Valkoisen villaeläimen oma spesiaalipäivä

Tunnen aina pienen piston sydämessäni, kun lähden Sykkeen kanssa esim. hallille ja Heka jää matkasta pois. Kyllä Hekakin ihan varmasti jollain tasolla tietää, että minne olen menossa. Vaatteista se ainakin sen haistaa sitten jälkikäteen.

Hekalle tarjoiltiinkin toissa toissapäivänä luksusta - se pääsi nauttimaan kahden keskeisestä ajasta minun kanssani. Iltapäivällä ensimmäisenä ohjelmassa oli käynti AlmaVetillä. Suvi ei ole nähnyt Hekaa sitten joulukuun, joten vein sen sellaiseen ihan perus rutiinitarkastukseen. 


Oikeastaan olin inasen huolissani Hekan niskasta ja pyysin Suvia palpoimaan sekä venyttelemään sen kauttaaltaan. Hyvin taipui ja liikkui joka suuntaan eikä korvissa ja hampaissakaan ollut moittimisen sijaa. Tulimme molemmat Suvin kanssa siihen lopputulokseen, että liukkaat tiet ja mahdottomuus päästä liikuttamaan koiria vapaana, on aiheuttanut Hekalle jäykkyyttä lihaksiin. Että tässä se nyt sitten nähdään kuinka tärkeää koirien on päästä liikkumaan monipuolisesti. Nyt vain on ollut niin liukasta. En halua kokea niitä kahden vuoden takaisia kauheuksia enää uudelleen ja siksi en ole uskaltanut juoksuttaa koiria vapaana. Enkä uskallakaan, ennen kuin kevät on pidemmällä ja pelkoa jäästä ei ole. Sitten se vaan harmillisesti näyttäytyy näin. Suvi koplasi myös Hekan nivuset eikä sielläkään tuntunut mitään normaalista poikkeavaa.

Erityisen iloinen olen Hekan painosta, joka oli sekä nyt, että helmikuussa täysin samoissa lukemissa; 6,2 kiloa! Se jos joku on ihan mielettömän mahtavaa! Heka laihtuu niin herkästi ja vielä viime syksynä se painoi 5,4 kiloa. Tähän vaikuttaa varmasti kastrointi, mutta myös erittäin hyvin imeytyvä ruoka. 


Myöhemmin samana päivänä Heka pääsi vielä Aquabarksille uimaan. Varasin ajan oikeastaan sillä varjolla, että pyysin Anskua katsomaan miltä Heka hänen mielestään vaikuttaisi. Hän sanoi samaa kuin Suvi - Hekalla on pientä kireyttä lantion alueella mikä on seurausta yksipuolisesta liikunnasta ja liukkaudesta. Kirottu talvi. Heka ei kuitenkaan uidessa ollut mitenkään voimaton. Se kannatteli itseään hyvin, mutta takapotku oli selvästi lyhyempi kuin edellisellä uintikerralla.

Ohjeeksi sain tehdä kotona tasapainotyynyjumppaa, laittaa pidempien lenkkien jälkeen verkkoloimi päälle ja...viedä Heka hallille. Ravaamaan kivituhkalle. Uinti nimittäin vetreytti sen lihaksia ja kivituhkapohja vetreyttäisi niitä vielä lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti