maanantai 14. huhtikuuta 2014

Accelerando - pääsiäispöytä mielessä

Accelerando on musiikkitermi, joka tarkoittaa kiihtyen ja siitä oli eilisen treenit tehty kera katetun pääsiäispöydän. Tiian uusi valmennusjakso alkoi ja tästä se taas lähtee.

Jotenkin ratapiirroksen nähdessäni tuli heti sellainen fiilis, että tämähän saattaa Hekan kanssa jopa sujua ilman sen suurempia kämmäilyjä. Teimme radan kuitenkin kahdessa osassa, sillä ihan vielä ei uskalleta ottaa A:ta osaksi rataa. 2-3 kohtaa tein ensimmäisellä kierroksella pakkovalssin ja päästiin sujuvasti menemään aina 10.putkelle saakka. Oma linjani laseroi Hekan putken väärään päähän. Ei ollut koiraa syyttäminen, Heka teki aivan kuten ohjasinkin. Tarkoitus oli tehdä se 1/4-valssi, mutta en ymmärrä miten saatoin sen tuossa kohdassa unohtaa. Kun korjasin ja ohjasin oikein, Heka meni kuin menikin putken oikeaan päähän ja päästiin jatkamaan eteenpäin. Olen erityisen tyytyväinen kohtiin 7-14, sillä se sompailtiin valsseilla ja yllätyin kuinka tiukasti ja hyvin Heka niihin reagoi. 14.putken pimeä pää ei meinannut aluksi löytyä, Heka etsiskeli sitä pariinkin otteeseen, mutta kyllä se sieltä loppujen lopuksi sitten löytyikin.

Jatkettiin eteenpäin A:n alastulon liepeiltä ja taas meinasi tuottaa pieniä ongelmia 16.putken suun löytyminen. Ei sekään kuitenkaan sitten vaatinut kuin pienen tönäisyn eteenpäin, niin johan löytyi. 18.aidalle takaakiertovalssi. Vähän meinasi sen jälkeen mietityttää kuinka hyvin ehdin juosta 20.aitaa kohti, mutta on se vaan huippua kun on irtoava koira. Pöydän kanssa käytiinkin sitten ensimmäisellä kierroksella melkoista tahtojen taistelua. Heka varasti sieltä kolmesti(!), mutta toisella rundilla se sitten pysyi kuin pysyikin siellä vaaditut 5 sekunttia. Ennemmin arvelin sen sinkoavan pöydän yli, mutta ei. Loppu, 21-25 olikin sitten juurikin sitä kiihdytystä ja voi vitjat että se oli kivaa! Kokonaisuutena rata eteni tosi hyvin, ei olla aikaisemmin Tiian treeneissä tehty noin hyvää rataa loppuun asti. Pieniä virheitähän tuolla sattui, mutta ne oli ihan puhtaasti omia huolimattomuusmokia. Hekahan oli aivan loistava, pitkästä aikaa meidän tekeminen näytti taas ihan oikealta agilitylta. Ihan superkiva fiilis jäi näistä treenilöistä.


Tiia halusi vielä kellottaa alun 1-4 kolmella eri ohjaustekniikalla toteutettuna. Ensimmäisenä ihmisnuoli. Kuten videolta varmasti huomaa, Heka ehtii sen aikana heittää allekirjoittaneen selän takaa melkoisen kaaren eikä se ole lainkaan toimiva. Niisto sen sijaan oli todella siisti ja se oli kaiken lisäksi nopein vaihtoehto. Kokeiltiin vielä valssi ja vaikka sekin oli toimiva, se silti hävisi murto-osa sekuntteja niistolle. Entä muuten tuo yksinäinen kohta, radalla näkyvä numero 26? Sinne suuntaan ohjaajilla oli lupa hoiperrella radan jälkeen. Tiia toi tullessaan pääsiäismunia ja siitä tulikin ihan yleinen ja härski vitsi, että juostaan kohti munia. Meillä on ihan paras valmennusryhmä ja ihan number one koutsi. Voiko parempaa toivoa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti