tiistai 28. tammikuuta 2014

Pakkanen - tuo "ihana ystävämme"

Toisin sanoen; Ei todellakaan. Tämä on nyt vähän sellainen mitä meille kuuluu-viikkokatsaus. Löpinää laidasta laitaan. Eilen allekirjoittaneen purukalusto hoidettiin kuntoon ja olo on edelleen "vähän" pöhnäinen, mutta kyllä kannatti. Asiaan.

En edes muista milloin ollaan viimeksi käyty Jattilassa treenaamassa. Muistan vain, että olin silloin vasta toipunut polvitulehduksesta ja tatsi oli aivan hukassa. Se mikä meitä on viime viikkoina pidellyt visusti aisoissa, on liian kova pakkanen. Edellisellä viikolla to-pe välisenä yönä mittari tipahti -27,4 asteeseen. Hyrr sentään ja kaiken kukkuraksi JATin halli ei ole edes lämmitetty. Vaikka lämpötila onkin noin yleisesti suljetun tilan ansiosta erilainen, niin sielläkin pakkasraja on -10 astetta ja hallin digitaalimittari on hyrrännyt -11-12 pakkasasteen välillä. Kaiken lisäksi kennelyskääkin on ollut liikenteessä jonkin verran joten ei ole nyt yhtään huonompi vaihtoehto sekään pitää taukoa - jos Tiian valmennusta ei lasketa. "Kotiläksyjäkin" pitäisi päästä treenaamaan, listalla on vähän sitä sun tätä laidasta laitaan. Tahtoo jo treenaamaan! Onneksi tämä pakkanen ei ole mitenkään latistanut treenimotivaatiota, päinvastoin. Se on nostattanut sitä entisestään.

Voi sitä riemua kun säätiedotus enteili viikonlopulle lauhtuvaa.  Me tietysti otettiin Hekan kanssa tästä kaikki ilo irti ja ollaan nautittu ulkoilmasta kaikkien niiden kireiden pakkaspäivienkin edestä. Hekakin sai kevyemmän manttelin niskaansa, tossuja ei tarvittu ja kaveri sai olla suurimman osan lenkeistä kokonaan vapaana. Jimille on edelleen sen mielestä riittänyt ne normaalit peruskäppäilyt, vaikka yritänkin kovasti saada sitäkin juoksemaan vapaana - siinä onnistumatta. Jimi on sitä mieltä, että on silti aivan liian kylmä ja kirmailu on ehdottomasti evvk. Mutta jos tässä nyt pitää ihan rehellinen olla, niin mieluummin tämä pakkanen kuin ne kamalat kurakelit ja vesisateet.

Niin, siitä treenimotivaatiosta. Nostatin sitä vielä hieman lisää, selailemalla eri verkkokauppojen alennusmyyntejä. Berralta saa tammikuun loppuun asti kaikista tuotteista -20% alennuksen - myös AGILITYKENGISTÄ. Joko arvaatte kuka sortui? Olen oikeastaan aina jossain alitajunnassa miettinyt ihan agilitykenkien hankkimista, mutta se on jäänyt aina sille mietinnän tasolle. Viime kesänä ostin Salomonin XR Shiftit ja kyllä niillä on ollut kieltämättä hyvä kirmailla menemään. Nyt kuitenkin 3.luokassa kilpaillessani varsinaiseksi haasteeksi ovat osoittautuneet entistäkin haastavammat kiemurat ja en ole enää ollut noiden kenkien kanssa samalla "aaltopituudella." Pohjat noissa on ehkä vähän turhankin paksut, minkä vuoksi jalat ei käänny siinä tahdissa missä pitäisi. Kyllähän niillä nyt suhteellisen suoria 2.luokan ratoja pystyi juoksemaan ihan kevyesti. Viime valmennuksen jälkeen päätin, että nyt saa riittää ja tilasin itselleni tuolta Berralta VJ Sticky 2-agilitykengät.


En ole vielä päässyt näitä ihanuuksia "koeajamaan", mutta kuitenkin jalkoihin testanneina ne tuntuvat ihan supereilta! Uskoisin, että ovat sitä myös itse käytännössä. Sen verran hyvää palautetta ja käyttäjäkokemuksia olen kuullut. Menneellä viikolla olen myös viestitellyt paljon Minnan kanssa, joka otti projektikseen ommella Hekalle uuden "välikausi"-manttelin. Millainen ja mistä materiaaleista, se selviää myöhemmin.

Ja koska en pitkään aikaan ole tainnut koiratanssia mainita edes sanallakaan (wuhuu), on silläkin rintamalla kuitenkin tapahtunut yhtä ja toista. Pakkaspäivinä olen naksutellut Hekalle uutta positiota ja nyt ollaankin siinä pisteessä, että Heka tulee ko.positioon mielellään ja ollaan edistytty n. 2 metrin verran. Ko.positio olisi tarkoitus saada työstettyä siihen pisteeseen, että sen voisi ottaa seuraavaan ohjelmaan mukaan. Mitä?! Onko meillä uusi ohjelma jo?! Ei nyt sentään, mutta musiikki on valittu eikä se nyt itseasiassa uusi tuttavuus ole. Suunnittelin aikoinaan meidän ensimmäisen htm-ohjelman siihen, mutta se on rytmiltään vaativampi ja vaikka kerkesin sillä esiintyä jopa kahdesti, jätin sen taka-alalle kypsymään myöhempää käyttöä varten. Nyt se on kypsynyt tarpeeksi ja siihen pitäisi pikkuhiljaa aloitella tekemään jonkinlaista runkoa. Selkeä teema on jo: "3 words, 8 letters." 

Freestyleen suhteen onkin hiljaisempaa eikä aivoriihi pelaa läheskään samalla tavalla kuin htm:n kanssa. Eikä se kyllä edes haittaa, htm:ssä vaan on sitä jotain. Erilaista. Ensi kuussa ollaan Hekan kanssa jälleen esiintymässä kotinäyttelyssä, tällä kertaa koirien kalevala-teeman mukaisesti jonka parissa olen tässä kaikessa hiljaisuudessa puurtanut. Pitkään meni senkin suhteen, kun mietin mikä kohta kalevalasta kannattaisi toteuttaa ja mihin meillä on mahdollisuuksia se tehdä. Onneksi youtubesta on löytynyt erilaisia dialogeja ja runoja, joita olen toisinaan yön pimeinä tunteina kuulokkeet korvilla luukutellut. Näyttelyn ryhmäkilpailuista toteutaan jälleen livestream ja sieltä on mahdollista nähdä myös meidän esitys. Ajattelin nyt ensimmäistä kertaa tehdä tästäkin ohjelmasta kokonaan htm-painotteisen. Siitä tulee kyllä kiva vaikka itse sanonkin. Kaikkeen tähän ajatustyöhön liittyy tietysti myös mahdollisen rekvisiitan ja vaatteiden suunnittelu. Uskomatonta mutta totta, kaikki nuo ovat jo mielessä valmiina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti