilta saapuneen paketin, joka sisälsi mm. Energy+Rehydrate-nesteytysjuomajauhetta, Recovery-palautusjuomajauhetta (perunapohjainen) sekä näiden sekoittamiseen sopivan shaker-pullon.

Mihin FitDog-tuotteita sitten oikein tarvitaan?
(Seuraavat tekstit on lainattu FitDogin nettisivuilta.)

  • Harrastus- ja kilpailukoirat voidaan nykyään rinnastaa huippu-urheilijoihin
  • Koirat ovat kovassa fyysisessä rasituksessa
  • Koirien maksimaalisen suorituskyvyn ja palautumisen varmistaminen ovat avainasemassa, kun halutaan menestyä
  • Ihmisten ja hevosten urheilulisäravinteet eivät sovi koiran elimistölle, koska koiran fysiologia  on täysin erilainen (koira ei esimerkiksi hikoile samalla tavalla kuin ihminen)
  • Koirat tarvitsevat omiin spesifeihin tarpeisiinsa kehitettyjä urheilulisäravinteita
  • FitDog-tuotteet ovat Suomessa kehitettyjä ja valmistettuja tuotteita, joilla voit varmistaa koirasi jaksamisen pitkinäkin päivinä

Koiran nestetasapainosta huolehtiminen

  • Nestetarpeeseen vaikuttaa ympäristön lämpötila mutta myös kylmässä lämpötilassa koira voi kärsiä nestehukasta
  • Nestehukan ikävin ominaisuus on se, että se vähentää janontunnetta, joten koiran ei tee mieli juoda. Siksi onkin tärkeää, että omistaja huolehtii koiran riittävästä nesteensaannista. Kuivumista on helpompi estää kuin hoitaa.
  • Vuorokauden nestetarve keskimäärin 0,5-1dl/kg normaalioloissa, koira (20kg) kuluttaa vettä kotioloissa noin litran päivässä
    • Suoritus aiheuttaa lisätarvetta nesteen määrään !
  • Jo 3-4% nestehukka heikentää suoritusta
  • 7-8% nestehukka vaatii tehokasta hoitoa, jotta se ei johda hengenvaaralliseen, jopa korjautumattomaan tilaan
  • Aloita koiran nesteytys hyvissä ajoin ennen kovempaa rasitusta, mieluiten jo edellisenä päivänä. Kun nesteytät koiraa, tarjoa nestettä useita kertoja pieniä määriä, jolloin neste imeytyy paremmin elimistöön.

Rasituksen vaikutus koiran energiantarpeeseen

  • Keskimäärin koiran energiantarve lisääntyy 10% jokaista koiran tekemää työtuntia kohden
  • Jos koiran suoritus on lyhytkestoinen tehosuoritus, kuten agility, lisääntyy koiran energiantarve n. 10-20%. Agilitykoiran kokonaissuoritus kilpailupäivän aikana vastaa kuitenkin rasitustasoltaan kestävyyssuoritusta.
  • Metsästys- ja paimenkoirilla energiantarve keskimäärin kaksinkertaistuu työpäivien aikana
  • Suurin energiankulutus on äärioloissa työskentelevillä valjakkokoirilla, joiden energiantarve voi nousta kolmin- tai nelinkertaiseksi ylläpitotasoon nähden.

Lisätietoja ja tarkat kuvaukset FitDogin tuotteista löydät tämän linkin takaa -> FitDog

Lyhyesti. Energy+Rehydrate on tarkoitettu tilanteisiin, missä koiran neste/energiavarastoja täydennetään rasituksen yhteydessä sekä tilanteissa, missä koira muutoin tarvitsee lisänestettä. Lisäksi koiran täytyy saada riittävästi energiaa suoriutuakseen fyysisestä rasituksesta, jolloin sille ei voi antaa kiinteää ruokaa, on Energy+Rehydrate tarkoitettu juuri nämä tarpeet huomioiden.

Recovery. Rankan suorituksen seurauksena koiran energiavarastot tyhjentyvät, keho väsyy ja nestetasapaino kärsii. Rasituksen jälkeen alkaa välittömästi palautumisvaihe, jonka aikana elimistön energiavarastot ja nestetasapaino pitää taas saattaa normaaliin tilaan. FitDog Recovery Potato tukee palautumisprosessia merkittävästi.

Heka harrastaa kahta, fyysisesti vaativaa lajia - agilitya missä se kilpailee 3.luokassa sekä koirafrisbeetä jonka tiimoilta kisaaminen aloitetaan tänä kesänä. Viime kesästä meille jäi FitDogista erittäin positiivista sanottavaa, Heka jaksoi hyvin pitkät kisapäivät (hellettä oli pahimmillaan 35 astetta), se palautui erinomaisesti ja kesän kisakauden päätteeksi osteopaattikin totesi että olen osannut huolehtia koirani nestetasapainosta erittäin hyvin. Viime kesänä kisasimme vain agiltyssa ja panostimme eniten siihen, mutta nyt meillä on 2 lajia treenattavana jotka molemmat laittavat koiran fyysiseen rasitukseen. Odotan innolla että pääsen jakamaan kokemuksiani lisää. Kiitokset FitDogille yhteistyökumppanuudesta, tästä se lähtee!

2 kommenttia:

  1. Moi! Tosi kiva juttu että pääsit tuotetestaajaksi! Mie kokeilin kans jokunen kesä sitten FitDogin tuotteita. Energy/Rehydrate tuotteeseen olen erittäin tyytyväinen ja sitä varmaan jatkossakin tulee käytettyä, kunhan Miux on vanhempi ja aletaan touhuamaan enemmän. Nyttemmin koirien ruokintaan paremmin perehtyneenä jäin ihmettelemään, miksi FitDog käyttää palautumiseen hiilihydraatteja ja etenkin perunaa (jota koira hyödyntää käsittääkseni huonosti). Itse opiskeltujen tietojeni ja monien urheilukoiraharrastajien antamien tietojen mukaan koiralla on rasva-aineenvaihdunta. Tämä tarkoittaa sitä, että toisin kuin ihmiset, koira käyttää palautumiseen ensisijaisesti rasvaa, mutta jos sitä ei ole tarjolla koiran elimistö hyödyntää seuraavaksi hiilihydraatteja. Hiilihydraattipalautuksesta voi kuitenkin olla koiralle seurauksena haittaa mm. lihaskramppeja ja palautumisen hidastumista. Itse käytin viimekesänä Beijolle palautusjuomana tuota Rehydratea tai lampaanrasvaa&lihaa. Beijo tykkäsi paljon Rehydraten mausta, toisin kun Recovery aikanaan täytyi juottaa melkein väkisin. Kiinnostuksella jään seuraamaan, millaisia kokemuksia teillä tulee olemaan! :) Ja jos olet yhteydessä Fitdogiin, niin mielelläni kuulisin miksi juuri hiilarit&peruna palautukseen!? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm. Mielenkiintoista. Meillä on FitDogin tuotteista vain positiivisia kokemuksia ja varsinkin viime kesänä huomasin miten hyvin Heka jaksoi pitkän kisapäivän (jolloin hellettä oli lähemmäksi +35 astetta) ja ratoja juostavana kolme.

      Voin toki kysyä FitDogilta tuota asiaa, palaillaan ja ollaan yhteyksissä :)

      Poista