Kodin Terran eläinmaailman lanseeraus

Ensimmäinen kuukausi vuodesta 2014 on vedetty yli. Tänään olin Hekan kanssa melkein puoli päivää Kodin Terran eläinmaailman lanseerauksessa. Olin jo ennen vuoden vaihdetta lupautunut esittämään siellä 2 koiratanssinäytöstä, jossa olivat meidän lisäksi Jessica & Windy. Kuten edellisestä bloggauksesta kävi varmasti selväksi, tulin myös lupautuneeksi osallistumaan kahteen TOKO-näytökseen - olin se oikea möllien mölli.

Päivän ensimmäinen koiratanssinäytös oli kyllä aikamoista puuroilua. Tilaa oli kyllä tehdä (kehä oli oikeasti tosi hyvän kokoinen), mutta se oli pituussunnassa pidempi ja leveyssunnaassa kapeampi. Sen vuoksi meinasin useammankin kerran mennä liian lähelle kehänauhoja ja tämä sitten tietysti sotki omaa pääkoppaa sen verran, että ohjaaja alkaa sen seurauksena seota suunnissa ja omissa liikkeissään tämän tästä. Lisäksi Heka oli aivan ylivireessä ja en taas(kaan) saanut sen planeettoja täysin kohdilleen. No mitä siitä seurasi? Tarvitseeko edes sanoa? Satunnaisia haukkuja, jätättämistä ja vinossa seuraamista. Mutta ei tuosta voi Hekaa syyttää eikä se kyllä pahemmin jälkikäteen kyllä harmittanutkaan. Hekan tuntien olin melkein satavarma, että toisen esityksen se hoitaisi hissukseen ja hyvin. Niin tosiaan kävi.


Edelleen oli noiden suuntien ja oman liikkumisen kanssa jotain ihmeellistä tunarointia, mutta hei, kaveri on hiljaa! Heka yrittää aina parhaansa mihin se sillä hetkellä pystyy, ohjaajan törttöilyistä huolimatta. Ja onhan meillä toki takana 1½ kuukauden treenitauko koko koiratanssista (viimeksi messarissa kisattu), niin ihmekkös tuo jos on tatsi vähän hukassa. Videollla meidän esitys ei niin pahalta loppujen lopuksi näyttänyt, joten kehtaan sen hyvillä mielin julkaista. Freestylea ei esitetty ollenkaan, vaan keskityttiin ihan täysillä HTM:ään. Tuota Kristan biisiä on niin mahtava vetää, mutta pikkuhiljaa on siirryttävä eteenpäin ja aloitettava tekemään ihan uutta ohjelmaa.

Miten ne tokonäytökset sujui? Paremmin kuin osasin odottaa. Olin ihan extempore lupautunut myös minuutin mittaiseen paikkamakuuseen ja olin 100% varma, ettei Heka siellä pysy. Lähtihän se molemmissa näytöksissä sieltä n. metrin verran hiissaamaan ja nousi istumaankin, mutta olin aika yllättänyt että se sujui noinkin hyvin. Kovasti kaveri töitä teki, että sai itsensä hillittyä. Luoksepäästävyydessä Heka loisti, siihen olen kyllä varmasti kaikista tyytyväisin. Lisäksi näytettiin luoksetulo, seuraamista ja hetken mielijohteesta liikkeestä seisominen. Siinäkin Heka hiissasi n. puolen metrin verran kun käskin sitä pysähtymään, mutta noin kaikenkaikkiaan tuo piskihän suoriutui ensikertalaiseksi mielestäni hyvin. Kyllä se toko silti tuntuu meille ehkä vähän liian pilkuviilaus-lajilta, mutta oli kuitenkin kivaa kokeilla jotain erilaista. Jimin piti myös olla mukana edustamassa Jyväskylän kaverikoiria, mutta sillä on taas ollut silmien kanssa probleemia joten jouduimme jäämään pois. Mutta ei siinä mitään. Paikanpäällä jaettiin kaikenmaailman ilmaisnäytteitä mitä vähintään joka toinen oli tunkemassa handuun ja esiintymässä olleet koirat saivat pääsponsorilta Pro Planilta 3 kg:n ruokasäkit. Hekalle ei ko.sarjasta sopivaa safkaa löytynyt (enkä edes syöttäisi kun Heka on täysin viljattomalla), mutta Jimille sitten otin jotain lohipohjaista seniorinappulaa. Jimi kun syö tänä päivänä oikeastaan mitä vaan, vaikka kuivaa leipää.

Pyörähdin vielä kotiin mennessä Mustissa ja Mirrissä hakemassa lihoja ja ällöyybersöpöjä p****pusseja. Kaikkia varmasti kiinnosti. Tällä viikolla myös bongasin facebookin koirakirppikseltä erään henkilön myyvän aivan uusia, vanhan mallin Back on Track-toppaloimia. Hekallahan on ollut jo useamman vuoden ajan käytössä BOTin toppaloimi kokoa 36, mutta se on ollut kuitenkin vähän turhan väljä. Kyllä sillä on kuitenkin pärjätty. Ajattelin jossain vaiheessa (kun olen rikas), ostaa sille toisen BOTin toppaloimen kokoa 33 ja nyt kävikin tuuri, että saatiin tuo loimi edullisesti, 33-koossa ja ihan uutena. Loimi on jo postitettu, joten ensi viikolla sitä voi jonain päivänä odotella saapuvaksi. Koon 36 BOT meni myyntiin eikä se ehtinyt olla edes tuntia myynnissä kun se oli jo varattu. Keskiviikkona Minna kävi hakemassa osan kankaista ja Hekan uusi seuratakki on nyt työstettävänä. Maanantaina on taas Tiian valmennus Haukkuvaarassa, jiihaajee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti