Elellään päivä kerrallaan

Blogi päivittyy kerrankin vähän nopeammin. Viime torstaista lähtien lähes kaikki vapaa-aika on mennyt poikkeuksetta koirarintamalla. 

Torstaina valokuvasin meidän kaverikoiraryhmästä cottoni-Huiskua sekä espanjanvesikoira-Jamppaa sillä tarkoituksena on vihdoin ja viimein perustaa Jyväskylän kaverikoirille ne omat nettisivut. Olin kyllä kieltämättä vähän "pulassa" ison Canonin ja manuaalitarkennuksella toimivan objektiivin kanssa, mutta lopputulos kuvien suhteen yllätti kuitenkin positiivisesti.


Perjantai-illan vietin tietysti perinteisesti Jattilassa omaa ryhmää kouluttaen. Koska koulutettavia tuli paikalle vain kaksi, otin Hekankin mukaan hallille ja treenasin sen kanssa sitten koulutuksen jälkeen. Tein sen kanssa ihan pelkkiä tekniikkajuttuja, mutta tilanne kontaktien suhteen on kyllä nyt totaalisen levällään kuin olla ja voi, joten niiden treenaaminen menee ihan kärkeen ja teho-osastolle. Heka teki A:lla suht.hyviä juoksareita mutta mahtui sinne myös kaksi oikein rumaa yli loikkaamista, joten kuumakalle pääsi hetkeksi jäähylle häkkiin. Sitten oltiin taas niin kilttiä ja kuuliaista puudelia että...jotenkin vaan tuntuu taas vaihteeksi siltä että junnataan paikoillaan. Toisaalta eipä sitä kehitystä tapahdu jos niitä opittuja taitoja ei pidä treenaamalla yllä.

Tämä sunnuntaipäivä kuluikin sitten aamupäivästä iltaan asti koiratouhuissa. Ensin suuntasin SBPKY:n järjestämään mätsäriin valokuvaamaan. Tällä kertaa aurinko asetti kuvaamiselle melkoisen haasteen, mutta nyt kun olen oppinut säätämään asetuksia uusiksi niin kuvista tulikin yllättävän onnistuneita. Tässä yksi suosikkikuvani.


Olipa muuten aivan mielettömän upea kääpiövillakoira. Kuvattavia olisi riittänyt enemmänkin, mutta jouduin lähtemään mätsäristä jo reilusti ennenkuin se loppui sillä olin lupautunut koiratanssin möllikisoihin yhdeksi tuomariksi. Kyllä tuo tuomarointi on sitten haastavaa ja voin vaan kuvitella millaista se on niillä oikeilla ylituomareilla. Hyvin tästä(kin) kuitenkin selvisin ja taisi taas pieni koiratanssikärpänen päästä puraisemaan. Katsotaan miten sen kanssa sitten loppujen lopuksi käy, kyllä tuo koirafrisbee ja agility vetää sen pidemmän korren ja niihin tulee panostettua ehdottomasti eniten. Kuitenkin pieni ajatus koiratanssikisoista siintää mielessä. Ehkäpä jossain vaiheessa käydään vielä kisakehässäkin tanssailemassa Hekan kanssa.

Kun möllikisat oli saatu päätökseen, kävin hakemassa Hekan kotoa ja sitten mentiin vielä reiluksi kolmeksi tunniksi hallille kouluttamaan. Tällä kertaa kennelkerholaisia. Oli kyllä taas aivan ihanaa kuulla ihmisiltä, miten he tykkäävät pitämistäni treeneistä ja osaan selittää eri ohjaustapoja kuulemma niin hyvin että tampiokin ymmärtää. Sieltä toivottiin, että pitäisin taas kesällä uudelleen sen keppi&kontaktikurssin, mutta senkin suhteen täytyy miettiä riittääkö aika. Mutta kyllä nuo kehut lämmittää sydäntä ja mieltä mahdottoman paljon.

Hekan kanssa kerkesin sitten ennen kotiinlähtöä treenata stoppeja puomilla sekä tekniikoista ennakoivaa valssia. Puomin kanssa asiat on ONNEKSI jonkun verran paremmalla tolalla kuin A:n. Sain jopa jäätyä Hekan taakse kun se itsenäisesti suoritti puomin juuri niinkuin haluankin. Nyt on otettava itseään niskasta kiinni ja pistettävä asioita agilityn suhteen tärkeysjärjestykseen. Olen jo ensimmäiset kisatkin buukannut kalenteriin ja nyt tässä on jo viikon jos toisenkin alettu kohottamaan Hekan lihaskuntoa ja kestävyyttä. Tavoite on saada se yhtä hyvään kuosiin kuin viime kesänä. Vielä riittää tekemistä, mutta paremmalta alkaa kuitenkin vaikuttamaan. Tulevasta viikosta on tulossa melkoisen aksapainotteinen, on valmennuksia, treenejä, kouluttamista, epävirallisia kisoja ja pukkasi sitten vielä koulunäytöstäkin  ensi viikonlopulle. 

Nyt kuitenkin unten maille, uusi pajaviikko edessä ja se vietetään bloggaamisen sekä studiokuvauksen merkeissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti