Heka palasi takaisin 1.luokkaan

Toteutin mielessä jo jonkin aikaa kyteneen idean siirtää Heka 3.luokasta takaisin 1.luokkaan. Siirto vaati vain yhden lomakkeen täyttämisen ja n.viikon kuluessa sain SAGilta viestin, että siirto on hyväksytty. Siirto ei edellytä minkäänlaisia perusteluja eikä se myöskään maksa mitään. Kun se on tehty, koira ei voi enää siirtyä luokasta ylemmäksi vaikka se saavuttaisi vaaditut nollatulokset.

Hekan kilpailu-ura agilityssa loppuu kesäkuussa, en enää aio mittauttaa sitä uudelleen. 1.luokassa  tuo koira saa painaa menemään sielunsa pohjasta eikä tarvitse miettiä esim. tiukkoja kännöksiä.

Ratapiirros - Anders Virtanen

Korkattiin 1.luokka oman seuran kisoissa lauantaina, kun käväistiin juoksemassa Anders Virtasen hyppyradalla. Hekan silmät suorastaan liekehtivät, se ei varmaan ollut uskoa sitä todeksi että pääsisi aivan kohta juoksemaan. Tyylilleen uskollisena, Heka antoi kaikkensa ja paineli menemään sielunsa pohjasta. Toiseksi viimeisen putken ohjasin euforioissani huonosti, josta tuomari antoi meille vitosen. Tällä suorituksella kuitenkin päästiin 3.sijalle ajassa 34,70 s (-11,30 s.) Ja miettikääpä tätä, eroa voittajaan oli tasan YHDEN sekunnin verran! Heka tienasi itselleen uuden lahjakortin seuraavien kisojen hyppärille, joten ensi kuussa mennään taas. 

Minua on jonkin verran vaivannut se viime tiistain uinti, minkä yhteydessä Ansku totesi Hekan takapotkun olevan hieman heikompi. Heka ei ole kuitenkaan ollut mitenkään normaalia poikkeavamman oloinen, mitä se nyt lenkeillä on vähän köyristellyt vaikka sillä on ollut takki päällä. Varasin tälle iltapäivälle sellaisen "mielenrauhakäynnin" Marjolle ja oli ihan hyvä, että käytiin. Hekalla oli selässä selvää juntturaa, mutta ei kuitenkaan mitään suurta. Marjo totesi, että vaikka Hekan spondyloosi on pieni, kylmät ja märät kelit saattavat saada sen ihan inasen reagoimaan samalla tavalla kuin nivelrikko. Nyt kun tarkemmin asiaa mietin, niin Hekahan on köyristellyt nimenomaan kosteilla keleillä. Kun on kuivaa ja poutaa, sillä ei ilmene yhtikäs mitään. Marjon mielestä "ongelma" pysyy poissa jahka kevät on pidemmällä eikä sohjosta ja jäästä ole enää tietoakaan.


Heka sai kuitenkin kotiohjeeksi nukkua ainakin viikon ajan öisin BOTin verkkoloimi päällä. Lisäksi olen nyt jonkin aikaa antanut sille uutta, tähän mennessä hyväksi todettua lisäravinnetta. Palaan siihen liittyen asiaan hieman myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti