keskiviikko 9. toukokuuta 2018

Koirailuviikko - osa 1

Hehkutin jo sunnuntaina instastoryssa, että tämä viikko on lähestulkoon täynnä pelkkää koirailua. Ihan ei sentään minuutti -tai tuntiaikataululla mennä, mutta kyllä sekin aika vielä koittaa. Kevät sekä tuleva kesä on meille sitä kulta-aikaa harrastaa, reissata ja kilpailla.

Yksi varma kesän merkki lisää on se, että Sykekin pääsi viime lauantaina näyttelypuuhkastaan eroon. Alunperin oli tarkoitus pitää sitä turkkia pidempään, mutta toukokuun ensimmäinen lämpöaalto muutti suunnitelmia. Plus Syke alkaa olla siinä iässä, että se jokaiselle villakoiralle tietyssä ikävaiheessa iskevä takkukausi olisi ollut ihan kohta käsillä. Pieniä takunalkuja meinaan tuli jo turkkia ajellessa vastaan. Ihan näön ja "tyttömäisyyden" vuoksi jätin jalkoihin pallot.


Viikon koirailuihin mahtuu ylivoimaisesti eniten agilitya. Maanantaina seuramme järjesti hallilla epikset, missä itse tuomaroin ensin mölliluokan ja sen jälkeen kävin kahdesti juoksemassa Hekan kanssa kilpailevien radan kenraaliharjoituksena. 2.lk:n tasoinen hyppyrata oli oikein virtaava, pienillä kikkailuilla höystettynä. Siinähän kävi sitten niin, että otettiin Hekan kanssa MURSKAVOITTO miniluokassa ajalla -27,60 s! Kyllä muuten pisteli 10-vuotias feikkiveteraani menemään sellaista kyytiä että huhhuh. Hyvillä fiiliksillä skabaillaan täällä Jyväskylässä äitienpäivänä.


Tiistaille olin varannut Hekalle kropan tsekkausajan Marjolle. Syystä että Syke juoksi viime viikon loppupuolella sen kylkeen sillä seurauksella, ettei Heka suostunut seuraavana päivänä ravistelemaan kunnolla. Huomaa, että minulle itselleni on jäänyt pelko persiiseen kaikista noista loukkaantumisista yms. Hekan asiat eivät olleet lainkaan huonosti. Päinvastoin. Ottaen huomioon pitkään jatkuneet suolisto-ongelmat ja sen tammikuun loukkaantumisen, oli enemmän kuin positiivinen yllätys kuulla myös Marjon suusta se, että kuinka paljon paremmassa kunnossa tuo koira on nyt. Oikeanlainen ruokavalio, treenialustan vaihto luonnolliselle kivituhkalle sekä ennen kaikkea kevään uimalakäynnit ovat tehneet ihmeitä. Minulla on terve, lihaksikas ja hyvinvoiva koira. 

Heka saakin nyt oikeastaan koko loppuviikon ennen sunnuntaita vain olla ja palautua hoidosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti