lauantai 23. elokuuta 2014

Askarteluapaskartelua a'la puomi & keinu

Me ollaan päästy jälleen treenamiseen makuun ja iloon kiinni. Tai lähinnä se koskee ohjaajaa. Viikon takaiset treenit Tiian kanssa paljastivat niitä treenilistalle meneviä, vahvistettavia asioita ja niiden parissa käytiin eilen illalla hallilla askartelemassa.

Puomi on sellaisessa pisteessä, että Heka ei pyri niin hyvin 2on 2offiin kuin mitä sen pitäisi. Se kyllä pysähtyy kontaktialueelle, mutta etutassut tuppaavat unohtumaan sinne myöskin. Lisäksi Hekan focus ei ole niin hyvin suunnattuna eteenpäin, vaan se tykkää enemmän vilkuilla minun suuntaan. Tämä tietysti tekee puomista aavistuksen verran hitaamman ja tarkoitus on nyt palauttaa se nopea puomi takaisin eteenpäin menevällä focuksella, eikä millään ohjaajan vilkuilulla. Puomia treenattiin vain yksittäisenä esteenä, mutta nostin Hekan virettä kierrättämällä sitä sinne aidan kautta. Alussahan se teki täsmälleen samalla tavalla kuin Kurkimäellä pitämällä kaikki neljä kinttua kontaktialueella, mutta lopulta se sujuikin jo sillä tavalla kuten sen halusinkin menevän.


Yllä olevalla videolla se ongelma näkyy kaikista parhaiten. Lisäksi Hekalle haastavimpia asioita agilityssa ovat olleet nämä kontakteilla olevat putkierottelut. Putki oli sopivasti puomin alla ja pää tyrkyllä ihan puomin ylösmenon vieressä, joten käytettiin mahdollisuus tietysti hyödyksi. Se sujuikin yllättävän kivuttomasti. Olin palkannut Hekaa putkeen menemisestä useamman kerran ja aivan varma siitä, että se sujahtaa puomin sijasta putkeen kun aletaan niitä erottelemaan toisistaan. Vaan eipä se sinne putkeen sujahtanut, vaan oikein hienosti lähti kipuamaan puomille. Lopuksi otettiin sitten sitä keinua, jonka kanssa on ongelmia tällä hetkellä eniten. Heka on ruvennut tekemään lentokeinuja ja niitä tuleekin oikeastaan joka kerta, oli sitten kyse treeni tai-kisatilanteesta. Kisoissahan vapautan sen keinulta heti, kun se on osunut maahan enkä vaadi sitä tulemaan 2on 2offiin. Treeneissä on kuitenkin nyt palattava asian suhteen taaksepäin ja satunnaisilla toistoilla vahvistettava sitä 2on 2offilla. Keinun suhteen treenit menikin paremmin kuin osasin odottaa, video kertokoon lopulta kaiken oleellisen.

Oli minulla itseasiassa vähän taka-ajatuksia sen hallille suuntaamisen suhteen. Huomenna meillä on Caloanderin Jennan valmennus ja ratapiirroksen näin kuluvalla viikolla tiistaina. Onneksi luen Jennan blogia sen verran aktiivisesti, että katsoin hänen ja Neonin taannoisen kisavideon Ruotsista. Mietin että missä olen tuon saman alun nähnyt, mutta sitten hoksasin että se sama kohta on myös huomisen valmennuksen radalla. Halusin käydä kokeilemassa etukäteen, että onnistuisiko sen kohdan handlaaminen samalla tavalla kuin miten Jenna sen tekee. Mikäli itse päättelen nyt oikein, omassa rytmityksessä oli aluksi melkoisen paljon hinkattavaa. Jos olin sekunnin liian ajoissa tai saman ajan liian myöhässä, Heka jätti yhden välin kokonaan pujottelematta. Menköön lisäksi vielä sen piikkiin, että Hekan kanssa ei ole moisia hienouksia koskaan edes tehty joten turha oli edes olettaa että se heti onnistuisi. Loppujen lopuksi se kuitenkin onnistui ja tehtiin peräti 4 oikein hienoa ja onnistunutta toistoa. Onpahan nyt kokeiltu ja testattu, huomenna sitten on ns. "tosi kyseessä."

Tänään JAT järjesti jakson loppumisen myötä joukkuejatpailut, eli epäviralliset agilitykisat. Treeniryhmät muodostivat omia joukkueitaan ja tottakai minunkin puoli vuotta koutsaamani ryhmä osallistui karkeloihin. Ainoastaan Päivikki ja Pilke sekä Mari ja Hippu olivat remmistä pois, mutta saatiin me neljälläkin jäsenellä joukkue kasaan. Täysin minun tietämättä joukkue oli nimetty Tiinan "tumpeloiksi", mitä en kyllä voi allekirjoittaa mitenkään. Nuo "tumpelot" nimittäin tehtailivat meidän joukkueelle 2.sijan kahdella nollalla ja yhdellä vitosella! Tähtiähän te olette! Olen kyllä niin ylpeä jokaisesta, nyt voin hyvillä mielin päästää heidät "eteenpäin" muiden koutsattavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti