Olipahan helmikuu

Täytyy kyllä rehellisesti sanoa, että lähestulkoon koko helmikuu meni omalta osalta aikamoisessa sumussa ja piti ihan instagramin kautta päivittää oma mieli ajantasalle.

Jyväskylään avautui vuoden vaihtuessa uusi, yksityinen koiraharrastuskeskus Koiravalmennus Motivaatio missä minä ja Syke käymme harjoittelemassa puolitetussa koiratanssin valmennusryhmässä joka toinen viikko. Jo ennen treenien alkamista kysyttiin, että kumpaa tyylisuuntausta olen ensi-sijaisesti miettinyt, htm:ää vai freestylea ja tätä asiaa pitkin muutama päivä pohdiskella ihan rauhassa. Hekan kanssa olen ollut vannoutunut freestyleharrastaja (vaikka senkin kanssa htm:ää toki tehtiin), mutta Sykkeen kanssa se fs on aina tuntunut joltain henkiseltä jumitukselta. Ei vaan syystä tai toisesta nappaa. Outoa. Asiaa mietittyäni päätin jättää freestylen taka-alalle ja lähteä tahkoamaan Sykkeen kanssa htm:ää. Siitä tyylisuuntauksesta jäi Hekan kanssa jotain hampaankoloon. Olen aika pitkälti koiraharrastajatyyppinä samanlainen kuin työntekijänäkin, että janoan haasteita, motivoidun uusien tavoitteiden asettamisesta ja nautin onnistumisista. 

Htm:ssä on vielä nähtävää ja koettavaa. Takana on tähän mennessä kahdet treenit (yksi kerta jäi välistä omien syiden vuoksi) ja Päivikiltä olemme nyt saaneet hyvät ohjeet miten lähteä työstämään eri positioita. Pieni koira tietysti aiheuttaa "pientä" jumppaamista ja menee hetki ennen kuin ohjaajan selkä täysin suoristuu, hiljaa hyvä kuitenkin tulee.


Helmikuun lopussa koitti myös kauan odotettu irtiotto, staycation oman kotikaupungin hotellissa. Alkuperäiseen suunnitelmaan kuului häipyä kokonaan toiselle paikkakunnalle, mutta vallitsevan tilanteen takia päätin pidättäytyä matkustamisesta ja ihan yhtälailla sen irtioton voi tehdä myös oman kotipaikkakunnan sisällä. Itselläni se tärkein kriteeri oli päästä edes hetkeksi oman kodin seiniä karkuun, mitä tässä onkin tullut ahkerasti tuijoteltua jo vuoden verran. Tätä staycationia vietimme Jyväskylän Solo Sokos Hotel Pavijongissa ja täytyy kyllä sanoa, että tämä on koiranomistajalle mitä mahtavin kohde yöpyä sekä viettää aikaa. Jyväskylän satamareitti ja rantaraitti alkavat aivan vierestä ja myös Heka, että Syke nauttivat selvästi erilaisista lenkkimaastoista. Tilasin jopa aamupalan molempina aamuina suoraan huoneeseen, vain koska pystyin.


Hoopersia harjoittelemista olemme jatkaneet innokkaasti ja pikkuhiljaa olen lisännyt treeneihin haasteellisuutta suunnanmuutoksilla sekä etäisyyksien kasvattamisella. Jos joku ei vielä tiennyt, olin maaliskuun alussa Hot 'n' Dogin podcastissa vieraana puhumassa Hoopersista. Lämmin kiitos Saanalle vielä tätäkin kautta, että pyysit minut vieraakseksi. Toivottavasti kuuntelijoille jäi edes jonkinlainen peruskäsitys siitä mistä Hoopersissa oikein on kyse. Laitan suoran linkin jaksoon vielä tähän alle, jos sen haluaa käydä kuuntelemassa:


Lataan melko ahkerasti meidän hooperstreenivideoita nykyään instagramiin, mutta pyrin laittamaan niitä myös youtuben puolelle ja tässä nähtäville meidän tämän viikkoinen treenivideo. Voisin vielä tähän samaan yhteyteen kertoa, että minut on valittu Sagin sääntöryhmän alaiseen Hoopers-työryhmään ja tästä alkaakin Hoopersin vallankumous Suomessa!


Ai niin. Ja käytiinhän me Sykkeen kanssa helmikuun alussa koejamassa koiravalmennus Motivaation keinonurmi agilityn epiksissä missä juostiin kaksi putkirallirataa. Minua kyllä varoiteltiin jo etukäteen, että koirat menee tuolla pohjalla lujaa mutta Sykehän sai kirjaimellisesti saippuaa jalkoihinsa. Oli tosi kivaa päästä tekemään agilitya, vaikka lajia itsessään en enää kovin suuresti kaipaa. Hoopers on vienyt meidät täysin mennessään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti