Motto - TEE vaan älä selitä!

Tauot on nyt lusittu ja eilen vietettiin agilityhallilla reilusti toista tuntia agilityn ja koiratanssin merkeissä. Ai koiratanssinkin? Kyllä. Pidettiin yhteistreenit Jessican & Windyn kanssa sillä meillä on Jyväskylän KV-näyttelyyn työstettävänä hiukan isompi ja näyttävämpi jobi. 

Mutta ei siitä sen enempää. Menin hallille ihan tarkoituksella aikaisemmin, että kerkesin treenata Hekan kanssa suunnittelemiani tekniikkajuttuja. Ohjauskuvioista vastakäännös->valssi->twistiä sekä valssia->saksalaista. Jotain tuon tauon aikana on ihan selvästi tapahtunut, sillä Heka ei ollut lainkaan rälläyspäällä. Kaarrokset oli pieniä, reagoi hyvin jarrutuksiin ja kaikkeen muuhunkin. Vähän tuo koira tuntui ohjatessa ns. "kankealta", mutta kyllä se tuosta taas sutjakoituu kun jatketaan treenaamista. Muistuteltiin lisäksi putkijarruja, puomin 2on 2offia ja A:n juoksukontaktia. Putkijarruissa ei mitään, mutta nuo 2 jälkimmäistä...kyllähän minä tiesin että ne jos jotkut sen tauon aikana vähän kärsii, mutta mutta. A:han olen kutakuinkin tyytyväinen kun taas puomi on leviämässä vaihteeksi ihan käsiin. Heka ei yritä juosta läpi eikä rönsyillä, mutta se 2n 2offiin tuleminen tuntuu olevan sille tällä hetkellä ylitsepääsemättömän vaikeaa. Tai ei ylitsepääsemätöntä kuitenkaan, mutta vaikeaa.


Tulin miettineeksi että voisiko sillä olla mahdollisesti ranteissa jonkinsortin jumeja, mutta kun kotona tsekkasin ja hieroin sen jälkikäteen, ei omiin käsiini osunut mitään poikkeavaa. Olen siirtynyt puomilla palkkaamaan suoraan maahan, en enää koiran suuhun. Tämän neuvon sain Susannalta Onnidogin koulutuksessa ja se on itseasiassa auttanut jonkin verran tulemaan tuohon oikeaan asentoon. Ei muuta kuin jatketaan asian muistuttelua ja jos se on sieltä pääkopasta ennenkin löytynyt, kaivetaan se sieltä nytkin. Vähän meinasi jo pieni epätoivo iskeä, sillä ohjatuissa treeneissä ei olla käyty sitten kesäkuun (OUMAIGAAD), mutta nyt on Tiian treenejä selvillä ja niitä tässä odotellaan kuin pikkulapsi jouluaattoa. Siihen saakka jatketaan tekniikan hiomista. Katsotaan mitä seuraavalla kerralla treenataan.

Vasemmalla olevassa kuvassa näkyy lauantai-illan heittotreenien tulos. Rikki mennyt maljakko. Hyvin mie kyllä vedän. Minähän silloin tällöin treenailen eri heittotekniikoita kotona ilman Hekaa, heittelen kiekkoa milloin ämpäriin ja vuoroin kohti seinää. Varmasti olisi fiksuinta viskellä niitä nojatuoliin tai sohvalle, mutta ensimmäistä vaihtoehtoa minulta ei löydy ja sohva on ikkunan alla. Minun tuurillani se kiekko rikkoisi vielä sen ikkunankin mennessään. Kikkailin hieman potkuheittojen merkeissä ja silloin se tapahtui. Kiekko lensi hutia, suoraan kohti maljakkoa ja levisi moneksi eri säpäleeksi. Ehkäpä tästä lähtien siirryn suosiolla tekemään nämäkin treenit johonkin muualle. Tai jatkan pelkästään sinne ämpäriin heittelyä. Onneksi oli pelkkä maljakko eikä viime viikolla saamani uusi vitriini. Tai se ikkuna. Toki olisin voinut heitellä vaikka SofFliteä mutta tuo CS on alkanut "istua" enemmän omaan käteen ja pakko hakea tuntumaa erilaisiin kiekkoihin.

Kiekoista puheenollen. Olen heittänyt nyt sekä SofFliteä, CS:ää sekä Hero Pupin 160:stä. Tuo Hero tuntuu tosi kivalta heittää, mutta pädäm. Ko.kiekkojen valmistus on lopetettu ja niitä on saatavilla enää vain rajoitetusti. Nou nou nou. Tilasinkin juuri kaverin kautta 2 Heron 160:stä Virosta ja nekin olivat viimeiset kappaleet mitä sain. Powergripille piti tulla jo lokakuun alussa iso erä lisää mm. Jawzin hyperflexiä sekä CS:ää, mutta eipä näy eikä kuulu. Aarrgghh! Ärsyttää! Ajattelin hankkivani Jyväskylän KV-näyttelyn frisbee-esityksiin uusia kiekkoja tai vähintäänkin tilata nyt käyttämistäni kiekoista lisäkappaleita mutta nyt näyttää pahasti siltä, että saadaan tyytyä noihin vanhoihin. Ei se esitys niihin onneksi kaadu, mutta uudet on aina uusia ja kivoja. Täytyy vielä pohtia että millä kiekoilla esiinnytään.

En vielä tähän ala listata kaikkia näytöksiä missä ollaan mukana Jyväskylän näyttelyssä, mutta niitä on MONTA. Saa yksinkertaisesti juosta näytöksestä toiseen. Eniten odotan kyllä tuota koirafrisbeetä sillä se on agilityn lisäksi noussut meidän suosikkilajiksi. Ja kukaan ei tätä varmasti tiennyt.

4 kommenttia:

  1. Ihmetyttää toi Heron 160:n valmistuksen lopetus. Koska jokainen, jolta oon siitä mitään kuullut, on lähinnä kehunut sitä. Itse en oo testannut, ehkä tänä syksynä ehdin senkin tehdä. Sit Herolla on se pienempi kiekko kuitenkin, mut se on sit jo toooosi pieni. Where's the logic? :D Btw se miunkin sänky, jolle heitän, on ikkunan alla. :DDDD Eeeh, kokeilen uudet heitot aina eteiseen päin, dumdidum. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ihmetyttää. Ymmärtäisin jos se olisi jotenkin vähän käytetty kiekko joka ei ole harratajien suosiossa, mutta tuo on ollut pikkukoirille justiinsa passeli ja tosi hyvä kiekko. Se 120 on ihan hanurista. Ei sitä heittele erkkikään :D No okei, ehkä joku joka noihin kiekkoihin totuttelee mutta en mä tuollaista purkin kantta osaisi heitellä. Olisivat nyt vaikka poistaneet ton pikkukiekon valikoimista ja jättäneet 160:n markkinoille. No kun ei :P

      Mun täytyy nyt tosissaan funtsia mihin suuntaan heitän. Eteiseen en voi, kun tuulikaapin ovessa on iso lasi-ikkuna. Sängyn yläpuolella on valotaulu, sohva on ikkunan alla ja mitähän vielä. Ehkä jatkan siihen tyhjään seinään päin viskelyä :P

      Poista
    2. Vuoraa kämppä kuplamuovilla. Vuoden sisustaja 2014. :---D

      Voisin kuvitella, et toi Hero 120 olis hyvä kiekko Loltsille. Samanlainen kuin se itsekin, pieni harmiton. :D Sellaseen kevyeen freestyle-käpöstelyyn. Mut voin kuvitella, että se ei lennä kovin kauas.

      Poista
    3. Kai se on pakko :D Vai pitäiskö kysyä jostain laitoksesta että vuokraisko ne mulle pari kertaa viikossa pehmustetun huoneen...vitsi vitsi ja huono sellainen.

      Kyllähän tuo 120 on varmasti ihan kelpo kiekko ihan pikkukoirille ja kiekkoihin totuttelijoille, mutta silti vaan tuntuu niin läpältä :D

      Poista